News

Exclusiv. Fiul lui Radu Mazăre s-a făcut mediator autorizat și a deschis propriul cabinet în Constanța. Ce studii are, de fapt, Răducu

În timp ce Radu Mazăre se află la închisoare, acolo unde execută o pedeapsă de 9 ani pentru retrocedări ilegale, fiul fostului primar al municipiului Constanța s-a apucat să medieze litigii.
08.06.2022 | 10:07
Exclusiv Fiul lui Radu Mazare sa facut mediator autorizat si a deschis propriul cabinet in Constanta Ce studii are de fapt Raducu
Răducu este fiul lui Radu Mazăre și al Ianinei Petcu / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Răducu Mazăre, fiul fostului primar al Constanței, este așchia care pare să sară departe de trunchi. Dacă Mazăre senior a ajuns la închisoare din cauza unor fapte de corupție, mezinul familiei a absolvit un curs de mediatori și și-a deschis propriul birou de mediere, în Constanța.

Fiul lui Radu Mazăre, acceptat în Corpul Mediatorilor

Conform informațiilor FANATIK, fiul lui Radu Mazăre a absolvit cursurile unei școli de mediatori din Constanța, Smart Omega Training, iar din 10 noiembrie 2019 a fost autorizat să activeze în această branșă, el fiind admis în Corpul Profesional al Mediatorilor din România.

ADVERTISEMENT

Radu Ștefan Mazăre-Petcu și-a deschis și un birou de mediere, situat pe strada Ecaterina Varga, la doi pași de sediul vechi al primăriei. El este acreditat să rezolve orice tip de dispută între părțile care sunt dispuse să ajungă la o înțelegere, fără să mai meargă în instanță pentru acest lucru.

Răducu Mazăre a studiat Dreptul la Londra

Medierea reprezintă un proces informal și flexibil de rezolvare a litigiilor. Mediatorii pot fi specializați în diverse tipuri de litigii: comerciale, legale, diplomatice, de comunitate sau chiar neînțelegeri la locul de muncă sau în familie.

ADVERTISEMENT

Răducu Mazăre are 28 de ani și a studiat Dreptul Internațional și Administrarea Afacerilor, la o universitate din Londra. Tânărul vorbește 5 limbi străine, inclusiv chineza.

Radu Ștefan este unicul fiu al lui Radu Mazăre, rezultat din relația pe care a avut-o cu Ianina Petcu. În 1997, părinții băiatului s-au despărțit, iar mama lui s-a căsătorit cu Radu Preda, fost coleg în școala generală cu Radu Mazăre.

ADVERTISEMENT

Ce afaceri are Mazăre Jr

Răducu Mazăre și mama lui dețin împreună societatea Cabo Concept SRL, care a administrat plaja cu același nume din Mamaia. În 2021, firma nu a avut activitate.

Tânărul apare și în structura de acționariat a companiei APV Media Turism, unde administrator a fost mama fostului primar, care a decedat cu câteva săptămâni în urmă.

ADVERTISEMENT

Conform propriilor declarații, Răducu Mazăre mai are în proiect un magazin online, o agenție de marketing digital și investiții în zonele de tehnologie și HoReCa. Un alt proiect în desfășurare are legătură cu piața de criptomonede.

Fiul lui Radu Mazăre a încercat și o carieră în design vestimentar, ajutat de mama lui, care a deținut o fabrică de confecții. În 2014, el a lansat o colecție de hanorace și tricouri, însă produsele nu s-au bucurat de succesul scontat.

Radu Mazăre are de executat două condamnări

Radu Mazăre a fost condamnat, în luna februarie a acestui an, la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris, acolo unde a fost trimis în judecat pentru luare de mită și conflict de interese, în cazul unor licitații organizate de Primăria Constanța. Conform procurorilor, fostul edil a primit peste 7 milioane de euro de la omul de afaceri Sorin Strutinsky.

În momentul condamnării, Mazăre se afla deja în penitenciar, într-un dosar finalizat în anul 2019. Este vorba despre retrocedările ilegale din stațiunea Mamaia, pentru care politicianul a primit 9 ani de închisoare.

Radu Mazăre a încercat să scape de problemele penale plecând în Madagascar, acolo unde deține un resort de lux, pe care l-a construit în urmă cu câțiva ani. Investiția s-a ridicat la 1,3 milioane euro, iar locația este administrată, în prezent, de Roxana Mihalache, femeia cu care Mazăre s-a căsătorit în urmă cu 3 ani, la scurtă vreme după ce a fost extrădat din Madagascar și a intrat în închisoare.

ADVERTISEMENT