News
notix pixel id

EXCLUSIV. “La Brăila, nu mai există serviciu de ambulanţă!” Ce înseamnă scenariul 6: sistemul medical, la un pas de colaps. VIDEO

01.04.2020 | 17:53
EXCLUSIV.
Coronavirus în România. Bilanțul infectărilor crește pe zi ce trece. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Fostul premier Victor Ponta a afirmat, în emisiunea FAN România, că sistemul sanitar din România riscă să intre în colaps dacă se va ajunge în scenariul 6 al epidemiei, care înseamnă că se va trece de 10.000 de persoane infectate cu coronavirus.

Ce s-a întâmplat cu Serviciul Ambulanţă Brăila şi ce înseamnă scenariul 6 pentru români: ”Sistemul nostru medical va ceda”

Scenariul 6 presupune că vom avea peste 10.000 de persoane testate pozitiv. Din păcate, la un moment dat, sistemul nostru medical va ceda. Azi m-au sunat de la Brăila unde s-au infectat cei de la serviciul de ambulanță și practic nu mai ambulanță. (n.r. o asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Brăila a fost confirmată cu coronavirus, femeia a intrat în contact direct sau indirect cu 24 de persoane, inclusiv colegi de serviciu, care au fost trimişi la izolare) M-au sunat de la Arad, unde trei sferturi pleacă în concedii sau stau în izolare, deci o să cedeze acest sistem. Nu mai vorbesc de Suceava unde parcă nu se mai termină tragedia de acolo pentru că nu le duc echipamente, teste”, a spus președintele Pro România, Victor Ponta.

ADVERTISEMENT

Acesta susține că Guvernul trebuie să preîntâmpine infectarea pe scară largă a personalului medical și să crească substanțial numărul de testări pentru ca epidemia să fie ținută în frâu pentru că prelungirea acesteia va afecta atât sănătatea populației, cât și economia.

Trebuie ca Guvernul să facă ce nu a făcut în ultimele două luni: să aibă echipamente de protecție pentru tot personalul medical, teste pentru toți cei care intră în țară… Dacă intră în țară 8-10.000 de români pe zi și noi nu-i testăm pe oamenii  ăștia care vin din Italia, din Spania sau Franța… Asta trebuie făcut acum și la un  moment dat o să putem ieși din casă să muncim. Nu o să putem trăi doar închiși în case”, a estimat Ponta.

ADVERTISEMENT

Citeşte cele mai importante aspecte anunţate la emisiunea  Fan ROMÂNIA:

Orban, acuzat de lipsă de empatie

Ponta s-a arătat pesimist în ce privește evoluția situației dacă nu se recurge la testare pe scară largă și Guvernul nu asigură resursele materiale necesare combaterii COVID-19.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță numărul de bolnavi este mult mai mare pentru că nu i-am testat și cu siguranță vom avea mult mai multe decese pe măsură ce evoluează virusul și se cam termină resursele medicale pe măsură ce pe medici îi facem pacienți. Nu o să mai aibă cine să ne trateze”, a avertizat Victor Ponta la emisiunea realizată de Horia Ivanovici.

Acesta i-a reproșat primului-ministru Ludovic Orban faptul că a comparat numărul de morți din România cu cel din unele țări mai afectate de coronavrisu, comparație despre care fostul șef al Guvernului a spus că arată lipsă de empatie.

ADVERTISEMENT

Comparațiile făcute de dl. Orban cu ”uite ce puțini morți avem și ce mulți au alții” sunt total neavenite. Nu poți să-i spui familiei unui om că la noi sunt mai puțini morți, arată o lipsă de înțelegere, de empatie, de sentimente omenești. Problema este să salvezi cât mai multe vieți, nu să te măsori cu Italia că are mai mulți morți decât tine. Asta-i o abordare extrem de inumană”, a conchis Victor Ponta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri