News

Exclusiv. Decizie pentru protejarea produselor românești, anunțată de Ministrul Virgil Popescu la „Fan România”: „O dăm săptămâna viitoare” + dezvăluire despre fondul de stat: “Rezerva a fost goală! E inadmisibil”

04.04.2020 | 21:10
Exclusiv Decizie pentru protejarea produselor romanesti anuntata de Ministrul Virgil Popescu la Fan Romania O dam saptamana viitoare  dezvaluire despre fondul de stat Rezerva a fost goala E inadmisibil
Exclusiv. Decizie pentru protejarea produselor românești, anunțată de Ministrul Virgil Popescu la „Fan România”: „O dăm săptămâna viitoare” + dezvăluire despre fondul de stat: "Rezerva a fost goala! E inadmisibil"
ADVERTISEMENT

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a dezvăluit, la emisiunea „Fan România”, că Guvernul va da o reglementare pentru protejarea produselor românești, iar săptămâna viitoare vor fi finalizate testele și avizele pentru dezinfectații produși local.

Guvernul pregăteşte o decizie care să ajute producătorii români: „Dependența de importuri nu e un lucru bun”

Virgil Popescu a anunțat, în dialog cu Horia Ivanovici la „Fan România”, că se va implica în protejarea produselor realizate locale, inclusiv pentru materialele esențiale în lupta împotriva coronavirusului, cum sunt măștile și mănușile de protecție.

ADVERTISEMENT

Ministrul Economiei a dezvăluit că, în momentul izbucnirii pandemiei, România nu deținea, în rezerva de stat, mănuși și măști chirurgicale, lenjerii de pat de unică folosință sau combinezoane, acesta fiind și motivul pentru care personalul medical nu a beneficiat de materialele de protecție necesare.

ADVERTISEMENT

Eu cred că această criză ne-a arătat că dependența de importuri nu este un lucru bun. Mă voi implica total în industria românească, să avem producție locală pentru materialele esențiale. În această criză a trebuit să importăm măști, combinezoane, halate, lenjerie de pat de unică folosință, tot ce este necesar în spitale.

Fabricile din România ar trebui să producă echipamente pentru acest gen de criză, ar trebui făcute, pentru rezerva de stat, achiziții masive, să avem aceste materiale necesare. Este inadmisibil ca rezerva de stat să fie goală, nu a fost o mască în rezerva de stat, este inconștiență, am fost descoperiți total în această criză.

ADVERTISEMENT

Săptămâna viitoare vom face ceva pentru a încuraja producția locală și producătorii să aibă și piață de desfacere. Trebuie încurajat fermierul român, trebuie să ne batem și la Bruxelles să modificăm legislația europeană, ca să poată concura cu importul.

O să vedeți că vom căuta în statut producătorii care fac materialele sanitare și vor avea asigurată plata la timp, să nu mai caute să vândă bucată cu bucată către diverse instituții din țară. Vor avea asigurări că ceea ce produc se și vinde”, a declarat Virgil Popescu la „Fan România”.

ADVERTISEMENT

Dezinfectați produși în România

Virgil Popescu dezvăluie că în următoarea perioadă for fi finalizate testele și avizele pentru producătorii locali de biocide, iar în două săptămâni proba lipsei dezinfectanților va dispărea.

Pe piața biocidelor, foarte multe companii mari și-au expirat interesul să facă dezinfectanți, este necesar ca populația să poată cumpăra acești dezinfectanți, de asemenea și spitalele. Se vor produce două tipuri de biocide, un gel de mâini pentru populație și o soluție pentru spitale.

Sunt convins că săptămâna viitoare le vor ieși testele și avizele. Sunt și producători mici care și-au manifestat interesul să producă biocide, deci sunt convins că în două săptămâni nu vor mai fi probleme ca populația să găsească să cumpere dezinfectanți”, a transmis Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT