Sport

EXCLUSIV. “Impostor, farseur, hoţ! A reuşit ce n-a putut Ceauşescu!”

Costin, fiul cel mic al fostului atacant, antrenor şi oficial rapidist Nicolae Manea, a acordat un interviu pentru FANATIK.RO în care a explicat motivele pentru care clubul din Giuleşti a ajuns în...
21.07.2016 | 23:59
EXCLUSIV Impostor farseur hot A reusit ce na putut Ceausescu
ADVERTISEMENT

Costin, fiul cel mic al fostului atacant, antrenor şi oficial rapidist Nicolae Manea, a acordat un interviu pentru FANATIK.RO în care a explicat motivele pentru care clubul din Giuleşti a ajuns în faliment.

Salut Costin! Sînt şanse mari ca Rapid să nu mai existe.

– Este o lovitură inclusiv pentru Steaua şi Dinamo. Pentru că suporterii lor nu vor mai putea copia cîntecele noastre. Pentru că toată lumea ştia că plagiau într-o veselie de la galeria Rapidului. Rămîne de văzut ce vor face acum, de unde vor mai copia, dacă noi nu vom mai exista.

ADVERTISEMENT

“Să le ceară scuze lui Dan Coe, Ion Pop, Teofil Codreanu…”

Cum s-a ajuns în această situaţie?

– Era de aşteptat. Totul a pornit de cînd a venit acest pseudo-investitor. Acest om, acest farseur, acest mincinos, trebuie să se ducă şi să le ceară scuze, personal, lui Dan Coe, Ion Pop, Teofil Codreanu, Bazil Marian şi la mulţi alţi rapidişti. Pentru că acest autointitulat finanţator le-a distrus munca celor menţionaţi de mine. Şi-a bătut joc de un mit, de o istorie de 93 de ani.

Este Moraru singurul vinovat?

– O mare vină o au şi unii dintre suporteri. Mă repet, doar unii, nu-i bag pe toţi în aceeaşi oală. Unii dintre fani şi-au denigrat idolii moderni. Mă refer la Pancu, Săpunaru şi Niculae. Cînd cei trei au anunţat că Moraru nu are intenţii bune, suporterii au sărit la gîtul lor. I-au înjurat şi făcut în toate felurile, i-au acuzat că vor răul Rapidului. Au fost alături de Moraru, în loc să ia atitudine. Dacă ar fi crezut în vorbele lui Pancu, Săpunaru şi Niculae, nu s-ar mai fi ajuns aici. Poate se mai putea salva ceva. Acum e prea tîrziu. Văd că Moraru dă vina acum pe cei din urmă. Pe Copos, pe x, pe y. Păi, băi, băiatule… Nu ştiai unde te bagi? Nu ştiai că preiei un club cu datorii? De ce te-ai implicat dacă ştiai că nu ai bani? De ce? Ca să distrugi un mit, un club cu o istorie aşa frumoasă? Un impostor, un farseur şi un mincinos. Ăsta este Moraru.

ADVERTISEMENT

“Tata mi-a spus: <<Fereşte-te de omul roşu şi spîn>>!”

Cum a ajuns la Rapid?

– Eram împreună cu tata şi cu Lucian Ionescu la o terasă din parcul Crîngaşi. A venit un fost mare preşedinte al Rapidului, Ion Butoi pe numele său, cu acest moldovean. Tata, cînd l-a văzut, mi-a spus în glumă: “Cucule, nu e bine! Ştii că eu am o vorbă: fereşte-te de omul roşu şi spîn!”. Ne-a spus că are bani şi că a doua zi, după ce se semnează actele, aduce la club 1.5 milioane de euro. Tata a făcut imediat un calcul şi cu aceşti bani, plus cei din drepturile TV, scotea clubul din insolvenţă. Era perfect! În fine, a ajuns impostorul la doamna Andronache, totul a fost în regulă, iar la cîteva secunde, Moraru a ieşit la televizor că aduce a doua zi în club 500.000 de euro. Prima minciună! Mie şi lui tata ne-a spus că investeşte 1.5 milioane de euro.

“Moraru a distrus vieţi!”

Măcar a adus în club acei 500.000 de euro?

– Nici vorbă! A zis că-i aduce doar dacă pleacă doamna Andronache. Spunea că nu investeşte nimic pentru că îi fură dînsa banii. În fine, femeia a plecat şi Rapid a văzut acei 500.000 de euro aşa cum i-am văzut eu. Moraru este un mincinos notoriu, în dicţionar, la distrugere sau om fără suflet, trebuie trecută poza lui. A distrus vieţi împreună cu nişte copii care sînt rapidişti din 2.000, care nu au habar de istoria clubului. Moraru şi-a bătut joc de un mit, de o istorie! Este un farseur şi un bandit. Nu a reuşit Ceauşescu să distrugă Rapidului, care era de 7.000 de ori mai puternic ca acest pseudo-investitor, şi a reşit unul venit din Bălţi. Impostorule, de ai venit la Rapid? Să vinzi apă plată pe cîrca Rapidului? A distrus clubul împreună cu o parte a suporterilor, cu care a fost în cîrdăşie. S-au bucurat la trei ape plate şi patru minerale. De transferuri s-a ocupat băiatul lui, plătit salarii imense unor jucători care au retrogradat clubul, care nu au însemnat nimic pentru Rapid. Mai bine dădea acei bani cuiva de pe stradă.

ADVERTISEMENT

“Vreau culorile, sigla şi palmaresul!”

Cum vezi continuarea acestei situaţii?

– Este foarte important să fim uniţi. Declar public că vreau brand-ul, culorile şi palmaresul clubului. Moraru este obligat să le cedeze gratis. Iau totul acasă şi le pun pe un piedestal alături de poza lui tata. Şi le voi da cuiva care merită, care este, într-adevăr potent financiar şi care vrea să facă bine. Dar niciodată unui moldovean. Nu am nimic cu ei, dar nu mai vreau să… Declar public că vrea culorile, sigla, strofele imnului, tot ce înseamnă Rapid. Sau să cedeze tot lui Pancu, Săpunaru, Niculae, Iencsi. Sînt mulţi, mulţi rapidişti. Şi poate reuşim să reînviem acest club. Dar fără suporteri ca acţionari. Locul lor e în tribună, ei trebuie să susţină echipa. Asta trebuie să facă acum Moraru. Să ai, în ultimul ceas, un minimum de onoare şi să cedeze gratis acţiunile. Acest impostor va rămîne în istorie drept omul care a falimentat un mit de 93 de ani.

4.5 milioane de euro sînt datoriile din prezent ale Rapidului