News

Exclusiv: Dorinel Munteanu, dezamăgit de alegeri: „Nu știu dacă mai continui în politică. Mă mai gândesc”

07.12.2020 | 11:08
Exclusiv Dorinel Munteanu dezamagit de alegeri Nu stiu daca mai continui in politica Ma mai gandesc
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu este extrem de dezamăgit de rezultatul alegerilor și nu știe încă dacă va mai continua cariera politică, după ce e la un pas să piardă din nou.  El nu a reușit să obțină un loc în Consiliul Local al Muncipiului Galați la scrutinul din luna septembrie.

Dorinel Munteanu a candidat pentru un loc de reprezentant al Partidului Mișcarea Populară în Senatul României, însă partidul clădit de fostul președinte Traian Băsescu este în pericol să nu atingă pragul electoral de 5%, conform rezultatelor parțiale ale alegerilor din 6 decembrie.

ADVERTISEMENT

Alegerile parlamentare au oferit surprize de mari promoții, precum procentul de aproximativ 8% obținut de partidul de dreapta al lui George Simion, AUR, în timp ce PSD va trimite un nume suprinză în Parlamentul României.

Prima reacție a lui Dorinel Munteanu în exclusivitate pentru FANATIK după rezultatele alegerilor parlamentare

FANATIK l-a contactat pe fostul mare fotbalist al Generației de Aur, Dorinel Munteanu, care a fost extrem de dezamăgit de ultimele vești cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare. Acestea arată faptul că Partidul Mișcarea Populară este în pericol să nu atingă pragul electoral de 5%: „Nu cred că atingem pragul electoral. Nu știu, să vedem ce se întâmplă la București. Dar nu cred… De la Cluj nu se vede bine. Se mai numără ultimele 2-3% din voturi”, a spus cu mare regret Dorinel.

ADVERTISEMENT

Dezamăgirea este extrem de mare pentru fostul internațional, care a candidat în fieful lui Emil Boc de la Cluj, mai ales că acest eșec vine ca o nouă mare lovitură, după ce Dorinel Munteanu a pierdut alegerile și în municipiul Galați, unde a candidat la alegerile locale din septembrie pentru un post de Consilier Local, tot din partea PMP: Sunt dezamăgit. Am muncit extrem de mult în ultima lună de zile, dar asta este… Ce să fac dacă oamenii au votat altceva? A fost o mare surpriză AUR”, a spus surprins candidatul PMP pentru FANATIK.

Dorinel Munteanu ia în calcul și renunțarea la cariera politică, însă nu vrea să ia o decizie la cald și a decis să cântărească foarte bine lucrurile după ce numărătoarea voturilor se va încheia: Nu știu dacă o să mai continui în politică. Mă mai gândesc. A fost o seară foarte dificilă. Sunt dezamăgit. Mda. Mai sunați-mă mâine, bine?”, a spus fostul mare jucător al echipei naționale, Dorinel Munteanu în exclusivitate pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Cum a intrat Dorinel Munteanu în Partidul Mișcarea Populară

În ultimul deceniu, mai multe nume importante din sportul românesc au fost atrase în politică. Nici nu e de mirare că multe partide se bat pe asocierea cu foştii campioni ai României, dat fiind capitalul uriaş de imagine pe care aceştia îl au. Sunt deja celebre exemplele lui Ilie Năstase sau Anghel Iordănescu, cei care au făcut de mult timp pasul şi în politică.

Convins de fostul președinte al clubului Oțelul Galați, Marius Stan, care a fost și primar al Galațiului, Dorinel Munteanu a candidat și el pentru o poziție de consilier. Liderul de selecţii în naţionala României nu a reușit însă să se impună și la vot, unde partidul său nu a reușit un scor care să îi permită să își realizeze acest obiectiv. Pe lista de consilieri locali a fost și un alt nume surpriză, fostul luptător Cătălin Morașanu.

ADVERTISEMENT

De astazi, marele campion Dorinel Munteanu face parte din echipa P.M.P. Galati. Este o bucurie si o onoare pentru noi sa…

Publicată de Cristache Catalin pe Duminică, 16 august 2020

Dorinel Munteanu nu s-a lăsat ușor convins să intre în politică, însă dragostea sa pentru țară și pentru orașul Galați au prevalat, iar liderii PMP au argumentat foarte bine alegerea făcută: „Ce anume cauta Dorinel Munteanu in politica? Cu siguranta nu bani, nu glorie, nu functii. Nu a fost usor sa il convingem sa ni se alature, dar dragostea pentru Galati si pentru Otelul au fost determinante. Dorinel stie ce este administratia, ce inseamna gestionarea proiectelor si a banilor, dar stie si ce este pasiunea”, anunța unul dintre liderii PMP, Cătălin Cristache.

ADVERTISEMENT