Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Motivul pentru care fostul selecționer Christoph Daum a fost la România – Belarus 2-1. Dezvăluirile celor din FRF. Video

Christoph Daum, fostul selecționer al României, a fost invitatul special al Federației Române de Fotbal la meciul cu Belarus. De ce a venit la București.
30.03.2023 | 10:10
Exclusiv Motivul pentru care fostul selectioner Christoph Daum a fost la Romania  Belarus 21 Dezvaluirile celor din FRF Video
Christoph Daum a fost selecționerul României în perioada iulie 2016 - septembrie 2017. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Christoph Daum a fost invitatul surpriză la meciul România – Belarus, iar Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA motivul extrem de interesant pentru care germanul a venit la București.

Christoph Daum, prezent la meciul România – Belarus. A filmat cu o televiziune din Germania

Mihai Stoichiță a fost extrem de bucuros să îl revadă pe Christoph Daum, fostul selecționer al României. Oficialul FRF a dezvăluit de ce fostul antrenor german s-a întors la București: „Vorbeam cu Daum aseară, că și el era puțin surprins. Știți că a fost meci. Televiziunea germană îi dedică un film biografic și de-asta această etapă de a se opri în România, în care să îi facă împreună cu noi, președintele, toată lumea din federație, un interviu pentru ce a fost aici, cum s-a simțit”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

Stoichiță aplaudă gestul nemților și îi dă ca exemplu și pe unguri: „Foarte frumos zic eu. Am înțeles că și lui Boloni i se face din partea televiziunii maghiare. Aseară m-am bucurat tare mult să-l văd pe Christoph”.

Ajuns la 69 de ani, Christoph Daum a fost diagnosticat cu o formă de cancer și luptă din greu pentru a trece peste aceste momente, așa cum s-a destăinuit și lui Mihai Stoichiță: „Am stat de vorbă cu el și mi-a spus că a trecut peste perioada grea pe care a avut-o și este încă în tratament.

ADVERTISEMENT

Mi-a spus ce face și cum face. E un tratament adus din Statele Unite ale Americii pentru cancer. Este foarte mulțumit și se simte foarte bine. Ne-am bucurat cu toții de acest fapt”.

Fostul selecționer a avut un mic șoc după ce Andorra a scos un 1-1 în deplasare: „Știa mulți jucători de la Kosovo și a fost surprins că au remizat cu Andorra. Asta mi-a zis. Și eu am fost surprins”. 

ADVERTISEMENT

Christoph Daum a vorbit despre șansele de calificare a României la Campionatul European din Germania

Christoph Daum a acordat un interviu înainte de meciul cu Belarus, chiar de la marginea gazonului de pe Arena Națională: „E ca și cum m-aș fi întors acasă, ca și cum aș fi fost aici ieri. A fost o primire călduroasă din partea tuturor prietenilor din Federație. Mă bucur să fiu aici, să văd România în calificările la Euro.

Ce este important pentru mine e atmosfera pozitivă. Pentru mine, știu că e foarte dificil să câștigi primul meci. Voi sunteți favoriți, toată lumea așteaptă să câștigați, dar e dificil să câștigați primele meciuri”, a spus fostul selecționer la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Daum e optimist că România va reuși calificarea la Campionatul European din 2024: „Cred că echipa națională a jucat bine în Andorra, cred că nu a forțat, dar va forța acum și va câștiga cu Belarus, iar apoi, în celelalte meciuri, e foarte strâns. Și sper că România va juca mai bine, că va trece mai departe în calificări și că va ajunge la Euro, pentru că eu vreau să-mi primesc în Germania prietenii apropiați”.

Christoph Daum cere răbdare pentru Edi Iordănescu: „Au fost multe schimbări la voi”

Antrenorul german e convins că rezultatele vor veni, însă nu de pe o zi pe alta: „Știu că au fost multe schimbări la voi, care vor necesita timp. V-ați aplecat spre academiile de tineret, dar cred că oricine din fotbalul românesc are un nivel înalt de profesionalism, lucrează pentru un viitor mai bun. Acum România se află în urcare și sunt convins că România se va califica”.

Christoph Daum a lăudat și proiectul lui Gică Hagi: „Am mai multe amintiri plăcute decât neplăcute. Cele neplăcute sunt doar pentru a învăța din ele. Cred că încă Academia Hagi face ce trebuie pentru a dezvolta jucători și mai sunt acum și alte academii, se dezvoltă. România se identifică total cu echipa națională. Fanii susțin România în mod fantastic, chiar dacă rezultatele au fost mai puțin bune”.

Daum a fost cel care l-a debutat pe fiul lui Petre Marin la naționala României: „Răzvan Marin e un jucător de mare potențial. Primul transfer la acea vreme m-a făcut să am așteptări foarte mari. Acum el confirmă în Italia și e bine pentru mine, are o carieră fantastică. E un colos în echipa națională, e fantastic, influențează echipa în mod fantastic. Sper să câștigăm, noi să câștigăm, Denis sper să câștige, va fi 3-1”.

FOARTE IMPORTANT: puteți urmări FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni până vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT