Fotbal intern

EXCLUSIV. Contra nu mai rămâne! Favorit surpriză. “Încă n-au sunat!”

Eşecurile din ultima săptămână par să-l fi convins pe Cosmin Contra să nu mai continue la Dinamo Bucureşti. Eliminarea din Cupa României în faţa Craiovei şi înfrângerea din derby-ul cu...
04.04.2017 | 00:06
EXCLUSIV Contra nu mai ramane Favorit surpriza Inca nau sunat

Eşecurile din ultima săptămână par să-l fi convins pe Cosmin Contra să nu mai continue la Dinamo Bucureşti. Eliminarea din Cupa României în faţa Craiovei şi înfrângerea din derby-ul cu FCSB sunt greu de digerat de către tehnicianul roş-albilor. FANATIK.RO a aflat că şansele lui Contra de a semna prelungirea cu FC Dinamo sunt aproape nule.

Imediat după calificarea în play-off-ul din Liga 1, Ionuţ Negoiţă, şeful lui Dinamo, i-a propus lui Contra prelungirea contractului, detalii dezvăluite de FANATIK.RO în urmă cu trei săptămâni (vezi detalii) A existat însă o cerere expresă a antrenorului care nu i-a căzut deloc bine lui Negoiţă.

Clauza pe care Negoiţă n-o acceptă

Este vorba despre doleanţa lui Contra de a pleca fără nicio pretenţie financiară din partea lui Dinamo în cazul unei oferte din Spania, Primera sau Segunda Division. În momentul în care Cosmin i-a transmis acest lucru finanţatorului, a rămas ca acesta să se mai gândească, dând de înţeles că, totuşi, ar accepta-o, mai ales că aducerea lui “Guriţă” revitalizase echipa. FC Dinamo Bucureşti obţinuse calificarea în play-off, o bătuse şi pe Steaua în returul semifinalei de Cupa Ligii, jocul căpătase forţă şi determinare, jucătorii erau extrem de entuziasmaţi de “Cholo”.

Ultimele rezultate l-au făcut inclusiv pe patron să facă un pas înapoi în negocierea prelungirii cu Contra. Oamenii apropiaţi lui Negoiţă au dezvăluit pentru FANATIK.RO că patronul “roş-albilor” nu este de acord să-i accepte lui Contra clauza prin care poate să plece oricând. Mai mult, Negoiţă s-ar fi orientat deja şi asupra celui pe care-l doreşte pe banca lui FC Dinamo din sezonul următor.

Momit cu prezenţa în Europa

Numele acestuia este Vasile Miriuţă, iar opţiunea şefului de la Dinamo Bucureşti nu ar avea nicio legătură cu faptul că miercuri echipa sa întâlneşte în Liga 1 CFR Cluj, actuala formaţie a antrenorului. Pur şi simplu Negoiţă este încântat de modul în care Miriuţă antrenează la Cluj, dar şi pentru că nu a ezitat să-şi arate, în declaraţii, dragostea pentru culorile lui Dinamo. Miriuţă a jucat în “Ştefan cel Mare” în sezonul 1990/1991, fiind adus de către Gigi Mulţescu de la FC Baia Mare.

Ionuţ Negoiţă încearcă să-l convingă pe Vasile Miriuţă şi cu argumentul participării sezonul viitor în cupele europene, oportunitate pe care antrenorul nu o are la CFR Cluj. Miriuţă mai are contract cu ardelenii până în vara lui 2018, el tocmai punându-şi semnătura pe noul contract. Interesant este că în momentul în care Miriuţă a parafat prelungirea cu CFR primise asigurări clare din partea conducerii că se va reuşi ieşirea din insolvenţă şi Clujul va juca din toamnă în Europa! Bineînţeles, dacă-şi obţine dreptul pe teren. Între timp, CFR Cluj a ratat ieşirea din insolvenţă, iar visul european s-a amânat cu (măcar) un an. E posibil ca acest amănunt să conteze foarte mult în mutarea lui Miriuţă de la CFR Cluj la Dinamo peste câteva luni.

Ce spune Miriuţă

FANATIK.RO a discutat cu Vasile Miriuţă despre dorinţa lui Ionuţ Negoiţă de a-l aduce în vară la Dinamo. “Îţi spun sincer că nu m-a căutat nimeni de la Dinamo. Sau ca să glumesc, nu m-au căutat încă. Pe mine în acest moment mă interesează doar meciul următor al meu la CFR, iar acesta este chiar cel cu Dinamo de miercuri. Nu vreau să mă gândesc că ar fi vreo legătură între acest meci şi interesul despre care îmi spuneţi. Eu am contract cu Clujul încă un an, mă simt excelent aici, am jucători de mare caracter şi sunt setat să bat meciul următor, şi următorul, şi tot aşa. Vedem la final ce-o ieşi“, spune Miriuţă.

Ce spune Iuliu Mureşan

Preşedintele ardelenilor, Iuliu Mureşan, crede că varianta “Miriuţă la Dinamo” este doar una menită să-i destabilizeze clubul, acum când lucrurile merg din ce în ce mai bine. “Vasile Miriuţă nu pleacă de la CFR! Am vorbit şi dimineaţă cu el, nu se pune problema să ne despărţim. Mai are contract şi pentru sezonul viitor şi nu-şi doreşte să plece! Acum, că ne batem la titlu, încearcă unii şi alţii să ne destabilizeze, dar lucrurile astea ne fac mai puternici!“, a declarat Mureşan pentru FANATIK.RO.

“Dacă ar vorbi vechiul suporter din mine, ar spune că batem diseară! Dacă ar vorbi antrenorul CFR-ului, ar spune că aş vrea ca Dinamo să câştige pentru a relansa lupta pentru titlu” (Vasile Miriuţă, înainte de FCSB-Dinamo 2-1)

1 eşec în 8 partide are Contra la Dinamo, 1-2 cu FC Steaua Bucureşti în Derby de România. În rest, 4 victorii şi 3 remize

Meciul FC Dinamo Bucureşti – CFR Cluj este live text pe FANATIK.RO miercuri, 5 aprilie, ora 20:30.