Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Mihai Stoichiță a spus tot adevărul. De ce nu au ajuns Dan Petrescu, Mutu sau Boloni la națională și de ce a rămas Edi Iordănescu. „O absurditate! Nu se poate așa ceva!” Video

Mihai Stoichiță a dezvăluit de ce nu au ajuns Dan Petrescu, Ladislau Boloni sau Adrian Mutu selecționerii României.
30.03.2023 | 00:10
Exclusiv Mihai Stoichita a spus tot adevarul De ce nu au ajuns Dan Petrescu Mutu sau Boloni la nationala si de ce a ramas Edi Iordanescu O absurditate Nu se poate asa ceva Video
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță a fost invitat la FANATIK SUPERLIGA după meciul România – Belarus 2-1. Directorul tehnic al FRF a tras concluziile și a lămurit și subiectul selecționerului.

Mihai Stoichiță explică de ce Edi Iordănescu a rămas la cârma naționalei României: „S-au văzut semne pozitive”

Directorul tehnic al FRF a vorbit liber despre motivele pentru care Edi Iordănescu a fost reconfirmat în funcția de selecționer, deși „tricolorii” au terminat pe ultimul loc în grupă în ultima campanie: „În primul și în primul rând l-a recomandat să rămână finalul campaniei din Liga Națiunilor, în care s-au văzut semne pozitive. Era o perioadă de tranziție, Rădoi venea după 63 de jucători, nu știu câți a mai folosit și Edi… Modul în care lucrează, în care își formează strategia”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS:

Mihai Stoichiță a explicat ce s-a întâmplat cu prima opțiune a lui Răzvan Burleanu: „Au fost exact aceleași clauze ca și în cazul lui Boloni. Putea să iasă tot pe ultimul loc și să fie menținut. Nu vă supărați, dacă te duci la Boloni și îi propui prima oară, e normal că îi pui în mână echipa națională a României: Vrei s-o iei, sau nu vrei s-o iei?!”.

Fostul antrenor nu înțelege de ce „Loți” s-au opus atât de vehement acelor condiții, care au fost acceptate de Edi Iordănescu: „Că începem cu chichițe… Până acum n-am avut nicio discuție cu ceilalți selecționeri. Nu știu cu Daum, că nu eram la federație. Dar am înțeles că nu au fost niciun fel de probleme”.

ADVERTISEMENT

Actualul antrenor al lui Metz s-a temut că ar putea fi demis din cauza parcursului din Liga Națiunilor, însă Mihai Stoichiță îl contrazice: „Se putea întâmpla treaba asta și cu Boloni, normal. În momentul în care îl vezi cum lucrează, mai ales că prima oară s-a mers la el, nu la Iordănescu. Aștepți ca și din partea cealaltă să fie deschidere, dacă te oferi să îi pui naționala în mâini. Putea continua și el”.

Cristi Costache, atac la FRF: „Dacă ai bani, dă-i mă 2 milioane lu’ unu! Nu știu, îl aduci pe Nagelsmann, e liber!”

Jurnalistul Cristi Costache consideră însă că FRF trebuia să fac un efort mai mare pentru a numi un antrenor străin de prestigiu: „La fotbal nu e cu munca, e cu rezultatele. Eu n-am zis că era ideal să îl schimbe! Vreți să vă spun o chestie? Acuma poate sunt răutăcios…

ADVERTISEMENT

S-a tot lăudat administrația actuală că a făcut bani, fonduri. Așa o fi, nu zic nu. Păi dacă ai bani, dă-i mă două milioane lu’ unu! Nu știu, îl aduci pe Nagelsmann, e liber! E un risc, ca la un transfer. Poți să dai 75 de milioane și să nu facă nimic”.

Mihai Stoichiță nu e însă deloc de acord și a dat replica iritat: „Nu, nu, nu! Nu se poate așa ceva! Îi dai două milioane și riști să ieși pe locul 4?! Că dai două milioane sau 100.000 tot aia e! Două milioane cheltuite nu-ți garantează nimic la fotbal.

ADVERTISEMENT

Asta este o absurditate! Nu sunt de acord cu asta!  Banii ăia sunt folosiți pentru proiecte și sunt vizibili: dezvoltarea juniorilor, competiții, futsal, cercetare, nu vreau să spun câte lucruri sunt făcute. Sunt bani reinvestiți la fotbal, nu în salariile noastre”. 

De ce nu au ajuns Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu sau Adi Mutu la naționala României: „Toți au avut aceleași condiții oferite”

Mihai Stoichiță a dezvăluit ce s-a întâmplatș i ceu ceilalți antrenori aflați pe lista FRF: „Boloni era un antrenor foarte bun. N-a vrut să vină! Toți ceilalți contracandidați au avut aceleași condiții oferite. Gică n-a putut să vină că îi știm situația foarte bine.

Dan Petrescu nu a putut să vină pentru că nu a fost lăsat de către Neluțu Varga. Cum să plătească federația o clauză eliberatoare? Nu se poate! Așa ceva nu s-a mai pomenit în lumea asta. Ce relație ar fi fost apoi între FRF și CFR Cluj, când iei un antrenor cu forța? El a zis că vine dacă îi dă voie Neluțu. 

Am fost la Răzvan Lucescu. Și lui i s-au oferit aceleași condiții. A fost și Mutu! Și cu el s-a discutat. Ce să mai vorbim? Poate nu știți asta”, a concluzionat oficialul FRF.

Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT