News

Un milion de lei a câștigat prim-vicepreședintele ASF anul trecut! Cui și-a donat Doina Dascălu vila din București

Abonată mereu la funcții înalte în aparatul de stat, Doina Dascălu ocupă în prezent poziția de prim-vicepreședinte la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Veniturile demnitarului pe ultimul an sunt colosale.
21.02.2022 | 15:01
Un milion de lei a castigat primvicepresedintele ASF anul trecut Cui sia donat Doina Dascalu vila din Bucuresti
Doina Dascălu, prim vicepreședinte la Autoritatea de Supraveghere Financiară, câștigă anual sume colosale
ADVERTISEMENT

Licențiată în Științe Economice la ASE și în Drept la Universitatea Spiru Haret, Elena Doina Dascălu a activat din 1980 până în 1993 în cadrul Ministerului Finanţelor Publice-Inspecţia Teritorială Financiară de Stat Bucureşti, ca inspector financiar și sef serviciu.

Potrivit CV-ului oficial, Doina Elena Dascălu a fost apoi, în intervalul 1993-1997, controlor financiar şi şef serviciu în cadrul Direcţiei de Control Financiar Bucureşti a Curţii de Conturi a României.

ADVERTISEMENT

Din 1997 până în 2001, Dascălu a ocupat funcția de director general în cadrul Direcţia Generale Legislaţie Impozite Indirecte şi secretar general adjunct-Departamentul Politica Impozitelor şi Administrarea Veniturilor, din Ministerul Finanţelor.

Doina Dascălu a fost consiliera lui Mihai Tudose, a lucrat la Curtea de Conturi și la societatea Electrica

Acum două decenii, Elena Dascălu a început colaborarea cu Parlamentul României. Astfel, din 2001 până în 2005, Dascălu a fost expert și consilier parlamentar în cadrul Camerei Deputaţilor – Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare.

ADVERTISEMENT

Secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice – Departamentul Buget (2005-2008), Dascălu a fost numită de Parlament, în 2008, drept Consilier de Conturi, pentru un mandat de 9 ani. Tot atunci a primit şi funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României.

Dascălu a reintrat în guvern în 2017, din poziția de consilier de stat al premierului Mihai Tudose, pentru ca în luna mai 2018 să ajungă preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Electrica. La finalul aceluiași an, Doina Dascălu a fost numită de Parlament vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituție în cadrul căreia activează și acum.

ADVERTISEMENT

Doina Dascălu a donat un teren în București și o casă de 343 de metri pătrați

După atâția ani petrecuți la cel mai înalt nivel, în funcții de conducere, Doina Dascălu a ajuns astăzi la un confort financiar remarcabil, așa cum se observă din ultima declarație de avere a prim-vicepreședintelui Autorității de Supraveghere Financiară, consultată de FANATIK.

Aproape suprinzător, portofoliul imobiliar al demnitarului nu cuprinde nici o bornă, Doina Dascălu neavând pe numele ei nici o casă și nici un teren. Asta și pentru că, în februarie 2021, șefa ASF a donat un imobil situat în București, compus dintr-un teren de 749 metri pătrați și o casă cu o suprafață de 343,2 metri pătrați.

ADVERTISEMENT

În aprilie 2021, Doina Dascălu a vândut un alt teren situat în județul Tulcea, cu o suprafață de 666 metri pătrați, pentru care a obținut frumoasa sumă de 131.232 lei. Potrivit FANATIK, ultima declarație de avere a Doinei Dascălu este și prima în care nu mai apare trecut numele soțului, Romulus Dascălu, administrator al unor firme aparținând fraților Micula.

Salariu anual de peste 700.000 lei, dar și pensie de 130.000 lei

De remarcat că și terenul din județul Tulcea (comuna Sf. Gheorghe), și imobilul din București donat către o persoană necunoscută apăreau în penultima declarație de avere a Doinei Dascălu ca fiind deținute, în părți egale, împreună cu soțul ei, Romulus.

În conturi bancare, Doina Dascălu are strânși aproape 600.000 lei. Cu titlul de pensie de limită de vârstă, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară primește anual o sumă de 130.584 lei.

Salariul anual încasat de Dascălu de la ASF este unul colosal, 709.934 lei, adică un pic peste 59.000 lei pe lună. Cumulat, pentru ultimul an fiscal, Elena Dascălu a încasat din salariu, pensie și vânzarea terenului din Tulcea aproape un milion de lei, informează FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: