Sport

EXCLUSIV / Discuţie cu Reghe, singur, în drum spre casă, după ce Steaua a ratat (sau nu) titlul de campioană!

Telefonul sună lung... Pe ecran se derulează imaginile fericirii de la Ovidiu, unde Hagi e purtat regeşte, pe braţe, de copiii lui. Triumful e o faţă, dar, oare, ce sentimente îi încearcă pe...
15.05.2017 | 00:10
EXCLUSIV  Discutie cu Reghe singur in drum spre casa dupa ce Steaua a ratat sau nu titlul de campioana

Telefonul sună lung… Pe ecran se derulează imaginile fericirii de la Ovidiu, unde Hagi e purtat regeşte, pe braţe, de copiii lui. Triumful e o faţă, dar, oare, ce sentimente îi încearcă pe ceilalţi? Mă pregătesc să închid telefonul, când, în sfârşit, antrenorul Stelei răspunde. Reghe e solitar, la volan, în noapte. Singurătatea învinsului? Pare mai degrabă un clişeu… Merge spre casă. Tonul nu e voios, normal în situaţia dată, dar nici al unui erou dezarmat.

Reghe, cum eşti?
Obosit, mort de obosit! De-abia aştept să ajung acasă… (simt din tonul lui că n-are chef de discuţii, dar forţez nota!Din bun-simţ, bunul simţ care mereu l-a caracterizat pe adevăratul Reghecampf, bărbatul de peste 40 de ani acceptă dialogul)

Ce faceţi, mergeţi la TAS?
Probabil că da… Dacă cei din conducere spun că avem dreptate, sigur aşa e, avem specialişti în regulamente şi o să ne căutăm acolo dreptatea. Sunt însă lucruri care o să dureze, momentan e doar această noapte care nu e împlinită…

Cum adică… nu e împlinită?
Păi, cred că înţelegi ce vreau să spun… Am jucat bine, am bătut Craiova fără drept de apel, stadionul plin, atmosferă de campioni… dar rămâne această incertitudine… Parcă simt că ceva nu e complet… E aşa o senzaţie, nu pot să explic perfect, dar parcă ceva a rămas neîncheiat… O să vedem…

Mai rămâi la Steaua? (nu pot să mă abţin sau nu pot să mă obişnuiesc să spun FCSB în loc de Steaua. Mi se pare o erezie! Poate odată cu timpul…)
Mai am contract un an, dar multe se pot întâmpla. În maximum o săptămână o să fie lucrurile clare. Sincer îţi zic, nu e nimic hotărât! (tonul însă pare să sugereze exact contrariul, şi anume că a fost ultimul meci al lui Laurenţiu Reghecampf pe banca Stelei!)

Deci pleci la arabi?
De ce insişti? (nu e agresiv, mai degrabă resemnat) Nu e o seară în care să vorbesc despre viitor. N-o să scoţi nimic de la mine, nu e momentul… Sunt obosit, foarte obosit… Şi mâhnit!

De ce mâhnit?
De tot de s-a întâmplat… Nu neapărat că au fost toţi împotriva noastră, asta înseamnă că suntem puternici, respectaţi, ci pentru că într-o lupta adevărată, bărbătească, n-ar trebui să încasezi şişuri în spate. Ai văzut şi tu ce penalty a primit Viitorul. Cred că le-ar fi fost foarte greu să marcheze din faze normale la ce presiune a fost pe ei. Şi nu sunt răutăcios… Chiar îmi imaginez ce greu a fost pentru acei tineri să joace sub asemenea presiune, sub asemenea apăsare. Îţi tremură picioarele, efectiv… Un penalty era singura lor salvare. Şi a venit… (glasul are inflexiuni amare) N-avem jucători în România care să ştie să joace sub presiune. Ăsta e adevărul! Nici noi la Steaua! Dinamo ne-a bătut în minutul 96, cu Viitorul am avut 5-6 ocazii de gol clare… Nici măcar noi, cu atâta experienţă, n-am făcut faţă presiunii în fiecare moment. Uită-te la Craiova, au venit cu toată echipa, prime, scandal, să ne încurce neapărat, şi au făcut cel mai slab joc al lor din ultimul timp. Viitorul abia a avut o ocazie 90 de minute cu CFR-ul. Dinamo, obligată să câştige, n-a putut acasă cu Astra… N-avem încă fotbalişti mari, pentru Cupele Europene. Pentru asta trebuie bani mulţi…

Şi acum, gata, vacanţă?
Probabil că da, dar ştii cum e, jucători, veniri-plecări, roata mereu se învârte…

Veniri-plecări la Steaua?
Nu ştiu, mai vedem (râde încet)

“Steaua şi-a recăpătat sufletul!”

Cu Gigi ai vorbit?
Da, m-a sunat imediat după meci: ”Ce faci, campionule?” Asta a fost prima intrebare. El e optimist… Mai ales că toate legile şi regulamentele, şi cele morale dacă vrei, sunt de partea noastră. M-am bucurat că m-a sunat… Sunt sigur că patronul e mulţumit de colaborarea noastră. Aţi scris şi voi, a scris şi Tolontan, sunt antrenorul care a adus cei mai mulţi bani la club din istoria Stelei! Am făcut şi performanţă, am făcut şi business. Cred că, per total, nu am foarte multe să-mi reproşez. Nu e nimeni perfect, dar când aduci în club 30-40 milioane de euro, ţi se pot ierta micile păcate. Dar ştii care e cea mai mare bucurie a mea?

Care, Reghe?
Am adus înapoi suporterii! Stăteam singur, acolo, în afara stadionului, mă plimbam că printr-o cuşcă, şi auzeam vuietul arenei ca în zilele bune… Şi deodată m-a inundat o bucurie, o căldură, şi am realizat că oamenii s-au întors înapoi alături de Steaua, alături de noi. Asta e cea mai mare realizare a mea, a noastră, a tuturor celor de aici. E ceva ce nu-mi poate lua nimeni, oricât ar fi de răutăcioşi, de interesaţi. Steaua a jucat meciul decisiv din nou cu 30.000 de oameni în tribună. Steaua şi-a recăpătat sufletul… Asta rămâne, restul e trecător.

(îl provoc) Şi cum crezi că ar putea fanii ăştia să-l susţină pe Şumudică? Acum câteva minute, Şumi a anunţat că semnează cu o echipă de Liga 1 şi se bate la titlu….
Eu nu cred că Şumudică vine la Steaua! Sincer, mi se pare imposibil! Adică, de-abia s-au întors fanii lângă noi şi să-i pierdem iarăşi? De data asta de tot?

Dan Petrescu?
Nu ştiu, câştigă foarte mulţi bani la arabi. Din ce am înţeles, vor să-i mărească contractul.

Miriuţă?
E fratele meu, dar e dinamovist!

Dică?
Da, ar putea fi o soluţie! E stelist, e tânăr, talentat, Gigi îl place, Meme la fel, poate să aibă şi el şansa lui, aşa cum am primit-o eu la început. E un simbol pentru stelişti. Un jucător care a rămas în inimile fanilor.

Reghecampf?
O să vă anunţăm cu patronul în câteva zile. Am făcut echipa bună cu Gigi, ne-a mers bine, nu-i uşor de lucrat cu el, pune presiune, dar este de departe cel mai corect patron pe care l-am avut. Dar viaţa merge înainte… iar eu am ajuns acasă. Mă aşteaptă copiii. Noapte bună! A mea sigur o să fie lungă…