Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Încă un scandal în Generația de Aur! Dănuț Lupu, contre cu Florin Prunea. „Unde era în 1989? I-am promis ceva când ne vedem și o să mă țin de cuvânt”. Video

Scandal în Generația de Aur. Dănuț Lupu i-a dat replica lui Florin Prunea, după declarațiile dure făcute de fostul portar al României.
22.03.2023 | 18:52
Exclusiv Inca un scandal in Generatia de Aur Danut Lupu contre cu Florin Prunea Unde era in 1989 Iam promis ceva cand ne vedem si o sa ma tin de cuvant Video
Încă un scandal în Generația de Aur. Dănuț Lupu i-a dat replica lui Florin Prunea. Sursă foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Un nou scandal s-a format în Generația de Aur, după declarațiile lui Florin Prunea și replica pe care Dănuț Lupu i-a dat-o la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Team-managerul lui CS Dinamo a precizat că el a fost cel care a construit „Generația de Aur” în urmă cu 34 de ani.

Scandal în Generația de Aur! Dănuț Lupu i-a dat replica lui Florin Prunea: „Unde era în 1989?”

Declarațiile incendiare ale lui Dănuț Lupu referitoare la Gică Hagi l-au făcut să răbufnească pe Florin Prunea. Fostul mare portar al României a precizat că pentru el Dănuț Lupu nu există și nu îl recunoaște ca fiind un component al perioadei „Generației de Aur”. Plecând de la ultimele declarații ale lui Gică Hagi, Dănuț Lupu i-a dat replicat fostului portar român.

ADVERTISEMENT

„A spus Gică Hagi în declarația pe care a dat-o că generația aia a lor. (n.r. păi tu unde ai fost?) Domnul Prunea nu m-a băgat așa că mă scot și eu singur. Eu n-am făcut parte din generație, nici nu mă interesează. Așa a zis că n-am făcut parte din generație, dar vreau să-i aduc aminte că generația aceea eu am construit-o prin 89′.

El nu știu pe unde era atunci când am jucat cu Danemarca. I-am promis ceva și o să mă țin de cuvânt”, a spus Dănuț Lupu, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS:

Dănuț Lupu nu înțelege de ce FRF nu repetă strategia „Luceafărul București”: „N-a fost nimeni în măsură?”

Dănuț Lupu consideră că performanțele României din perioada „Generației de Aur” se află în strânsă legătură cu strategie fostului club de fotbal Luceafărul București care avea ca obiectiv selecționarea permanentă a juniorilor talentați pentru îmbunătățirea rezultatelor la echipa națională.

Fostul fotbalist nu înțelege de ce Federația Română de Fotbal nu realizează demersuri pentru a aplica această strategie și în astfel de vremuri. „De ce Federația nu încearcă să facă același lucru pe care l-a făcut atunci Luceafărul? De ce Federația nu poate să facă un contract cu o școală sau un liceu, să adune 22 de jucători din țară și să stea în București. Făceau o selecție cu 22 de jucători, stăteam la cămin. Federația de ce nu face lucrul ăsta acum? 

ADVERTISEMENT

N-a fost nimeni în măsură să convingă echipele alea FCSB sau Farul? Pentru că dacă te-ai duce la Gică Hagi și i-ai explica. ‘Gică, eu îți iau trei jucătorii U17, 18, tu nu-i folosești la echipa mare’. La Craiova nu joacă niciunul de 16, 17 ani. De ce nu i-ar da? Tot pentru tine îi formează Federația”, a fost părerea lui Dănuț Lupu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Andrei Vochin, convins că echipele din România nu vor fi de acord: „Nu-ți dă jucători nici Rotaru, nici Mititelu și tot așa…”

Andrei Vochin a explicat pe larg că un club privat din România nu va fi de acord sub nicio formă să cedeze jucători fostelor Centre de Excelență. Răzvan Burleanu a dezafiliat acest proiect în 2018.  „Centrele de Excelență au început în ideea asta, dar ținând cont de faptul că eram în anul 2014 și dacă te duceai la vremea respectivă la Viitorul și îi spuneai: ‘Îți iau cei mai buni trei jucători’.

ADVERTISEMENT

Nu-ți dădea pentru că e un club privat și nu mai poți să faci ce făceau comuniștii când dădeau cu pumnii în masă. Nu iei trei de la Farul, dar te duci și iei trei de la FCSB. FCSB nu-ți dă pentru că e un club privat și te duci la Universitatea Craiova. Nu-ți dă nici Rotaru sau Mititelu și tot așa. Centrele de Excelență asta au fost. Nu am putut să luăm numărul 1, 2, 3, l-am luat pe al 8-lea.

Îi luam finanțați de Federație, îi țineam la Centrele de la Timișoara de la Tg. Mureș cum erau la vremea respectivă cu program, cu alimentație, cu antrenori și staff de la preparatori fizici și psihologi. Doar că a ținut doi ani pentru că toată România a început să țipe ‘Cum se poate așa ceva?’. Pentru că nu-i dau.

Federația în momentul acela nu avea niciun drept federativ asupra jucătorilor. La sfârșitul junioratului jucătorii au fost dați înapoi. Sefer este un exemplu. N-a aparținut niciodată Federației. Veneau jucători care erau practic recuperați”, a fost explicația lui Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă dă tonul celor mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT