Sport

EXCLUSIV / Cum l-a bătut Bicfalvi pe Lucescu: “Toată săptămîna am făcut asta…”

Volin Luţk a detonat "bomba" etapei a 15-a din campionatul Ucrainei, învingînd-o vineri seară, pe teren propriu, pe campioana Şahtar Doneţk, cu scorul de 2-0. Echipa lui Mircea Lucescu a ratat...
02.11.2013 | 17:51
EXCLUSIV  Cum la batut Bicfalvi pe Lucescu Toata saptamina am facut asta

Volin Luţk a detonat “bomba” etapei a 15-a din campionatul Ucrainei, învingînd-o vineri seară, pe teren propriu, pe campioana Şahtar Doneţk, cu scorul de 2-0. Echipa lui Mircea Lucescu a ratat şansa de a se cocoţa în vîrful ierarhiei. “Minerii” au 32 de puncte, cu unul mai puţin decît liderul Metalist Harkov, formaţie care are însă şi două meciuri mai puţin disputate. Volin ocupă locul 15, cu 16 puncte şi n-are emoţii cu retrogradarea.

La Luţk a fost un duel al românilor. Foştii stelişti Eric Bicfalvi şi Florentin Matei au jucat tot meciul la gazde şi au fost printre cei mai buni jucători de pe teren. Eric Bicfalvi a explicat, într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, cum a reuşit Volin să-i pună o piedică formaţiei lui “Il Luce” în lupta pentru titlu. Bicfalvi ne-a mai dezvăluit cum s-a acomodat Matei în Ucraina şi pe cine vede în lupta pentru titlu în campionatul din ţara vecină.

“Ne-am antrenat să închidem spaţiile”

– Eric, aţi produs surpriza campionatului în Ucraina. Cum a fost posibil să o învingeţi pe Şahtar?

– Ne-am pregătit foarte mult pentru acest meci, ştiind că Şahtar este o echipă foarte bună şi cu jucători valoroşi. Am încercat să ne închidem şi să nu primim gol. În plus, cred că şi determinarea şi atitudinea noastră au avut efect asupra rezultatului. Toată săptămîna numai aşezare în teren am făcut. Ne-am antrenat să închidem spaţiile.

 – Crezi că jucătorii lui Mircea Lucescu v-au tratat de sus şi au crezut că meciul e cîştigat încă de la vestiare?

Nu ştiu dacă ne-au tratat de sus. Totuşi, probabil că au făcut acest lucru, dar asta nu este problema mea. Noi ne-am văzut de treaba noastră şi ne-am urmărit interesul. Este extraordinar că am reuşit să obţinem toate cele trei puncte. 

“Matei n-a avut probleme de adaptare la Volin”

– Cu Mircea Lucescu ai vorbit după meci?

– Nu, n-am mai vorbit cu dînsul după meci. Am discutat înainte de meci, atunci cînd ne-am întîlnit şi ne-am salutat. Ne-am urat baftă reciproc, iar la final nu ne-am mai văzut, deoarece eu mă bucuram alături de colegii mei. Nu am obiceiul de a mă uita la reacţia adversarilor.

 – Florentin Matei a jucat şi el foarte bine. Cum de a reuşit să se acomodeze atît de bine la Volin după ce în ultimii ani s-a plimbat pe la mai multe echipe şi nu s-a impus nicăieri?

– Pe Florentin îl ştiam de la Steaua  încă de cînd a debutat la prima echipă sub comanda lui Mihai Stoichiţă. Matei este un jucător tînăr, talentat şi nu prea a avut probleme de acomodare la Volin.

– După ce ai anunţat că vrei să obţii cetătenia maghiară şi să joci pentru naţionala Ungariei, te-a căutat cineva din staff-ul tehnic al lui Victor Piţurcă sau cineva de la FRF?

– Nu! Însă că ai adus vorba de echipa naţională, aş vrea să le urez şi eu multă baftă jucătorilor de la echipa noastră naţională în dubla cu Grecia. Sper că România se va califica la Campionatul Mondial din Brazilia.

“Şahtar se va califica în primăvara Ligii Campionilor”

– Revenind la campionatul Ucrainei, ce părere ai despre jucătorii brazilieni din echipa lui Mircea Lucrescu?

– Sînt jucători foarte valoroşi, dar cred că au nevoie de puţin timp să se acomodeze cu campionatul Ucrainei, dar calitatea lor nu poate fi pusă sub semnul întrebării sub nici o formă.

–  Crezi că Şahtar se poate califica în primăvara Ligii Campionilor?

– Da! Şahtar e o echipă foarte bună şi sînt convins că se vor califica în primăvara Champions League.

– Cine crezi că va cîştiga campionatul în Ucraina?

– Nu pot să afirm acum cine va cîştiga campionatul. Bătălia se va da între Metalist, Şahtar şi Dnipro.

– Echipa ta ce obiectiv are în campionat?

– Noi avem obiectiv să ne clasăm cît mai sus în campionat. Cu multă muncă putem să facem o figură frumoasă.