News

Exclusiv. Loteria Română, poligon de experimente și interese. Acuzată public că își bătea elevii cu mătura, Minodora Duneață-Dovlete vrea să ajungă “profesoara” celor 3000 de angajați ai Loteriei! Update. Tupeu instituțional: suspendat în martie, concursul pentru funcția de șef Resurse Umane se reia cu Minodora Duneață unic candidat!

Numirea controversată în fruntea Loteriei Romane a lui Bogdan Pătru, fost muncitor necalificat, conform CV-ului, începe să-și facă efectul. Ce se întâmplă acum cu concursul pentru un post-cheie, șef Resurse Umane.
22.03.2022 | 20:38
Exclusiv Loteria Romana poligon de experimente si interese Acuzata public ca isi batea elevii cu matura Minodora DuneataDovlete vrea sa ajunga profesoara celor 3000 de angajati ai Loteriei Update Tupeu institutional suspendat in martie concursul pentru functia de sef Resurse Umane se reia cu Minodora Duneata unic candidat
Bogdan Pătru, noul director al Loteriei Române, a scos la concurs funcția de șef la resurse umane, job pentru care a aplicat și Minodora Duneață, o fostă profesoară cu un trecut plin de scandaluri
ADVERTISEMENT
04-05-2022
13:43

Concursul suspendat pe 23 martie se va desfășura totuși pe 6 mai 2022!

Suspendat pe data de 23 martie 2022, concursul pentru ocuparea funcției de șef Resurse Umane se va desfășura, totuși, pe 6 mai anul curent, așa cum arată un anunț postat pe site-ul Loteriei Naționale.

Potrivit informațiilor FANATIK, Minodora Duneață-Dovlete și-a depus candidatura și la acest concurs, fiind, de fapt, singura aspirantă la postul de șef al departamentului Resurse Umane din cadrul Loteriei Naționale, companie cu peste 3000 de angajaţi. 

24-03-2022
15:44

Concursul pentru ocuparea postului de șef al Resurselor Umane în cadrul Loteriei Române a fost suspendat!

Semnalele de alarmă trase de FANATIK cu privire la candidaturile controversate depuse pentru concursul organizat de Loteria Română pentru ocuparea funcției de șef Resurse Umane și-au făcut efectul. Astfel, într-un comunicat postat pe site-ul companiei, Loteria Română informează că s-a suspendat concursul respectiv. ”Începând cu data de 23.03.2022, concursul pentru ocuparea postului vacant de sef serviciu din cadrul Serviciului Resurse Umane, având ca dată de organizare a concursului 28.03.2022, se suspendă până la o dată ce va fi comunicată ulterior pe site-ul CNLR-SA”, se arată în comunicatul Loteriei Române. 

La începutul lunii martie a acestui an, ministrul economiei, Florin Spătaru, a anunțat înlocuirea lui Vlad Cristian Soare din funcția de director general al Companiei Naționale Loteria Română cu Bogdan Pătru (62 de ani), așa cum a informat G4media.ro.

Noul director al Loteriei Române a absolvit facultatea la 52 de ani! În ultimii 30 de ani, Bogdan Pătru a condus o companie înființată de Gabriela Firea, a activat în imobiliare și a vândut televizoare

Potrivit economedia.ro, instalarea lui Bogdan Pătru într-o funcție de asemenea importanță a fost una cel puțin surprinzătoare, care a stârnit mari controverse, în contextul în care noul director general al Loteriei Române a terminat o facultate la 52 de ani și nu are deloc experiență în domeniu.

ADVERTISEMENT

”Pătru a fost, până acum un an, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București, una din celebrele 22 de companii înființate de fostul primar al Bucureștiului Gabriela Firea și printre puținele care au rămas încă în activitate. Potrivit CV-ului său, el a fost muncitor necalificat la începutul carierei și a terminat o facultate economică la 52 de ani”, nota sursa citată despre Bogdan Pătru.

Potrivit CV-ului oficial, noul director al Loteriei a lucrat în trecut mai mulți ani în domeniul afacerilor imobiliare, după ce – din 1994 până în 1999 – a fost partener la o firmă care importa televizoare, dar și șef birou la Electronica Pipera.

ADVERTISEMENT

Dorind parcă să confirme faptul că nu are pregătirea necesară preluării unei funcții de asemenea calibru – Loteria numărând peste 3000 de angajați și fiind una dintre cele mai profitabile companii de stat – Bogdan Pătru și conducerea Loteriei au scos recent la concurs postul de ”Specialist resurse umane principal I”, pentru data de 24 martie 2022.

Loteria Română scoate la concurs un post pe 24 martie, după care anulează concursul și scoate alt post la concurs, în același domeniu, pe 28 martie

Surprinzător sau nu, concursul programat pe 24 martie s-a anulat fără explicații, așa cum apare comunicat pe site-ul Loteriei. ”Concursul pentru ocuparea postului vacant de specialist resurse umane principal I  prin procedura de recrutare externă se anulează”, anunța oficial compania.

ADVERTISEMENT

Numai că, aproape imediat, pe același site al Loteriei Române a apărut un alt anunț, care privește angajarea pentru funcția importantă de Șef Serviciu Resurse Umane (funcție diferită de prima scoasă la concurs, care era ”Specialist resurse umane principal I”) care urmează să se desfășoare luni, 28 martie, anul curent.

Potrivit informațiilor FANATIK , printre CV-urile depuse pentru ocuparea postului apare și numele Minodorei Duneață, o fostă profesoară din județul Dâmbovița, ultima oară angajată în cadrul Primăriei Capitalei, ca expert Birou Exproprieri la Direcția Patrimoniu.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care pe funcția scoasă la concurs operează de opt ani o angajată veche a Loteriei, Raluca Elena Băjinaru, cu mare experiență în domeniu, prezența Minodorei Duneață – înscrisă în concurs în ultimul moment, pe 16 martie – reprezintă cel puțin o candidatură controversată, dacă e să ne luăm după reperele carierei fostei profesoare originară din Târgoviște.

Absolventă a Liceului Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște, Minodora Duneață afirmă că a absolvit Universitatea Valahia din același oraș, unde s-a specializat în domeniul administrației publice. În 2008, însă, pe vremea când era profesoară la o școală din județul Dâmbovița, Minodora Duneață, pe atunci Dovlete, a fost implicată într-un scandal care a făcut mare vâlvă la nivel național.

Ce făcea Minodora Dovlete în 2008: ”O învăţătoare din Dâmboviţa este acuzată că îi bate şi îi înjură pe micuți”

Iată ce nota site-ul realitatea.net pe 21 noiembrie 2008, sub titlul ”O învăţătoare din Dâmboviţa este acuzată că îi bate şi îi terorizează pe elevi”. Profesoara Minodora Dovlete, devenită ulterior Duneață, era acuzată și de părinții copiilor, și de cadrele didactice, de rele tratamente aplicate elevilor.

”Scandal la o şcoală din Dâmboviţa, unde o învăţătoare este acuzată de părinţi că-i înjură pe micuţi şi îi bate cu mătura. Femeia, care a fost mutată disciplinar de la o altă şcoală, neagă acuzaţiile şi spune că directorul ar fi de vină. Ceilalţi profesori susţin însă varianta părinţilor şi au propus inspectoratului şcolar să-i desfacă învăţătoarei contractul de muncă.

Un adevărat război s-a pornit în şcoala din comuna dâmboviţeană Râncaciov, de când a venit învăţătoare. ”Doamna are un comportament violent. Îi bate şi le vorbeşte urât”, spune părintele unuia dintre elevi. Directorul recunoaşte şi el că învăţătoarea îi agresează pe elevi atât fizic, cât şi psihic. ”Nu ne-ar deranja dacă le dădea doar o palmă, ustura puţin şi le trecea, dar răspunsul la teroarea asta psihică o să-l vedem peste mulţi ani”, susţine directorul instituţiei.

Nici învăţătoarea nu se lasă mai prejos, şi îl acuză pe director de violenţă. ”A venit directorul şi mi-a dat o palmă, e plângere la poliţie”, a precizat învăţătoarea Minodora Dovlete.

În paralel, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa face o altă anchetă, după ce a primit 18 plângeri de la părinţi, dar şi propunerea consiliului profesoral de desfacere a contractului de muncă. ”Dânsa a mai avut probleme. Există un dosar întocmit anul trecut. Păreau că s-au rezolvat problemele, dar doamna a recidivat”, a precizat Maria Dragomir, inspector şcolar adjunct, ISJ Dâmboviţa”, nota realitatea.net despre cazul Minodorei Dovlete, profesoara care și-ar fi agresat elevii.

Scandal mare și la angajarea Minodorei în cadrul Primăriei Târgoviște, în 2010

Apoi, pe 21 iunie 2010, ziarul Adevărul publica un amplu material sub titlul ”Clientelismul este în floare la Primăria Târgovişte”, în care apărea din nou numele Minodorei Dovlete (Minodora Duneață de azi), recent angajată în cadrul Primăriei Târgoviște, și tot într-o postură nefericită.

”În administraţia târgovişteană au fost angajate persoane apropiate primarului sau colaboratorilor acestuia. Juriştii Primăriei Târgovişte au găsit chichiţe prin care să fenteze ordonanţele Guvernului Boc de blocare a posturilor publice.

Minodora Dovlete a fost angajată pe 16 martie 2009, când opera Ordonanţa nr. 223/31 decembrie 2008, prin care se suspenda ”ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante, inclusiv a posturilor scoase la concurs sau examen, dar a căror procedură de ocupare nu s-a finalizat”. Probabil, la baza angajării a stat excepţia prevăzută în alineatul 3, articolul 1: ”La propunerea ordonatorilor principali de credite, Guvernul poate aproba exceptarea de la prevederile alin. 1”.

Secretarul Cătălin Chiru Cristea susţine că la data angajării Minodorei Dovlete posturile nu erau blocate, raportându-se doar la Ordonanţa 34/14 aprilie 2009. A pierdut însă pe drum Ordonanţa 223/31 decembrie 2008. Minodora Dovlete a lucrat ca învăţătoare la Şcoala Râncaciov, de unde a plecat cu mare tam-tam, fiind acuzată de părinţii copiilor şi de unii colegi de serviciu că avea un comportament abuziv faţă de elevi. Cazul său a fost tratat la vremea respectivă în toată mass-media naţională”, amintea și ziarul Adevărul la acea vreme.

Din ce susțin jurnaliștii de la Adevărul despre scandalul de la Primăria din Târgoviște din 2010, Minodora Dovlete, actuală Duneață, pare specialista în a-și adjudeca examene, sub orice formă, indiferent de rigori și legislație, în instituții publice cheie.

Ce nu spune noul director al Loteriei Române despre concursul pentru funcția de șef al Biroului de Resurse Umane

După zece ani petrecuți în cadrul Primăriei Târgoviște, unde a ocupat postul de consilier, Minodora Duneață s-a transferat cu serviciul în Capitală, în cadrul Primăriei Generale, unde o găsim din 2020 ca expert Birou Exproprieri la Direcția Patrimoniu.

Conform activității desfășurate până în prezent, intersecția Minodorei Duneață cu domeniul resurselor umane, foarte important într-o companie de anvergura Loteriei, este apropiată de zero. Pe vremea când era profesoară, Duneață a avut scandaluri majore cu elevii, care o acuzau că i-ar fi agresat, iar în cadrul primăriilor din Târgoviște și București a ocupat posturi fără nici o legătură cu ideea de HR.

Chestionat de FANATIK cu privire la concursul pentru ocuparea postului de șef al Resurselor Umane, Bogdan Pătru, directorul general al Loteriei Române, s-a mulțumit să declare, vizibil iritat de întrebare: ”De ce mă sunați pe mine pentru așa ceva? Sunați la Biroul de Comunicare pentru asemenea informații”. 

ADVERTISEMENT