News

Fost preot, fratele lui Iulian Bulai conduce o afacere cu profit de sute de mii de lei. Romuald este și directorul unei bănci pentru alimente

Iulian Bulai (34 de ani), deputat USR, provine dintr-o familie numeroasă. Romuald, fratele mai mare al politicianului, a fost preot până în 2014, devenind apoi om de afaceri și directorul unei bănci de alimente din Roman
26.01.2022 | 08:01
Fost preot fratele lui Iulian Bulai conduce o afacere cu profit de sute de mii de lei Romuald este si directorul unei banci pentru alimente
Romuald, fratele lui Iulian Bulai, se ocupă de o afacere profitabilă
ADVERTISEMENT

Politician aflat mereu în prim-planul vieții publice, Iulian Bulai (34 de ani) s-a făcut remarcat și prin declarațiile controversate făcute în ultimii ani. În decembrie 2019, chiar de Crăciun, Bulai a scris un mesaj care i-a adus inițial o amendă de 5.000 lei, anulată ulterior.

”Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea.

ADVERTISEMENT

Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extradordinarul dar şi limitele societăţii în care a apărut”, a scris atunci Bulai, care și-a cerut scuze ulterior în fața reacției vehemente a societății.

Familia lui Iulian Bulai provine dintr-un sat din județul Neamț

Aflat la al doilea mandat de deputat în Parlament, Bulai – căsătorit din 2013 și tată a doi copii – povestește cu lux de amănunte, pe blogul său, viața și opera sa, inclusiv studiile făcute în Norvegia sau China.

ADVERTISEMENT

”M-am născut la început de decembrie 1987 la Roman. Suntem doi fraţi și două surori. Am copilărit la Tămăşeni. Cu toate acestea, pot spune pe bună dreptate că vin de pe Valea Siretului.

Atât mama, Maria, cât şi tatăl, Ioachim, s-au născut în Tămăşeni. În schimb, bunicii sunt fie din Adjudeni, fie din Rotunda. Străbunicii la fel, sunt din Tămăşeni, Adjudeni şi Rotunda”, a povestit deputatul despre familia sa.

ADVERTISEMENT

Fratele mai mare al lui Iulian Bulai a fost preot la Cacica

Iulian este cel mai mic dintre frații Bulai, Amalia și Cornelia fiind surorile, iar Romuald – fratele mai mare. Romuald a fost preot până în 2014, când și-a încetat activitatea în cadrul parohiei din Cacica (județul Suceava).

”Tinerii colindători au susţinut un concert de colinde la invitaţia părintelui rector şi paroh, Romuald Bulai, cu prilejul încetării mandatului şi a încheierii activităţii pe care a desfăşurat-o la Cacica începând cu anul 2002, anul în care a fost numit şi propus de către superiori pentru a sluji la sanctuar”, nota presa suceveană în decembrie 2014.

ADVERTISEMENT

“Acest spectacol este închinat oamenilor din Cacica, din această parohie în care am slujit timp de aproape 13 ani, iar concertul este un dar pentru credincioşii de aici”, a completat atunci părintele Romuald Bulai, fratele politicianului.

Romuald Bulai lucrează la o bancă pentu alimente din Roman și are o afacere prosperă

În februarie 2019, Iulian Bulai saluta inițiativa la care aderase fratele lui, aceea de a lucra în cadrul unei bănci pentru alimente. ”Fratele meu, împreună cu un alt om cu viziune și sufletist, au înființat la Roman o bancă. Nu este o bancă la care plătești rate, ci o bancă ce dă. Gratis. Este o bancă de alimente, care colectează tone de alimente aproape de termenul limită de valabilitate.

Și care le dă mai departe altor beneficiari. Le dă mai departe altor ONG-uri care la rândul lor le împart mai departe la oameni. Felicitări, Romuald! Sunt tare mândru de tine!”, scrisese Iulian despre fratele lui.

În 2016, Romuald Bulai și-a deschis o afacere, devenind ”producător tablete din sare recristalizată pentru dedurizarea apei”, informează FANATIK. Firma a înregistrat rezultate foarte bune în ultimul an fiscal, având o cifră de afaceri de 1.849.527 lei și un profit consistent, de 388.218 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: