News

Cât câștigă nepoata lui Marcel Ciolacu, consilier la Institutul Cultural Român. Andreea își închiriază locuința ”în scop turistic”

Andreea, nepoata liderului PSD Marcel Ciolacu, este angajată de trei ani la Institutul Cultural Român. Tânăra a terminat cu nota maximă Regia, secțiunea Artă Fotografică, așa cum a anunțat chiar politicianul.
27.02.2022 | 12:54
Cat castiga nepoata lui Marcel Ciolacu consilier la Institutul Cultural Roman Andreea isi inchiriaza locuinta in scop turistic
Nepoata lui Marcel Ciolacu este consilier în cadrul Institutului Cultural Român
ADVERTISEMENT

În vara lui 2020, Marcel Ciolacu, pe atunci lider interimar al Partidului Social Democrat (PSD), a dezvăluit în cadrul unei emisiuni televizate că nepoata lui, Andreea Ioana, a fost angajată fără concurs în cadrul Institutului Cultural Român (ICR).

”Andreea se numeşte nepoata mea şi nu m-a dus capul să o pun nici şefă la aeroport, nici manager de spital. Andreea, nepoata mea, în afară că e nepoata mea şi consider că e un copil deosebit, a terminat Regia – artă fotografică cu nota 10.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: ”Nepoata mea este o artistă”

Cred că o zonă cum este Institutul Cultural Român este tocmai potrivită stilului ei şi felului ei de a fi. Este o artistă”, a afirmat atunci Marcel Ciolacu, în cadrul unui interviu acordat postului Digi24.

Anterior angajării la Institutul Cultural Român, Andreea activase în cadrul Ministerului Culturii, pe post de consilier al unui secretar de stat, funcție pentru care încasase în 2017 aproape 20.000 lei. Nepoata politicianului a lucrat și la Senat, tot consilier, dar la un cabinet parlamentar.

ADVERTISEMENT

Tot în acei ani, Andreea a raportat și un câștig anual de doar 843 lei, dobândit din postura de secretară a unei societăți comerciale din Buzău. Firma respectivă era deținută de Marcel Ciolacu, de soția lui, dar și de unul dintre frații lui, tatăl Andreei.

Nepoata lui Ciolacu și-a închiriat locuința în scop turistic

Potrivit informațiilor FANATIK, nepoata lui Marcel Ciolacu ocupă în prezent funcția de consilier la Institutul Cultural Român, job pentru care încasează anual suma de 36.980 lei. Andreea își mai rotunjește veniturile din ”închirierea locuinței în scop turistic”, în ultimul an câștigând astfel 10.757 lei.

ADVERTISEMENT

Apartamentul pe care îl deține nepoata de 35 de ani a lui Marcel Ciolacu este unul amplasat în centrul Capitalei, are 54 de metri pătrați și a fost achiziționat în anul 2013, prin programul ”Prima Casă”, notează FANATIK.

Creditul contractat de Andreea a fost de 43.000 euro, se întinde pe 30 de ani și este scadent în 2043. În plus, în declarația de avere a nepoatei lui Marcel Ciolacu mai apare și informația că aceasta deține un Tico, an de fabricație 1996.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu are doi frați, amândoi mai mari decât el

Originar din Buzău, Marcel Ciolacu (54 de ani) are doi frați, Mihai și Daniel, cu 5, respectiv 8 ani mai mari decât el. Cel mai mare dintre frații Ciolacu, Mihai, a devenit chiar bunic, așa cum a dezvăluit în septembrie anul trecut chiar liderul PSD.

”În familia noastră suntem doar băieți. Mihai Ciolacu, fratele meu cel mai mare, are un băiat pe care îl cheamă tot Mihai. El este tatăl băiețelului Achim Ioan. Pentru mama noastră este un moment special, deoarece este pentru prima oară străbunică”, a mărturisit Marcel Ciolacu la momentul nașterii nepoțelului.

Potrivit declarațiilor lui Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților din 23 noiembrie 2021, familia lor se adună mereu în jurul mamei, în casa părintească, de fiecare dată în prima zi de Paște și de Crăciun.

ADVERTISEMENT