Fotbal international

Exclusiv. De ce nu arbitrează Istvan Kovacs la CM 2022: „Sunt jocuri! Nici Collina nu e vreun sfânt!”

Istvan Kovacs nu a apucat încă să debuteze la Campionatul Mondial din Qatar. Adrian Porumboiu crede că FIFA este de vină și a pus tunurile pe Pierluigi Collina.
02.12.2022 | 16:10
Exclusiv De ce nu arbitreaza Istvan Kovacs la CM 2022 Sunt jocuri Nici Collina nu e vreun sfant
Exclusiv. De ce nu arbitrează Istvan Kovacs la CM 2022: „Sunt jocuri! Nici Collina nu e vreun sfânt!”. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a intervenit telefonic în cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Fostul mare arbitru FIFA a comentat situația lui Istvan Kovacs, care, până acum, n-a fost decât rezervă la Campionatul Mondial din Qatar.

De ce nu arbitrează Istvan Kovacs la Cupa Mondială din Qatar. Teoria lui Adrian Porumboiu: „Nici Collina nu e sfânt”

În ciuda faptului că nu a primit niciun meci la centru în Qatar, Istvan Kovacs este unul dintre cei mai bine plătiți arbitri de la Cupa Mondială datorită delegărilor în calitate de al patrulea oficial.

ADVERTISEMENT

„Pare chiar neverosimil ce se întâmplă și e de neînțeles. Am înțeles opinia lui Crăciunescu, că el ar fi fost de la început pe o listă suport la care se apelează doar dacă se accidentează cineva, ceea ce n-ar avea sens din moment ce a fost chemat acolo, nu invitat, cu întreaga brigadă. Dacă era singur, atunci puteai spune treaba aceasta. Și mi se pare nedrept.

Eu nu sunt unul dintre admiratorii necondiționați ai lui Kovacs din motive pe care nu are sens să le reamintesc acum, dar pentru CM și ce arbitri am văzut cred că se putea achita cu brio de această nobilă și frumoasă delegare”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Dacă nu îl deleagă în grupe, sigur altă cale n-are decât de întors”

Adrian Porumboiu dă vina pe Pierluigi Collina, șeful Comisiei de Arbitraj de la FIFA. Fostul patron al lui FC Vaslui nu înțelege cum Stephanie Frappart a putut primi delegare la Cupa Mondială, iar Kovacs nu.

„Dar au și ei jocurile lor. Nu sunt niște sfinți. Collina a rămas el așa, dar nu e cel mai sfânt om din lume și cel mai corect și judecă și el lucrurile cum le judecăm și noi în România. Eu am fost observatorul lui Collina la două meciuri foarte importante din Champions League și nu e chiar așa sfânt.

ADVERTISEMENT

Nu asta mă deranjează. Ma deranjează că dacă l-ai chemat cu întreaga brigadă, deleagă-l. Dacă nu arbitrează bine, nu îl mai delegi. Acum mi-e greu să fie reținut ca arbitru de rezervă.

Am văzut atâtea arbitre de rezerve care arătau superb. Mai ales din spate chiar erau atrăgătoare.

ADVERTISEMENT

Dacă nu îl deleagă în grupe, sigur altă cale n-are decât de întors. Sunt alții care au arbitrat și rămân ăia. Să îi dea optimi, semifinale, s-ar face de râs mai tare Collina. N-are logică. Acolo vin arbitri care s-au acomodat. Dar am văzut că au dat-o pe franțuzoaică, arbitrează în Ligue 1, arbitrează bine. Nu i-a dat niciun meci? Dar se poate întâmpla orice…”, a adăugat Porumboiu.

ADVERTISEMENT