News

EXCLUSIV. Mark Selby vrea duelul de VIS: “Finala cu Ronnie O’Sullivan”

Mark Selby e campionul mondial en-titre şi liderul mondial în clasamentul mondial din snooker. E omul de bătut în acest sezon după ce în luna mai a cîştigat al doilea titlu mondial al...
08.10.2016 | 12:01
EXCLUSIV Mark Selby vrea duelul de VIS Finala cu Ronnie OSullivan
ADVERTISEMENT

Mark Selby e campionul mondial en-titre şi liderul mondial în clasamentul mondial din snooker. E omul de bătut în acest sezon după ce în luna mai a cîştigat al doilea titlu mondial al carierei. Selby s-a calificat în semifinalele turneului de la Bucureşti şi vrea să îşi îmbogăţească palmaresul cu primul trofeu European Masters. 

Selby are meci greu în penultimul act cu Judd Trump, însă în sferturi a reuşit o victorie convingătoare cu Alfie Burden, surpriza de pînă acum a competiţiei. După victoria din sferturi, Mark Selby a acordat un interviu pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre turneul bucureştean, dar şi despre reperele carierei sale:

ADVERTISEMENT

– Mark, ai reuşit cel mai mare break al turneului (n.r.136 de puncte). Ai făcut un meci foarte bun azi cu Alfie…

– Da. În primul rînd sînt bucuros că am învins. Obiectivul principal a fost să o fac în minimum de frame-uri, iar modul în care am evoluat a fost foarte bun, ceea ce e plăcut pentru mine.

ADVERTISEMENT

– Simţi că jocul tău e mai bun de la meci la meci? Cel puţin asta se vede din tribune.

– E vorba de încredere. Dacă continui să cîştigi, asta se întîmplă. Am avut un debut foarte bun de sezon. Am cîştigat în Germania, am ajuns la Shanghai în finală, sînt încă în turneu aici. Prinzi încredere cîştigînd meciuri şi asta vreau să fac şi aici.

– Joci pentru prima dată în România într-un turneu de puncte. Ai foarte mulţi fani în tribune. Îi simţi la masă alături?

ADVERTISEMENT

– Da, sînt grozavi. Acum cîteva luni am venit aici pentru un meci demonstrativ cu Judd Trump şi Neil Robertson. Au fost şi atunci 1200-1300 de fani. Foarte, foarte buni, cunoscători, ştiu cînd să aplaude. Au fost cam multe locuri goale în primele zile, dar mă aştept ca în weekend să fie plin.

– Toată lumea aşteaptă o finală Selby – Ronnie. E posibilă…

– Da. Dacă vom continua să cîştigăm e foarte posibilă. Sîntem în părţile diferite ale tabloului, eu mai am un meci de cîştigat. Ar fi frumos şi aş vrea să joc cu Ronnie în ultimul act.

ADVERTISEMENT

– A fost o noapte magică în mai. Sînt sigur că ţi-o aminteşti. În aceeaşi noapte în care ai cîştigat al doilea tău titlu mondial, Leicester City a cîştigat Premier League, poate una dintre cele mai mari surprize din istorie. Cum ai trăit acea noapte? 

(n.r. Mark Selby e născut în Leicester şi e fan al echipei de fotbal Leicester City)

x

– Fantastică. A fost foarte greu să mă concentrez în finală pentru că voiam să dau totul şi să cîştig, iar în gîndul meu ştiam că Leicester City are şansa să cîştige Premier League pentru prima dată. Pentru mine şi pentru echipa de fotbal să realizăm acest lucru a fost ceva fenomenal. Nu se va mai întîmpla niciodată să reuşim asta în acelaşi timp.

– Am întrebat mai mulţi arbitri cine li se pare cel mai funny jucător de la masă. Ei au spus Mark Selby. Eşti şi supranumit The Jester from Leicester (trad. Bufonul din Leicester). Cum ţi-ai căpătat porecla?

– Tot timpul îmi place să joc într-o notă optimistă, amuzantă şi să glumesc cu arbitrii. Dar faza cu porecla, am primit-o de la un MC mai demult de la un turneu şi văd că a rămas împămîntenită şi aşa m-am ales cu ea.

CV Mark Selby

Data naşterii: 19 iunie 1983 (33 de ani)

Locul naşterii: Leicester, Anglia

Poreclă: Jester From Leicester,

Profesionist din: 1999

Cea mai bună clasare: 1 (1 actuală)

Cel mai mare break: 147 (de două ori)

Break-uri de peste 100 de puncte: 428

Turnee de puncte cîştigate: 8

2 titluri mondiale a cîştigat Mark Selby (2014 şi 2016)

3,8 milioane de euro a cîştigat Selby din snooker 


ADVERTISEMENT