News

Exclusiv. Marius Tucă l-a dat în judecată pe Adrian Sârbu pentru banii restanți. Fostul șef al Pro TV răspunde dur

Marius Tucă l-a somat pe Adrian Sârbu să-i restituie datoriile pe care le are trustul Aleph față de el. La începutul acestui an, cei doi s-au despărțit, iar jurnalistul a renunțat la afacere.
25.04.2022 | 16:50
Exclusiv Marius Tuca la dat in judecata pe Adrian Sarbu pentru banii restanti Fostul sef al Pro TV raspunde dur
Marius Tucă a deschis un proces împotriva societății care deține postul Aleph News, controlat de Adrian Sârbu / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Războiul dintre Marius Tucă și Adrian Sârbu abia acum începe. După ce, în luna februarie, ruptura dintre cei doi a fost ”oficializată”, acum jurnalistul solicită banii pe care-i are de luat de la televiziunea lui Sârbu.

Marius Tucă vrea banii pentru prestațiile de la Aleph

În Săptămâna Patimilor, Marius Tucă a deschis o acțiune în instanță împotriva Aleph Media SRL, societate controlată de omul de afaceri Adrian Sârbu și care operează postul de televiziune Aleph News.

ADVERTISEMENT

Acțiunea a fost înaintată la Tribunalul București și are ca obiect ”ordonanță de plată”, conform art 1014 CPC (creditorul îi va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecătoresc sau prin scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, o somaţie, prin care îi va pune în vedere să plătească suma datorată în termen de 15 zile de la primirea acesteia).

Conform informațiilor obținute de FANATIK, procesul deschis de Marius Tucă nu se referă la investițiile făcute de Tucă ci la banii pe care acesta îi are de primit în urma prestațiilor pe micul ecran de anul trecut. Începând din luna ianuarie, Aleph a transmis doar reluări ale emisiunii Marius Tucă Show.

ADVERTISEMENT

Adrian Sârbu i-a scos pe oamenii lui Marius Tucă din firmele sale

Acțiunea în instanță vine la doar o săptămână după ce Adrian Sârbu l-a revocat din funcția de administrator al societății Aleph Media SRL pe Victor Adrian Tamaș, un partener al lui Tucă, și s-a numit pe el însuși.

La fel s-a întâmplat și în alte companii la care Aleph Media SRL avea pachet majoritar: Netivity SRL, Xhibition & Cinema Events SRL, Aleph News SRL, Docudrama SRL, Aleph Education SRL, Aleph Services Consult SRL sau Aleph Business SRL.

ADVERTISEMENT

Tucă și Sârbu rămân asociați în compania Smart TV Management, acolo unde jurnalistul are 50% din părțile sociale iar fostul patron al PRO TV deține cealaltă jumătate prin intermediul Aleph Media SRL. În august 2021, Adrian Sârbu a fost revocat din poziția de administrator printr-o hotărâre a adunării generale și înlocuit cu Roșu Costinela-Cristina (pe care, de asemenea, Sârbu a eliminat-o din firmele lui).

Sârbu a pierdut controlul și asupra celeilalte afaceri pe care o are cu Tucă, Radio Smart SRL, acolo unde afaceristul a fost revocat încă din 2020, în locul său fiind numit același Tamaș Victor Adrian. Raportul de forțe se poate schimba, pentru că Sârbu, prin Aleph Media SRL are pachetul majoritar, cu 50%, în timp de Marius Tucă deține 40% din afacere, iar Dan Iacob 10%.

ADVERTISEMENT

Aleph Media, datorie de 27 de milioane de lei, la finalul anului 2020

În fine, Aleph Media SRL, firma ”mamă” a postului Aleph Media, îi are ca deținători pe Ana Cristina Iacob, Prosperya Financial Management și Zazu Film. Conform datelor de la ministerul finanțelor, în 2020 Aleph a avut o cifră de afaceri de 3,026 milioane lei și o pierdere de 30,2 milioane lei. La data respectivă, datoriile firmei ajungeau la 27,2 milioane lei.

Marius Tucă și Adrian Sârbu au refuzat în permanență să comenteze despre ruperea relațiilor dintre ei. Cei doi au intrat împreună în acest business încă de la început și au anunțat că vor să revoluționeze lumea televiziunii printr-un proiect care să includă o fuziune cu online-ul. Proiectul nu a avut succesul scontat de cei care l-au gândit.

”Noi, astăzi, am aruncat doi termeni în piața media, în vlogosferă și anume: Aleph și social television. Ce putem face? Să-i aruncăm și să îi confirmăm prin ceea ce facem. Și ceea ce facem este proiectul Aleph care astăzi trăiește prima lui iterație numită Aleph News, un canal de News care va trăi o altă ipostază numită Aleph Business, poimâine Aleph Education, ajungem până la urmă și la canalul de cultură urbană, numit Smart TV”, spunea Adrian Sârbu în 2019, la câteva ore după ce Aleph News a început să emită.

ADVERTISEMENT
Tags: