Fotbal intern

Dinamo s-a despărţit de Essombe! Atacantul a ajuns în Azerbaijan

Update, 21 iulie / Dinamo a ajuns la un acord cu FC Qabala, formaţie ce evoluează în liga din Azerbaijan, iar Marcel Essombe a plecat din trupa "cîinilor"....
21.07.2016 | 14:25
Dinamo sa despartit de Essombe Atacantul a ajuns in Azerbaijan
ADVERTISEMENT

Update, 21 iulie / Dinamo a ajuns la un acord cu FC Qabala, formaţie ce evoluează în liga din Azerbaijan, iar Marcel Essombe a plecat din trupa “cîinilor”.

Atacantul în vîrstă de 28 de ani a semnat cu Qabala, formaţie ce se află la un pas de turul al treilea preliminar din Liga Europa.

ADVERTISEMENT

“OFICIAL. Mulţumim, Marcel Essombe!

FC Dinamo Bucureşti şi FK Qabala au ajuns la un acord pentru transferul atacantului camerunez Marcel Essombe la clubul din Azerbaijan, începînd cu sezonul competiţional 2016-2017. Marcel Essombe a marcat în tricoul alb-roşu, sezonul trecut, 7 goluri în 29 de partide în toate competiţiile (Liga 1, Cupa României şi Cupa Ligii).

FC Dinamo Bucureşti îi mulţumeşte lui Marcel Essombe pentru evoluţiile în Ştefan cel Mare şi îi urează mult succes în carieră”, iapare pe site-ul oficial al “cîinilor”

ADVERTISEMENT

UPDATE, 20 iulie / Marius Şumudică a declarat că a renunţat la transferul lui Marcel Essombe, pe care l-a criticat în termeni duri:

“Essombe e o enigmă prin tot ceea ce face. M-am întîlnit cu el de şapte ori. I-am oferit un salariu de 10.000 de euro, faţă de 6500 cît avea la Dinamo. Ne-am înţeles şi cu clubul dar el se joacă cu noi precum copiii mici. I-am pus contractul pe masă şi i-am îndeplinit toate dorinţele, l-am lăsat să vorbească şi cu avocatul. Vă spun şi detaliile, deşi nu ar trebui să le spun: îi dădeam 10.000 de euro pe lună primul an, apoi 12.000 de euro. Din momentul de faţă, Essombe nu mai face obiectul unui transfer! El nu are caracter şi nu am de ce să îmi doresc un asemenea jucător. I-am oferit tot ce a vrut”, a spus Marius Şumudică.

ADVERTISEMENT

UPDATE 19.00 / Ioan Andone a anunţat că transferul lui Essombe la Astra a intrat în impas. “Ne-a anunţat că vrea să plece, probabil e prea mult afectat de moartea lui Ekeng! De o lună stă în cameră şi nu a făcut vreun antrenament”, a spus Andone. Dănciulescu a anunţat că totuşi jucătorul o să plece astăzi de la Dinamo, dar a evitat să spună dacă Astra este viitoarea destinaţie a lui Essombe.

UPDATE 18:50 / Marius Şumudică a confirmat informaţia oferită de FANATIK.RO şi a precizat că este o chestiune de ore pînă cînd transferul o să se realizeze.

ADVERTISEMENT

“Essombe este un jucător care mie îmi place, cred că o să aducă un plus în exprimarea echipei mele. Nu mai are nici un surplus de greutate, l-am citit din privire. Momentan, din cîte ştiu, nu s-a perfectat transferul, însă sîntem pe drumul cel bun. Am avut discuţii cu jucătorul, cu impresarul şi mai avem cîteva chestii de rezolvat”, a declarat Şumudică.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Astra se confruntă cu probleme de lot înainte de startul preliminariilor Ligii Campionilor, iar marea lipsă vine de pe compartimentul ofensiv, Denis Alibec şi Daniel Niculae fiind accidentaţi. Giurgiuvenii încearcă astfel să-l aducă pe dinamovistul Marcel Essombe, iar mutarea este pe punctul de a se realiza, singurul lucru care lipseşte fiind acordul atacantului.

Cheia e la Essombe

Giurgiuvenii, care trebuie să trimită lista de jucători la UEFA pînă joi, 21 iulie, iar cum transferul lui Constantin Budescu a picat, urgentează acontarea lui Essombe, fiind de acord atît pentru varianta împrumutului, cît şi pentru cea a achiziţionării definitive.

“Am prezentat toate variantele. Şi împrumut, şi cumpărat definitiv. Dinamo vrea oricare dintre astea… Totul e la jucător. El trebuie să aleagă. Am înţeles că ar fi avut o ofertă din Turcia, de aia nu a dat un răspuns, dar acum s-ar fi răzgîndit. Noi îl aşteptăm. Transferul se poate face azi, mîine…”, a spus Buduru pentru FANATIK.RO.

Essombe este aşteptat acum să dea răspunsul final în privinţa trecerii sale de la Dinamo la Astra. În cazul în care acesta ar merge la Giurgiu pe bază de împrumut, Dinamo solicită ca acesta să semneze prelungirea contractului cu încă un an, fapt ce nu este tocmai pe placul atacantului, care mai are doar un an angajament cu Dinamo.

”Dacă ar fi acceptat de la început, Essombe ar fi jucat din prima etapă pentru noi. Aşa… Are de recuperat, nu e pregătit. Noi avem nevoie de el, că avem găuri în atac. E titular sigur, dacă vine”, a încheiat oficialul.

600.000 de euro este cota de piaţă a lui Essombe

ADVERTISEMENT