Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. FCSB, atac la CSA! „Ei s-au deposedat singuri de palmares în 1998. Palmaresul s-a împărțit ca un baton de salam”. Cum s-a anulat marca Steaua în 2014. Video

FCSB a atacat-o pe CSA Steaua după decizia ÎCCJ. Ultimele declarații venite din partea echipei din SuperLiga spun că „militarii” s-au deposedat singuri de palmares în 1998.
30.03.2023 | 18:46
Exclusiv FCSB atac la CSA Ei sau deposedat singuri de palmares in 1998 Palmaresul sa impartit ca un baton de salam Cum sa anulat marca Steaua in 2014 Video
FCSB o atacă pe CSA Steaua după decizia ÎCCJ cu privire la palmares. Sursă foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB a ieșit la atac după decizia Înalte Curți de Casație și Justiție care a trimis spre rejudecare palmaresul disputat între echipa finanțată de Gigi Becali și CSA Steaua. Virgil Boglea, avocatul care reprezintă interesele echipei din prima ligă în procesul pentru palmares a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre decizia ÎCCJ și a dezvăluit cum s-a anulat marca Steaua în urmă cu aproape nouă ani.

FCSB a ieșit la atac după decizia ÎCCJ cu privire la palmaresul disputat cu CSA Steaua: „S-au deposedat singuri în 1998”

Virgil Boglea, care a reacționat în exclusivitate pentru FANATIK, după decizia ÎCCJ cu privire la palmaresul disputat între FCSB și CSA Steaua, a venit cu o serie de lămuriri în cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA. Președintele Asociației „Salvați Steaua”, care apără interesele clubului finanțat de Becali în procesul cu echipa Armatei, susține că „militarii” s-au deposedat singuri de palmares în 1998 când au predat tradițiile.

ADVERTISEMENT

„Nu poate fi vorba de asta pentru că acțiunea introductivă, adică cererea inițială a fost formulată de CSA. Astea înseamnă că domniile lor pretind palmaresul de la echipa care activează în Liga 1.

Prin urmare, până la hotărârea definitivă, palmaresul aparține echipei din Liga 1 din 1947 până în prezent, inclusiv perioada 1998-2003 sau 2003 până în prezent. Ei s-au deposedat singuri în 1998 când au predat tradițiile lor. 

ADVERTISEMENT

Raționamentul lor ar fi putut avea măcar o urmă de validitate în condițiile în care ar fi promovat calea de apel a recursului. În situația de față, noi am promovat calea de atac a recursului și nouă ni s-a admis recursul.

ÎCCJ spune că raționamentul prin care Tribunalul București și Curtea de Apel București au acordat dreptul de recunoaștere asupra palmaresului pentru 1947-2003 sau 1947-1998 către CSA este invalidă. Este invalid un asemenea raționament”, a declarat Virgil Boglea, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

FCSB iese victorioasă după decizia ÎCCJ în cazul palmaresului cu CSA Steaua: „Ambele recursuri au fost admise în integralitate”

Virgil Boglea a explicat de ce hotărârea luată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție reprezintă o victorie. Avocatul a mărturisit că ambele recursuri, atât din partea FCSB, cât și din partea Asociației „Salvați Steaua” au fost admise în integralitate. Virgil Boglea a dezvăluit că, de obicei, practica ÎCCJ era să admită recursul parțial.

„Este o victorie foarte importantă pentru că s-au admis în intergralitate recursurile. Astea înseamnă sau de ce punctăm lucrul ăsta. De obicei, în practica Înaltei Curți de Casație și Justiție atunci când se apelează la această ultimă cale de atac în urma unei hotărâri civile, ÎCCJ nu dă admiterea în totalitate a recursului, ci de obicei se rezumă la a admite în parte.

ADVERTISEMENT

În cazul de față, accentul trebuie pus pe faptul că au fost admise ambele recursuri, ale FCSB și ale Asociației „Salvați Steaua” în integralitate. Faptul că se rejudecă are o influență covârșitoare în privința palmaresului acestei echipe, dar accentul trebuie să se pună pe admitere pentru că s-a desființat orice raționament prin care palmaresul ar fi fost împărțit ca pe un baton de salam. 

Prin urmare, nu poate fi interpretat în sensul că ce spun domnii de la CSA manifestă reverberații în plan social acum pentru că nu s-a formulat calea de atac”, a mai declarat Virgil Boglea, la FANATIK SUPERLIGA.

Virgil Boglea, dezvăluiri despre cum s-a anulat marca Steaua în 2014: „Pentru similitudini cu cea folosită de CSA în 1986”

La începutul lunii decembrie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat decizia irevocabilă de a anula marca Steaua București care a fost înregistrată de clubul finanțat de Gigi Becali, actuala FCSB, în urma procesului demarat de CSA.

Virgil Boglea a explicat cum s-a anulat marca Steaua în urmă cu aproximativ nouă ani, mărturisind că au existat anumite asemănări între marca folosită de CSA în 1986 când a câștigat Cupa Campionilor și cea folosită de FCSB. „În 2014, hotărârea e invocată peste tot. De aceea comentatorii de la posturile TV nu pot spune Steaua echipei din Liga 1, vizează anularea mărcii Steaua. Marca aceea pe care ei o folosesc acum pe tricourile de la fotbal a fost o marcă construită de suporterii din Peluza Nord în perioada 2002-2003.

A fost înregistrată de clubul din Liga 1 în 2003, iar în 2014 s-a anulat pentru că existau similitudini cu marca folosită de CSA în 1986 când s-a câștigat Cupa Campionilor Europeni și că nu li s-a cerut acordul pentru folosirea acelei mărci. Nu a fost vorba de întreg patrimoniul. Mai mult decât atât, palmaresul n-a fost considerat ca fiind un bun patrimonial. Sunt lucruri care nu au nicio legătură”, a spus Virgil Boglea, la FANATIK SUPERLIGA.

Virgil Boglea, explicații după decizia ÎCCJ în cazul FCSB – CSA Steaua: „Palmaresul este unic, indivizibil și aparține unei entități sportive”

„La ultimul termen de dezbateri publice ÎCCJ avea și jurisprudență în materie de la Craiova, de la Timișoara, de la Rapid în cazuri similare. Cine nu s-a pus la punct cu noțiunea de palmares a fost Curtea de Apel. Tocmai de aceea, hotărârea aceea a fost considerată ca fiind neîntemeiată, nelegală și a fost desființată acum de ÎCCJ.

Asta încercăm să subliniem. Împrejurarea de a ne focusa doar pe faptul că s-a dispus rejudecarea e una și să ne concentrăm pe faptul că s-au admis recursurile e alta. Pentru că admițând recursurile în integralitate practic ÎCCJ ne spune printr-o decizie definitivă că raționamentul Curții de Apel nu a fost unul îndreptățit să împartă palmaresul în trei. 

Practic asta ar trebui să înțelegem din decizia ÎCCJ. Palmaresul este unic, indivizibil și aparține unei entități sportive chiar dacă mai multe entități juridice au preluat-o de-a lungul timpului. Momentan, încă nu am motivarea deciziei, avem doar dispozitivul, dar nici nu s-a judecat asta (n.r. cui îi revine palmaresul).

CSA a solicitat împotriva FCSB. ‘Domne, FCSB are acum palmaresul. Dați-ni-l înapoi’. În termeni populari asta s-a întâmplat. Au solicitat inițial palmaresul pentru perioada 1947-2003, doar că în 1998-2003 a fost AFC, o altă entitate juridică ce a preluat aceeași entitate sportivă”, a mai spus Virgil Boglea, la FANATIK SUPERLIGA.

„Întâmpinăm dificultăți în a vorbi cu reprezentanții CSA Steaua”

„Nicio perioadă nu este considerată ca aparținând CSA Steaua. Perioada 1947-1998 CSA Steaua, prin secția sa de fotbal a realizat acele performanțe, dar pentru a continua în Liga 1 și în cupele europene a trebuit să cedeze acel palmares. Acea recunoaștere a meriterlor sportive pentru a fi preluare de AFC. AFC, în 2003, a cedat la rândul ei către actuala FCSB. 

ÎCCJ vede că palmaresul este unic și indivizibil din moment ce a pronunțat asemenea decizie. Odată cu decizia ÎCCJ nu mai avem posibiltiatea ca acest palmares să fie împărțit în 3. Perioada 1998-2003 aparține echipei din Liga 1, pentru că nu putea să se înscrie în competițiile sportive, cupele europene. 

Din partea dumnealor, de când am apărut noi, Asociația „Salvați Steaua”, întâmpinăm aceste dificultăți în a comunica până la urmă, nu vrem altceva, cu reprezentanții CSA Steaua”, a încheiat Virgil Boglea, la FANATIK SUPERLIGA.

FOARTE IMPORTANT: puteți urmări FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni până vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT