News

Final Four-ul de handbal feminin, în România?! “E adevărat, ne preocupă”

27.04.2018 | 13:44
Final Fourul de handbal feminin in Romania E adevarat ne preocupa
Jucătoarele de la CSM Bucureşti se bucură după finala Ligii Campionilor din 2015
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti este calificată pentru al treilea an la rând în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta. Capitala Ungariei mai are contract şi anul viitor pentru organizarea fazelor finale din Champions League. FANATIK.RO a aflat că România vrea să organizeze în anul 2020 Final Four-ul de handbal feminin, în Sala Polivalentă de la Cluj.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a confirmat pentru FANATIK.RO interesul pentru organizarea Final Four în anul 2020 la Cluj: “Este o iniţiativă pe care am avut-o anul trecut. Este adevărat, ne preocupă acest fapt şi este posibil ca EHF să ne ofere posibilitatea de a organiza această competiţie. Sunt sigur că putem organiza foarte bine, având în vedere emulaţia din jurul handbalului”

ADVERTISEMENT

Final Four în România. “Mi-ar plăcea să avem o Sală Polivalentă şi în Bucureşti” 

Final Four în România. Competiţia ar urma să fie organizată la Cluj, în condiţiile în care Bucureştiul nu are o Sală Polivalentă care să întrunească cerinţele unui asemenea eveniment. Astfel, după CE de Baschet, CE de Gimnastică, meciurile de FED Cup ale României, Sala Polivalentă ar putea fi gazda unui Final Four de handbal.

Final Four în România. Fosta mare handbalistă a naţionalei României, Narcisa Lecuşanu, actualmente membru în Comitetul Executiv al IHF, a vorbit pentru FANATIK.RO despre posibilitatea ca România să organizeze competiţia în 2020 şi spune că ar fi un eveniment extraordinar: “Nu ştiu în ce măsură poate Clujul să organizeze un Final Four. Avem o problemă de infrastructură, dar dacă ni s-ar acorda organizarea competiţiei Final Four, ar fi un eveniment extraordinar, atât din punct de vedere sportiv, cât şi cultural.

ADVERTISEMENT

O asemenea competiţie nu înseamnă doar 4 meciuri de handbal, ci şi o emulaţie extraordinară. Mi-ar plăcea să avem şi o Sală Polivalentă de nivel înalt şi în Bucureşti şi sper că administraţia se va implica mai mult de acum în acest proiect pentru că în ultimii ani, Clujul a organizat multe competiţii importante şi sala de acolo este suprasolicitată”

Final Four în România. CSM Bucureşti, câştigătoare în 2015 la Budapesta

Sistemul Final Four în Liga Campionilor la handbal feminin datează din sezonul 2013-2014. Toate cele 4 ediţii au fost organizate de Sala Papp Laszlo din Budapesta, arenă în care se vor ţine şi în acest an semifinalele şi finala Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Final Four în România. CSM Bucureşti a câştigat competiţia în 2015 după o finală cu Gyor, câştigată după loviturile de la 7 metri, 29-26. În această stagiune, CSM şi Gyor se vor duela în semifinale, pe 12 mai. În cealaltă semifinală se întâlnesc Vardar şi Rostov.

VEZI VIDEO REZUMATUL DIN FINALĂ:

130 de euro este preţul cel mai mare pentru biletele la Final Four-ul din Budapesta

8000 de locuri este capacitatea Sălii Polivalente din Cluj Napoca