News

Exclusiv! Imagini dezolante cu munții de gunoaie de pe râul Jiu! Mii de peturi și ambalaje din plastic au fost aruncate de oameni în ape – VIDEO

26.06.2020 | 13:38
Exclusiv Imagini dezolante cu muntii de gunoaie de pe raul Jiu Mii de peturi si ambalaje din plastic au fost aruncate de oameni in ape  VIDEO
ADVERTISEMENT

Râul Jiu a devenit containerul multor cetățeni, practic o adevărată groapă de gunoi, dacă e să ne luăm după mizeriile pe care apa le-a adus la suprafață, în urma inundațiilor și ploilor torențiale din zonă.

Fanatik vă prezintă în exclusivitate imagini foto + video cu munții de pet-uri, plastice și alte gunoaie pe care apa le-a adus. Fotografiile au fost surprinse de cititorii noștri și trimise la adresa redacției.

ADVERTISEMENT

Râul Jiu, groapă de gunoi pentru români

Jiul străbate mai multe unități geografice, printre care Depresiunea Petroșani, Depresiunea Târgu Jiu, Podișul Getic, Câmpia Română și primește ca afluenți principali Motrul și Gilortul.

Apele Jiului arată ca o mare de gunoaie
Apele Jiului arată ca o mare de gunoaie

După valul de inundații din ultimele zile, din cauza ploilor abundente, râul Jiu a adunat mii de gunoaie din plastic, multe dintre acestea au rămas blocate în barajul de la Piața Centrală Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT
Localnicii au filmat gunoaiele din apă
Localnicii au filmat gunoaiele din apă

Potrivit ultimelor informații date de către Inspectoratului de Situații de Urgență, Defileul Jiului a fost închis, astfel s-a luat decizia de a închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 6.

Mii de sticle din plastic și alte pet-uri au rămas blocate în barajul din Piața Centrală din Târgu Jiu, după ce debitul apei s-a mărit
Mii de sticle din plastic și alte pet-uri au rămas blocate în barajul din Piața Centrală din Târgu Jiu, după ce debitul apei s-a mărit

Din cauza debitului crescut al râului Jiu, care lovește în partea inferioară a podului provizoriu de la km 105+ 279 al DN 66, a fost luată această măsură. Circulația va fi reluată după ce situația devine la normal.

ADVERTISEMENT

Debitul crescut al apei a rupt mai mulți copaci și a inundat gospodării.

Gunoaiele din râul Jiu a ieșit la suprafață
Gunoaiele din râul Jiu a ieșit la suprafață

Sute de persoane au fost evacuate

În localitățile Lupeni, Uricani, Vulcan și Aninoasa au fost evacuate 270 de persoane, după ce Jiul a ieșit din matcă și a inundat tot vestul Văii Jiului.

Trei elicoptere echipate pentru situații de urgență caută victime, în cazul în care mai sunt persoane izolate din cauza inundațiilor.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Regionalei de Drumuri Craiova, Cristi Tudor, a făcut declarații pe marginea subiectului. ” S-a luat decizia pentru a se închide Defileul Jiului pentru două ore, în primă fază. Dacă pericolul nu va trece se va mări perioada de restricție. Pentru autovehiculele până în 5,7 tone –  Petroșani – Obârșia Lotrului, Obârșia Lotrului – Novaci –  Bengești, și de acolo se poate merge către Vâlcea pe DN 67.  Sau către Târgu Jiu tot pe DN 67. Pentru autocamioanele cu peste 7,5 tone se poate merge din Petroșani înapoi până la Simeria. De la Simeria la Sibiu pe autostradă. De la Sibiu pe Valea Oltului. De pe Valea Oltului de pe DN 7 pe DN 67 înapoi către Târgu Jiu.”

ADVERTISEMENT