News

Exclusiv. Fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă și-a curățățat cazierul. Andrei a făcut închisoare după ce a lovit intenționat un bărbat cu mașina

Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, a lăsat definitiv în urmă trecutul agitat care l-a dus în spatele gratiilor pentru doi ani și jumătate. Ajuns la 32 de ani, el și-a schimbat viața.
15.05.2022 | 09:47
Exclusiv Fiul fostei senatoare Sorina Placinta sia curatatat cazierul Andrei a facut inchisoare dupa ce a lovit intentionat un barbat cu masina
Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare PDL Sorina Plăcintă, a făcut cerere de reabilitare / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
27-05-2022
10:48

Andrei Plăcintă a fost reabilitat

Tribunalul Vrancea a admis cererea lui Andrei Plăcintă de reabilitare judecătorească. Acest lucru este echivalent cu ștregerea din cazier a trecutului său infracțional. Decizia va rămâne definitivă abia la 10 zile de la comunicare.

”Admite cererea formulată de condamnatul Plăcintă Andrei Răzvan – şi în consecinţă dispune: Reabilitarea judecătorească a petentului Plăcintă Andrei Răzvan în condiţiile art. 168 C. pen. cu aplicarea art. 5 C. pen.

De la data rămânerii definitivă a prezentei faţă de condamnatul Plăcintă Andrei Răzvan încetează decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 185/2012 a Tribunalului Bucureşti, modificată prin decizia penală nr. 3393/2013 a Curţii de Apel Bucureşti definitivă la 05.11.2013. Cu drept de contestaţie în 10 zile de la comunicare”, se arată în minuta ședinței de la Tribunalul Vrancea. 

Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare PDL Sorina Plăcintă, condamnat în 2013 pentru o lungă listă de infracțiuni, toate petrecute în aceeași zi, a solicitat ștergerea din cazier a faptelor sale. El va trebui să convingă judecătorii că povestea violentă de acum 12 ani, în urmă căreia a băgat un om în spital, nu-l mai reprezintă.

Andrei Plăcintă a făcut cerere de reabilitare judecătorească

Andrei Plăcintă ar putea să scape de trecutul infracțional dacă magistrații de la Tribunalul Vrancea vor admite cererea lui de reabilitare judecătorească. Fiul fostei senatoare a depus solicitarea pe data de 28 aprilie 2022, iar primul termen a fost deja stabilit pentru 20 mai 2022.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, fiul fostei senatoare Plăcintă se va prezenta personal în fața instanței și va încerca să-și argumenteze cererea. În mod uzual, astfel de cazuri se soluționează după o singură înfățișare.

Conform legii, ”reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depășește 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a suferit o altă condamnare” (art 165 CP).

ADVERTISEMENT

Fiul fostei senatoare a fost condamnat pentru un incident violent pe care l-a provocat când avea 20 de ani

În cazul lui Andrei Plăcintă, termenul s-a împlinit de mai multă vreme. El a fost condamnat în noiembrie 2013 la 4 ani și jumătate de închisoare și a fost eliberat condiționat în mai 2016. Deși își făcuse o imagine de băiat rău, comportamentul său a fost descris ca ireproșabil de conducerea penitenciarului Timișoara, acolo unde și-a executat ultima parte din pedeapsă.

Fiul Sorinei Plăcintă a fost judecat și condamnat pentru tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunurilor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

ADVERTISEMENT

Pe 6 decembrie 2010, pe când avea doar 20 de ani, Andrei și-a agresat iubita în stradă, în centrul Bucureștiului.

”Pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D. (fosta iubită a lui Andrei Plăcintă, n.r.), inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta”, arătau procurorii.

ADVERTISEMENT

În conflict a încercat să intervină un alt bărbat, care a devenit imediat victima furiei tânărului. Acesta a urcat la volan și l-a acroșat cu mașina pe omul care încercase să-i despartă. Nu s-a mulțumit cu atât ci a ”executat manevre succesive ale autoturismului în față și în spate”, provocându-i bărbatului leziuni pentru care a avut nevoie de 45 de zile de spitalizare.

Andrei Plăcintă s-a cumințit după ce a ieșit din închisoare

Aparent, experiența din spatele gratiilor l-a schimbat în bine pe Andrei Plăcintă, care nu a mai apărut în centrul nici unui scandal. Din contră, el și-a luat o licență de traducător-interpret autorizat și a obținut chiar un post la Curtea de Apel Galați.

De altfel, în perioada adolescenței, Plăcintă Jr a absolvit cursurile prestigiosului colegiu elvețian Beau Soleil din Villars-Sur-Ollron. Costurile pentru cei 6 ani de școlarizare au sărit de 500.000 de euro.

În prezent, Andrei Plăcintă locuiește în comuna vrâncean Garoafa, acolo unde s-a transformat într-un veritabil fermier, așa cum scria FANATIK în urmă cu câteva luni. El deține terenuri pe care le cultivă, crește animale și chiar merge la târguri pentru a-și comercializa produsele.

ADVERTISEMENT
Tags: