News

Exclusiv. Milionarul Ovidiu Tender a încheiat partajul cu prima soție, la 17 ani de la divorț. Cum s-a împărțit averea

Omul de afaceri Ovidiu Tender a făcut partajul de prima soție, de care a divorțat în 2005. Cei doi și-au împărțit averea dobândită în timpul căsătoriei, la cererea ANAF.
14.07.2022 | 09:02
Exclusiv Milionarul Ovidiu Tender a incheiat partajul cu prima sotie la 17 ani de la divort Cum sa impartit averea
Ovidiu Tender este posesorul unei averi uriașe, evaluate acum câțiva ani la 850 de milioane de euro / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Milionarul Ovidiu Tender a rămas fără două imobile pe care le deținea la comun cu prima soție, Dana, care i-a fost parteneră de viață între 1983 și 2005. Omul de afaceri a ajuns la partaj ca urmare a unei solicitări a ANAF, care încearcă să recupereze prejudiciul din dosarul Rafo-Carom, pentru care Tender a fost condamnat în anul 2015.

Ovidiu Tender și prima soție și-au împărțit averea la cererea ANAF

Ovidiu Tender și Dana Șerban au ajuns la tribunal pentru a rezolva situația bunurilor pe care nu au mai apucat să le împartă, deși au trecut 17 ani de la divorțul lor.

ADVERTISEMENT

Procesul a fost demarat de ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara, care a cerut partajarea bunurilor comune și lichidarea regimului matrimonial la începutul anului 2022, pentru a putea trece la executarea bunurilor personale ale lui Ovidiu Tender, conform FANATIK.

Femeia s-a ales cu imobilele, afaceristul cu banii

Cei doi au avut de împărțit două imobile: un apartament cu 3 camere în centrul Timișoarei, evaluat la 414.584 lei și o vilă de 490 mp, cu un teren de 490 mp, în aceeași localitate. Clădirea dispusă pe două nivele a fost evaluată de un expert judiciar la 2.258.200 de lei.

ADVERTISEMENT

Magistrații de la Judecătoria Timișoara au decis ca ambele imobile să-i fie atribuite Danei Șerban, prima soție a lui Ovidiu Tender, însă femeia va trebui să-i plătească afaceristului o jumătate din valoarea lor însumată, respectiv 1.336.392 lei, în termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a sentinței.

În schimb, Tender va trebui să-i achite fostei soții cheltuielile de judecată, în valoare de 2.335 de lei.

ADVERTISEMENT

În dosar, Dana Șerban a invocat excepția prematurității, solicitând respingerea acțiunii demarate de ANAF. Hotărârea poate fi atacată cu apel în decurs de 30 de zile de la comunicare.

Ovidiu Tender și Dana Șerban s-au mai judecat o dată pentru avere

Dana Șerban și Ovidiu Tender au mai încercat o dată să rezolve problema partajului, tot în tribunal. S-a întâmplat în 2011, atunci când femeia și-a dat în judecată fostul soț, pe motiv că acesta nu a respectat convenția de partajare a bunurilor pe care au semnat-o înainte de divorț.

ADVERTISEMENT

Atunci, Dana i-a cerut lui Tender o vilă în Timișoara și o casă de vacanță aflată în apropierea lacului Surduc, județul Timiș.

Ovidiu Tender a fost prezent mulți ani în topul celor mai bogați români, cu o avere de aproximativ 850 de milioane de euro. Printre afacerile pe care le-a deținut sau încă le mai are se numără: Grupul Energetic Tender, Jetrean Air (linie aeriană în Coasta de Fildeș), o firmă de prospecțiuni în Iran, o companie farmaceutică, una de telecomunicații și o stațiune balneoclimaterică în Serbia.

Tender, eliberat din închisoare după 3 ani și jumătate, într-un dosar cu un prejudiciu uriaș

În 2015, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune, instigare la abuz în serviciu în formă calificată și continuată, constituirea și apartenența la un grup de crimă organizată și spălare de bani în formă continuată.

Tender a stat în spatele gratiilor 3 ani și jumătate, fiind eliberat în anul 2019. Conform G4Media, în octombrie 2021, ANAF reușise recuperarea a doar 1% din prejudiciul din dosarul Rafo-Carom, adică puțin peste 740.000 de euro din 65 de milioane de euro.

În prezent, milionarul timișorean este căsătorit cu Nicole Tender, alături de care are trei copii. În noiembrie 2021, ANAF a cerut partajul judiciar și în cazul cuplului Ovidiu – Nicole Tender, însă procesul se află în continuare pe rol, la Judecătoria Constanța.

ADVERTISEMENT