Fotbal intern

OFICIAL UEFA: “Steaua riscă EXCLUDEREA din Europa!”

UPDATE 20:45 / Directorul tehnic al UEFA, Ionuţ Lupescu a lăsat de înţeles că Steaua poate avea grave probleme dacă astfel de incidente se repetă.. "Nu este prima dată cînd se întîmplă...
05.09.2014 | 20:45
OFICIAL UEFA Steaua risca EXCLUDEREA din Europa

UPDATE 20:45 / Directorul tehnic al UEFA, Ionuţ Lupescu a lăsat de înţeles că Steaua poate avea grave probleme dacă astfel de incidente se repetă.. “Nu este prima dată cînd se întîmplă acest lucru la Steaua din cîte ştiu eu. Dacă se continuă la infinit cu aceste lucruri, se poate ajunge şi la excluderea din Europa. Eu sper să nu existe asemenea probleme. Grecia vine după o Cupă Mondială lungă, avem şansa noastră. Dacă FRF are mîna largă, ei ştiu mai bine ce prime dau. E o chestie de negociere pînă la urmă. Calificarea este perfect realizabilă, pentru că avem o grupă accesibilă”, a declarat Ionuţ Lupescu la DigiSport.

––––––––––––––––––––––––––––––-

Comisia de Disciplină a dat o lovitură cruntă Stelei! Ca urmare a incidentelor de la partida retur cu Ludogoreţ, cînd fanii au aprins torţe pe stadion, forul european a decis să închidă porţile la partida cu Aalborg, prima din Europa League, ce se va disputa pe Arena Naţională, pe 18 septembrie. În plus, Steaua, considerat club recidivist, a primit şi o amendă de 60.000 de euro.

Steaua se afla în vizorul Comisiei de Disciplină a UEFA încă de la începutul campaniei europene. De altfel, la returul cu Aktobe, Arena Naţională a avut închise şapte sectoare la cele două peluze deoarece fanii au strigat “am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani” la partida cu Stromsgodset disputată la Bucureşti.

Steaua a emis un comunicat în urma deciziei Comisiei de Disciplină a UEFA, în care îi atenţionează pe fani ca în partdele următoare să se comporte civilizat, pentru a nu atrage noi suspendări.

“Consideram ca este momentul ca o anumita parte a suporterilor nostri sa inteleaga faptul ca lupta impotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a mentionat mereu ca are toleranta zero fata de acest timp de comportament. Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastica pedeapsa. Va amintim faptul ca la partida cu FK Aktobe de la Bucuresti, contand pentru turul III preliminar al UEFA Champions League, UEFA a decis inchiderea mai multor sectoare de pe National Arena, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei parti a suporterilor.

Este regretabil ca, din cauza comportamentului rasist al unei parti a suporterilor Stelei, toti iubitorii acestui club sunt privati de posibilitatea de a-si sustine favoritii intr-o partida contand pentru grupele unei competitii de prestigiu, acest aspect afectand, in mod egal, atat suporterii de buna credinta, cat si jucatorii nostri, care nu vor putea beneficia de aportul extraordinar al sustinatorilor.

Speram ca aceasta decizie drastica si extrem de grava sa reprezinte un semnal de alarma pentru o anumita parte a suporterilor care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au facut extrem de mult rau atat clubului, cat si intregii suflari ros-albastre!

Facem un apel catre toti iubitorii Stelei ca, pe viitor, sa aiba un comportament civilizat si sa-si incurajeze favoritii in spiritul fair-play si sa puna NU RASISMULUI!”, se arată în comunicat.

 

 

 

Tags: