News

Exclusiv. Loteria bonurilor fiscale se suspendă! Decizia de ultimă oră luată de Guvern

09.04.2020 | 18:03
Exclusiv. Loteria bonurilor fiscale se suspendă! Decizia de ultimă oră luată de Guvern
Loteria bonurilor fiscale va fi suspendată/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Guvernul suspendă Loteria bonurilor fiscale pe durata epidemiei de coronavirus. Măsura este prevăzută în textul ordonanței de urgență din 9 aprilie 2020, privind unele măsuri financiar-fiscale care figurează pe ordinea de zi a ședinței de joi a Executivului.

Vezi aici cele mai importante decizii luate de Guvern, unele dintre ele dezvăluite în exclusivitate de FANATIK, în urma analizării proiectului OUG:

ADVERTISEMENT

Loteria bonurilor, suspendată pe un termen nedefinit de Guvern

Loteria bonurilor fiscale se suspendă fără un termen precizat la care urmează să fie reluată, decizia aceasta fiind  lăsată la latitudinea ministrului de Finanțe.

ADVERTISEMENT

”(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, se suspendă extragerile lunare și ocazionale ale Loteriei bonurilor fiscale organizate în baza Ordonanței Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, publicată în Monitorul Oficial al României Partea I nr. 81 din 30 ianuarie 2015 cu modificările și completările ulterioare

(2) Data reluării extragerilor Loteriei bonurilor fiscale se aprobă prin ordin al ministrului Finanțelor Publice”, stipulează articolul X al proiectului  de ordonanță de urgență, consultat de către FANATIK.

Decizia este motivată prin faptul că revendicarea premiilor aferente Loteriei bonurilor fiscale presupune prezența persoanelor care dețin bonuri fiscale câștigătoare la unitățile teritoriale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală, situație nedorită în condițiile actuale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, suspendarea a fost decisă și ”ținând cont de faptul că măsurile instituite de autoritățile publice în contextul pandemiei COVID-19, vizează atât suspendarea temporară a activității unor operatori economici, cât și  limitarea libertății de mișcare a persoanelor, cu scopul de a le ocroti dreptul la viață și integritatea, condiții în care scopul Loteriei bonurilor fiscale, în speță combaterea evaziunii fiscale prin încurajarea cumpărătorilor de a solicita bonurile fiscale în vederea fiscalizării veniturilor operatorilor economici, nu mai poate fi atins, potrivit motivației Guvernului.

Loteria bonurilor fiscale a fost creată în 2015 pentru a încuraja populația să solicite bonurile cu cumpărăturile făcute și astfel să reducă nivelul evaziunii fiscale.

Anul trecut s-au modificat regulile de acordare a premiilor astfel încât să se acorde mai multe premii pentru bonurile cu valoarea mică, de până într-o sută de lei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri