Sport

Exclusiv. Deciziile Adunării LPF. Ce se întâmplă cu Astra şi cu modificarea sistemului competiţional. Când se va juca barajul. Liga confirmă Fanatik

30.07.2020 | 15:11
Exclusiv Deciziile Adunarii LPF Ce se intampla cu Astra si cu modificarea sistemului competitional Cand se va juca barajul Liga confirma Fanatik
ADVERTISEMENT

Joi a avut loc Adunarea General la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), iar principala discuţie pe ordinea de zi a fost situaţia din play-out, unde cazurile de coronavirus de la Dinamo au dat peste cap tot programul. FANATIK a aflat primele decizii luate la şedinţa de joi.

UPDATE, 30 iunie, ora 15:04 / Așa cum FANATIK a anunțat, barajul de disputare pentru rămânerea în Liga 1 se va disputa pe 21 august, Justin Ștefan, secretarul general al LPF confirmând modificarea: „Am discutat câteva aspecte care țin de continuarea activității, situația clubului Dinamo București.

ADVERTISEMENT

Am stabilit împreună că obiectivul nostru rămâne să disputăm toate cele 268 de jocuri programate conform programului inițial și înțelegerii cu partenerii media.

Asta înseamnă că pentru a putea juca toate meciurile lui Dinamo este nevoie de extinderea termenului de finalizare a play-out-ului la data de 18 august 2020 și urmând ca meciul de baraj să se joace undeva pe data de 21 august. Vom înainta această propunere către FRF.

ADVERTISEMENT

Astazi si maine se testează astra. Daca testele sunt negative s-ar putea sa se joace maine seara.

S-a discutat ce se va întâmpla în cazul în care mai apar cazuri de COVID-19, ori se întrerupe competiția cu criterii de departajare, a rămas să transmitem o adresă către toate cluburile din Liga 1, iar a doua este să se desfășoare meciurile la altă dată”.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 30 iunie, ora 14:10

Din informaţiile FANATIK, o decizie în cazul meciului amânat dintre Astra Giurgiu şi Universitatea Craiova, după apariţia unui caz de COVID-19 la echipa gazdă, se va lua în cursul zilei de joi. Cu toate acestea, Adunarea Generală a LPF nu poate lua o decizie în acest caz, fiind unul de competenţa Comitetului Executiv al FRF.

ADVERTISEMENT

În plus, FANATIK a aflat că LPF vrea ca barajul pentru rămânerea în Liga 1 să se dispute pe 21 august. Mai mult decât atât, Liga a solicitat modificarea datei pentru etapa a 14-a, aceasta urmând să se dispute după ce Dinamo şi-a jucat toate meciurile restante.

Deciziile Adunării LPF. Ce se întâmplă cu Astra şi cu modificarea sistemului competiţional

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a mai solicitat ca sezonul 2020-2021 din Liga 1 să înceapă pe 22 august, iar echipa care va juca barajul şi va rămâne în prima ligă să fie programată în prima etapă după câteva zile.

ADVERTISEMENT

Despre modificarea sistemului competiţional din Liga 1 nu s-a discutat în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal.

“Nu discutăm de modificarea sistemului competiţional al Ligii 1”, a spus Justin Ştefan în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Ce decizie se poate lua în cazul meciului Astra – U Craiova

Joi se va lua o decizie în cazul meciului Astra Giurgiu – U Craiova, meci care trebuia să se dispute miercuri, de la ora 21:30. Pe listă sunt două variante: meci pierdut la “masa verde” pentru Astra sau giurgiuvenii evoluează cu juniorii vineri, singura zi disponibilă.

ADVERTISEMENT