Sport

N-a putut pleca de la FCSB din cauza favoritului lui Becali!

Gigi Becali putea să scape de un jucător care n-a reuşit să se impună la FCSB, dar fundaşul a fost refuzat de FC Voluntari.
27.02.2018 | 18:58
Na putut pleca de la FCSB din cauza favoritului lui Becali

Artur Jorge a fost împrumutat de FCSB de la SC Braga, dar fundaşul în vârstă de 23 de ani nu a reuşit să se impună în echipa “roş-albaştrilor”. Portughezul a bifat 3 meciuri în sezonul 2017-2018, dintre care 2 în Cupa României, dar n-a impresionat.

Împrumutul lui Artur Jorge la FCSB se va termina pe 30 iunie 2019, iar Gigi Becali este hotărât să nu activeze opţiunea de cumpărare a portughezului deţinut de SC Braga. Mai mult, patronul “roş-albaştrilor” şi-ar fi dorit să scape de lusitan şi în pauza competiţională din iarnă, dar lucrurile nu au ieşit aşa cum şi-a dorit.

“Este adevărat că ne-am gândit la Artur Jorge!”

Dan Leasă, managerul clubului FC Voluntari, a vorbit pentru FANATIK.RO despre ideea ca Artur Jorge să ajungă sub comanda lui Claudiu Niculescu, dar lusitanul a fost refuzat pentru Răzvan Horj, jucător pentru care Gigi Becali a insistat în perioada când evolua pentru CFR Cluj.

“Este adevărat că ne-am gândit la posibilitatea de a-l aduce pe Artur Jorge, dar nu am vrut să ne complicăm cu un jucător împrumutat. Am preferat să-l aducem pe Răzvan Horj de la Viitorul”, a spus Dan Leasă, managerul clubului FC Voluntari, pentru FANATIK.RO. Răzvan Horj, la chiar primul meci la Voluntari, eşecul clar de la Chiajna, a fost eliminat!

Debut de coşmar la FCSB

Artur Jorge şi-a “semnat sentinţa” după debutul de coşmar pe care l-a avut în Liga 1 Betano. Portughezul în vârstă de 23 de ani a evoluat primul meci pentru FCSB împotriva celor de la Juventus Bucureşti, scor 2-1, pe stadionul “Ilie Oană”, iar acesta a trimis balonul în propria poartă încă din primul minut.

După Juventus Bucureşti – FCSB, scor 1-2, Artur Jorge nu a mai fost folosit în campionat. A evoluat de două ori în Cupa României pentru echipa lui Nicolae Dică, cu Sănătatea Cluj, scor 3-0, şi ACS Poli Timişoara, scor 6-1. 

“Mi-am dat seama că nu e de Steaua!”

“Artur Jorge nu rămâne la echipă. Pa, la revedere. Ce şanse să îi dai? Dacă vine o minge simplă şi tu o dai afară în aut, n-ai spirit de observaţie. A făcut multe greşeli şi mi-am dat seama că nu e de Steaua. Nu l-am adus eu, ci Meme”, spunea Gigi Becali în urmă cu aproximativ o lună.

Artur Jorge a jucat pe parcursul carierei pentru Braga B, Vilaverdense FC, Freamunde, Mouscron şi FCSB. Pentru SC Braga a evoluat în 28 d emeciuri. Fundaşul central a fost convocat la naţionala Portugaliei U17 şi U19, dar nu a jucat niciun meci.

500.000 de euro este cota lui Artur Jorge, conform transfermarkt.com

270 de minute are portughezul în tricoul lui FCSB

300.000 de euro dorea Becali să ofere pentru Horj când acesta se afla la CFR Cluj, dar fundaşul a ajuns la Viitorul

”O să iau un fundaş central din România. L-am văzut şi mi-a plăcut. E Horj de la CFR Cluj. Îmi place de el, chiar dacă nu este tehnic” (Gigi Becali, aprilie 2018)