News

Crima care va şoca România! Au ucis o mare sportivă!

Constantin Stan şi Valentin Ion sînt anchetaţi de autorităţile iberice pentru uciderea olandezilor Ingrid Visser, voleibalistă, şi Lodewijk Severein, soţul şi impresarul acesteia. Asasinatul...
30.04.2015 | 15:00
Crima care va soca Romania Au ucis o mare sportiva

Constantin Stan şi Valentin Ion sînt anchetaţi de autorităţile iberice pentru uciderea olandezilor Ingrid Visser, voleibalistă, şi Lodewijk Severein, soţul şi impresarul acesteia. Asasinatul ar fi fost comandat de Juan Cuenca, fost patron al clubului de volei din Murcia.

În 2009, Ingrid Visser, fostă campioană europeană cu naţionala Olandei, a semnat cu echipa CAV Murcia 2005. Formaţia spaniolă era pe val în acel moment şi avea planuri mari atît în cupele europene, cît şi în campionatul intern. Locul doi în sezonul 2010-2011 şi cîştigătoare a Cupei Reginei cinci ediţii la rînd, între 2007 şi 2011. Problemele financiare au dus la falimentul clubului din Murcia în 2011, iar Ingrid Visser ar fi avut de primit restanţe salariale în valoare de 60.000 de euro. A plecat de la Murcia în Azerbaijan, la VC Baku, de unde a şi decis să se retragă. A sperat pînă în ultima clipă să-şi recupereze sumele restante de la Murcia, iar această ambiţie i-a provocat, în cele din urmă, moartea.

Cei doi olandezi doreau să aibă un copil

În martie 2013, Ingrid Visser şi soţul ei, Lodewijk Severein, şi el fost voleibalist, care îi era şi impresar, au revenit la Murcia. |şi doreau să aibă un copil, vis pe care nu reuşeau să şi-l îndeplinească. |n speranţa că Ingrid va rămîne în cele din urmă însărcinată, cei doi au mers la o clinică de fertilitate în Murcia. Au fost programaţi să revină pentru un nou consult pe 15 mai 2013. La acea dată, fostul patron al clubului Murcia 2005, Juan Cuenca, i-a propus lui Lodewijk Severein, impresarul voleibalistei, o întîlnire pentru a achita suma restantă către Ingrid. Cuenca şi Severein aveau inclusiv o firmă împreună, Granmar Stone Trade Limited, cu sediul în Gibraltar, prin care procurorii bănuiau că urma să se facă plata celor 60.000 de euro, pentru a fi evitată achitarea de taxe. Dar, planul lui Cuenca nu era să le plătească datoria celor doi olandezi, ci să-l ucidă pe Severein! A angajat pentru asta un român, pe Constantin Stan. Acesta, la rîndul lui, l-a contractat pe Valentin Ion, un fost cadru militar, cu antecedente penale în România pentru violenţă.

Ucişi într-o vilă de la marginea Murciei

04

Pe 13 mai 2013, la ora 13:15 în Spania, Ingrid Visser şi Lodewijk Severein au aterizat pe aeroportul din Alicante. Au închiriat o maşină pentru a ajunge în Murcia, unde pe 15 mai ar fi trebuit să meargă la clinică. S-au cazat la hotel, iar Severein a stabilit apoi o întîlnire cu Juan Cuenca pentru a rezolva diferendul financiar. A fost invitat la o vilă de la marginea oraşului Murcia, despre Cuenca a spus că îi aparţinea. De fapt, respectiva locaţie fusese închiriată şi pregătită pentru a fi scena unei crime. Fostul patron al clubului de volei avea totul pregătit. I-a luat pe cei doi români cu maşina şi i-a condus la vila închiriată. Au pregătit saci de plastic în care să ascundă cadavrul lui Severein şi produse chimicale pentru a şterge urmele de sînge. Cei trei au fost surprinşi în momentul în care Severein a venit însoţit de Ingrid, dar au decis să îi omoare pe amîndoi. Olandezii au încasat multiple lovituri cu obiecte contondente neidentificate şi au murit din cauza numeroaselor răni.

Tranşaţi şi îngropaţi într-o livadă

După ce i-au ucis pe Ingrid şi Severein, Juan Cuenca şi cei doi români au tranşat cele două cadavre, le-au băgat în saci şi au căutat variante pentru a le ascunde. Cuenca a fost cel care a rezolvat situaţia. L-a sunat pe un prieten al său, Sarafin de Alba, şi l-a convins pe acesta să îngroape cele două cadavre într-o livadă aflată în proprietatea acestuia. Conform procurorilor, Sarafin a tăinuit crima, de care a aflat de la Cuenca, ba chiar i-a ajutat pe spaniol şi cei doi români să îi îngroape pe cei doi olandezi! Pentru aceste fapte, procurorii au cerut trei ani de închisoare pentru Sarafin de Alba.

LOVITURĂ! CU CE TELEVIZIUNE A BĂTUT PALMA MIHAI BENDEAC!!! 

Familiile din Olanda au raportat dispariţia

La cîteva săptămîni după ce Ingrid şi Severein au fost ucişi, rudele din Olanda au început să se îngrijoreze văzînd că aceştia nu s-au mai întors din Murcia. Au sunat la clinica la care Ingrid era programată pentru noi consultaţii, dar au aflat că jucătoarea de volei nu a mai ajuns la unitatea medicală pentru investigaţii. Rudele celor doi soţi au alertat imediat autorităţile spaniole, iar o anchetă a fost demarată. Juan Cuenca a devenit în scurt timp principal suspect, iar în momentul în care cele două cadavre au fost găsite în livada lui Sarafin de Alba, procurorii au început să lege faptele care au dus la tragica întîmplare.

Procurorii cer peste 150 de ani de detenţie

Untitled-4

Procurorii care anchetează acest caz au cerut pedepse maxime pentru Juan Cuenca, Valentin Ion şi Constantin Stan. Conform cercetărilor, cei trei ar trebui să primească spor de pedeapsă pentru mutilarea cadavrelor, dar şi pentru tortură. „Cei trei suspecţi le-au provocat intenţionat cît mai multă durere posibilă celor două victime în timp ce comiteau crima”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Constantin Stan neagă implicarea în crimă

constantin stan1

Considerat unul dintre cele mai complexe cazuri de crimă din istoria justiţiei spaniole, cel al uciderii celor doi foşti voleibalişti olandezi nu a fost soluţionat nici pînă în ziua de astăzi. |ncă de la începutul investigaţiei, Constantin Stan a negat implicarea în uciderea celor doi olandezi. Într-o declaraţie oferită în urmă cu aproximativ două săptămîni, Constantin Stan a recunoscut că se afla în vila în care s-a produs crima, dar a precizat că el se odihnea la un alt etaj, unde consuma băuturi alcoolice şi nu ştia că într-o altă cameră erau ucişi Ingrid şi Severein. A văzut, ulterior, că Valentin Ion avea mînecile murdare de sînge şi, în aceste condiţii, crede că vinovat pentru crimă ar fi fost celălalt român. Totuşi, a insistat că nu poate susţine nimic cu siguranţă, deoarece nu se afla de faţă în momentul crimei.

SCANDAL URIAŞ LA PRO TV! S-a văzut la TV!

Un personaj misterios, apariţie surpriză în caz

La doar o zi după ce a povestit că nu era de faţă cînd s-a comis crima, Constantin Stan a cerut să fie din nou interogat de procurori, pentru a face o dezvăluire importantă în caz. Stan a precizat că vinovat pentru uciderea celor doi foşti voleibalişti din Olanda ar fi un anume Danko, personaj momentan neidentificat, a cărui existenţă nu a fost confirmată de autorităţile spaniole. Conform spuselor lui Stan, acest Danko, un interlop foarte temut din Europa de Est, ar fi fost cel care a comis dubla crimă. Cuenca, Constantin Stan şi Valentin Ion ar fi urmărit înmărmuriţi cum Danko îi ucide pe cei doi cu o brutalitate ieşită din comun. Stan a spus că nu a vorbit pînă la acest moment al anchetei despre acest Danko, de teamă că acesta ar putea face rău familiei sale din România. Constantin Stan a mai spus că nu ştie exact care este motivul pentru care Danko ar fi dorit să-i ucidă pe cei doi, dar bănuieşte că totul ar putea avea legătură cu implicarea în mafia pariurilor.

Ingrid Visser, icoană a sportului olandez

ingrid_visser_holandia_newspix052013_6505

Născută în 1977 în Gouda, Olanda, Ingrid Visser a început să joace volei profesionist la doar şapte ani pentru formaţia locală VC Nesselande, unde a rămas pînă la 17 ani. |n 1994, Ingrid Visser debuta pentru naţionala Olandei, alături de care a cîştigat Campionatul European un an mai tîrziu, iar în 1996 a participat cu echipa naţională la Jocurile Olimpice de la Atlanta. |ntre 1997 şi 1999, Ingrid a jucat în Brazilia, pentru Minas Clube, pentru ca apoi să revină în Europa la Vicenza Volley, unde a jucat pentru un an. A mai evoluat doi ani la Las Palmas, iar apoi la Tenerife, între 2003 şi 2007. A cîştigat Liga Campionilor cu Tenerife în 2004. A revenit un an în ţara natală, la Amstelveen, pentru ca în 2008-2009 să meargă în Rusia, la Leningradka, echipa de la care a fost transferată la Murcia. La naţionala Olandei a mai bifat locul unu la World Cup Grand Prix, în China, 2007, dar şi o medalie de argint la Europeanul din Polonia, 2009. A decis să se retragă din activitate pe 4 februarie 2012, dar rămîne în istoria sportului olandez cu cele 514 selecţii la echipa naţională, record pentru această ţară, indiferent de sport.

Severein, fost manager al naţionalei Olandei

Visser and Severein2

În vîrstă de 57 de ani la data la care a fost ucis, Lodewijk Severein a fost şi el jucător de volei. A evoluat mai mulţi ani pentru echipa Martinus, în ţara natală, căreia i-a devenit ulterior manager şi mai apoi patron. A fost manager şi al selecţionatei Olandei între 2006 şi 2009, perioadă în care şi-a şi început relaţia cu Ingrid Visser.

„Uciderea lui Ingrid şi Lodewijk este, în primul rînd, o dramă inimaginabilă pentru familia, prietenii şi toţi cei care îi iubeau pe cei doi” (Michel Everaert, director sportiv al Olandei)

„Ne puteam baza mereu pe Ingrid sută la sută. A rămas aproape chiar şi în perioada în care echipa naţională nu mai juca atît de bine. A fost cea mai cunoscută vedetă a acestei reprezentative. Pierderea lui Ingrid înseamnă pierderea celui mai important internaţional din istoria Olandei” (Bert Goedkoop, fost selecţioner Olanda)

„Lodewijk a fost o persoană foarte iubită şi apreciată în lumea voleiului. Avea o inimă foarte mare şi era un om de afaceri de succes”

35 de ani avea Ingrid Visser pe 13 mai, cînd a fost ucisă

57 de ani avea Lodewijk Severein, şi el victimă a celor doi români

MUTU S-A ÎNŢELES CU FOSTA SOŢIE! 

BREAKING NEWS! GIGI BECALI, CE LOVITURĂ!

VEZI VIDEO INCENDIAR CU DANI ŞI FLAVIA DANSÎND BACHATA! ŢI SE RIDICĂ INSTANT PULSUL! 

Dezvăluiri HALUCINANTE din relaţia unui cuplu celebru al României! Înşelată după cununia civilă, a vrut să anuleze nunta!