News

Ce sumă impresionantă i-a donat Monica Macovei fiului ei. Radu a terminat Universitatea Harvard și locuiește la New York

Fost ministru al justiției și europarlamentar, Monica Macovei și-a sprijinit mereu băiatul, pe Radu Remus. Tânărul a terminat Arhitectura la prestigioasa universitate Harvard și s-a stabilit în Statele Unite.
06.02.2022 | 20:13
Ce suma impresionanta ia donat Monica Macovei fiului ei Radu a terminat Universitatea Harvard si locuieste la New York
Radu, băiatul Monicăi Macovei, este stabilit de ani buni în Statele Unite ale Americii
ADVERTISEMENT

De profesie jurist, Monica Macovei a îndeplinit funcția de ministru al justiției în intervalul 2004-2007, devenind apoi europarlamentar, la alegerile din 2009. În 2014, Macovei a prins un nou mandat în Parlamentul European.

Candidată la alegerile prezidențiale din 2014, Macovei a terminat Facultatea de Drept din București. Activând din 1983 în procuratură, Macovei a eliberat persoanele arestate de mineri în iunie 1990, în Capitală. În 1997, Monica Macovei și-a dat demisia din Parchet din cauza neînțelegerilor cu Procurorul General.

ADVERTISEMENT

Fiul Monicăi Macovei a fost admis la mai multe școli prestigioase de arhitectură din lume

După ce a obținut un master la Universitatea Central Europeană din Budapesta (1992-1993). Monica Macovei a lucrat ca expert pe domeniul justiției, pentru Consiliul Europei în Europa de Est, începând cu anul 1995.

Divorțată de ani buni de fostul ei soț, procurorul Valentin Macovei, demnitarul a avut mare grijă de băiatul rezultat din căsnicie, Radu Remus. După ce a terminat Liceul Goethe din Capitală, tânărul a fost admis la mai multe prestigoase școli de arhitectură din lume, optând finalmente pentru cea din Paris.

ADVERTISEMENT

Apoi, băiatul Monicăi Macovei a a câștigat o bursă UWC Pearson College, trecând ulterior din Canada în Statele Unite ale Americii, unde a absolvit Arhitectura și Planificarea Urbană la celebra universitate Harvard, în 2019.

Băiatul Monicăi Macovei a primit de la mama lui zeci de mii de euro cu titlul de donație

Potrivit ultimei declarații de avere depusă de Monica Macovei, fostul ministru al justiției i-a donat fiului ei, pe 15.03.2019 și pe 10.04.2019, suma totală de 55.000 euro, prima tranșă – echivalentă a 30.000 euro – fiind achitată în lei.

ADVERTISEMENT

Conform declarației de avere, Monica Macovei a avut de unde să economisească bani pentru a-și ajuta fiul, în contextul în care numai în intervalul 1 ianuarie 2018-1 iulie 2019 politicianul a primit un salariu total de 122.000 euro din partea Parlamentului European.

Monica Macovei a specificat și că a primit în ultimul an și jumătate de activitate în Parlamentul European suma totală de 82.000 euro, reprezentând ”indemnizații pentru cazare, mâncare și alte cheltuieli la Bruxelles”. 

ADVERTISEMENT

Averea Monicăi Macovei: 6 terenuri și 4 case

Averea Monicăi Macovei este completată de un număr de șase terenuri (patru intravilane, unul agricol și unul extravilan), patru aparținând de comuna Limanu (județul Constanța). În comuna Frățești (județul Giurgiu), Macovei deține 2 hectare și 4.300 de metri pătrați de teren arabil, iar în Corbeanca (Ilfov) – 629 de metri pătrați de teren intravilan.

Portofoliul imobiliar al fostului ministru este completat cu două apartamente în București (de 50 și de 113 metri pătrați), o casă în Limanu, de 42 de metri pătrați, și de o alta în Corbeanca (județul Ilfov), de 202 metri pătrați.

De altfel, Monica Macovei a specificat că terenul și casa ridicate în Corbeanca, prin credit ipotecar, au fost achitate integral acum patru ani. ”Terminat plătit ratele. Ipoteca ridicată în iunie 2018”, așa a scris fostul ministru în declarația de avere consultată de FANATIK

ADVERTISEMENT