News

Victorie în instanță pentru Gheorghe Burnei. Medicul condamnat la închisoare și-a primit bunurile confiscate. Ce îi luaseră anchetatorii

Acum un an, medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Recent, doctorul a reușit să obțină în instanță returnarea unor bunuri confiscate.
15.02.2022 | 18:15
Victorie in instanta pentru Gheorghe Burnei Medicul condamnat la inchisoare sia primit bunurile confiscate Ce ii luasera anchetatorii
Medicul Gheorghe Burnei a primit în martie anul trecut o pedeapsă de închisoare cu suspendare
ADVERTISEMENT

Pe 31 martie 2021, controversatul medic Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Dosarul în care fusese cercetat doctorul demarase în urmă cu 5 ani, după ce pe numele lui Burnei fuseseră depuse mai multe plângeri din partea părinților pacienților.

Astfel, potrivit procurorilor, în perioada mai – decembrie 2016, chirurgul pediatru ar fi luat mită 3.250 de euro şi aproape 40.000 de lei de la 22 de părinţi, încercând ulterior să ”ascundă” banii primiți în diverse contracte de donații.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, Burnei opera unii copii de afecțiuni inexistente

Datele furnizate de anchetatori arată că Burnei i-ar fi operat pe unii copii de afecțiuni inexistente, familia sa primind diverse sume de bani de la firma care furniza cabinetului proteze neomologate și sub prețul pieței.

Reduce perioada interzicerii celorlalte drepturi de la 5 ani la 2 ani. Reduce termenul de supraveghere a executării pedepsei principale de la 4 ani, la 3 ani. Reduce numărul zilelor de muncă neremunerată în folosul comunității la care a fost obligat inculpatul, de la 120 zile, la 60 zile”, au mai hotărât atunci magistrații Curții de Apel.

ADVERTISEMENT

Procesul lui Gheorghe Burnei a început în vara lui 2017, procurorii susţinând atunci că există indicii privind săvârşirea unor infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale sau sănătăţii. ”Minorii erau internați pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau în mod repetat, fără să fie efectuată vreo intervenţie chirurgicală”, notau anchetatorii.

După ce a fost interzis în spitalele de stat, Burnei s-a ”transferat” în domeniul privat

După începerea anchetei în care era acuzat că a făcut experimente pe copii la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, Burnei a fost interzis în spitalele de stat, dar în 2019 chirurgul oferea din nou consultații de ortopedie pedriatică la Clinica ”Domnița Chiajna” din Roșu (județul Ilfov).

ADVERTISEMENT

De remarcat că la respectiva clinică activa și fiul medicului, Cristian Burnei, specialist în Ortopedie – Traumatologie. Potrivit tarifelor afișate atunci de unitatea medicală, o simplă consultație la doctorul Burnei costa circa 300 lei.

Cercetat și într-o anchetă de malpraxis deschisă în 2017, Gheorghe Burnei a recunoscut în fața magistraților că a primit mită de la părinții copiilor tratați de el, însă a susținut că nu a solicitat niciodată bani și nici nu a condiționat actul medical de primirea unor sume.

ADVERTISEMENT

Burnei și-a reprimit recent cele 15 tablouri confiscate la perchezițiile din 2016

La finalul lunii decembrie a anului trecut, Gheorghe Burnei a obținut din partea Tribunalului București dreptul de a reintra în posesia bunurilor confiscate de anchetatori din locuința familiei, în 2016. La perchezițiile de atunci, medicul fusese deposedat de mai multe echipamente medicale, dar și de 15 tablouri și o placă din marmură, gravată.

”Solutia pe scurt: În temeiul art. 279 C. pr. pen. admite cererile formulate de petenţii Burnei Gheorghe, Burnei Anca şi Burnei Cristian, având ca obiect înlăturarea omisiunii vădite. Dispune restituirea către numitul Burnei Gheorghe (cu date) a următoarele bunuri: unitate centrală cu carcasă metalică de culoare neagră, 19 suporturi optice, documente, în original, indicate la pct. 6 din procesul verbal de percheziţie domiciliară din data de 10.12.2016.

Documente/materiale/documentare/însemnări indicate la pct. 7 din procesul verbal de percheziţie domiciliară din data de 10.12.2016, un număr de 15 tablouri identificate conform pct. 8 din procesul verbal de percheziţie domiciliară din data de 10.12.2016, depozitate la camera de păstrare a corpurilor delicte a Serviciului Omoruri din cadrul D.G.P.M.B.;

Placă din marmură, gravată, ridicată cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată la data de 10.12.2016. Dispune restituirea către numita Burnei Anca (cu date) a tuturor bunurilor identificate conform dovezii seria H nr. 0233262 din data de 05.03.2019, eliberată de de DGPMB – SCJSEO, bunuri ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată la data de 10.12.2016”, hotărau în decembrie 2021 magistrații Tribunalului București.

ADVERTISEMENT
Tags: