News

Exclusiv. Motociclistul care a agresat un trotinetist mai are un proces în care e acuzat de ”ucidere din culpă”! Dezvăluiri uluitoare

Laurenţiu Trica Mitici, zis şi Americanu’, a fost acuzat de omor după ce un tânăr aflat pe trotinetă, aflat în conflict cu el, a murit după ce a fost lovit de o mașină.
06.08.2021 | 13:06
Exclusiv! Motociclistul care a agresat un trotinetist mai are un proces în care e acuzat de ”ucidere din culpă”! Dezvăluiri uluitoare
ADVERTISEMENT

Un caz scandalos petrecut miercuri pe raza Sectorului 4 a șocat opinia publică autohtonă, după ce un tănăr aflat pe o trotinetă a murit sub roțile unei mașini ca urmare a unui conflict avut în trafic cu un motociclist. Cel considerat vinovat de tragedie se numeste Laurențiu Trică Mitici și a fost arestat preventiv joi pentru 30 de zile.

În fața anchetatorilor, Mitici (52 de ani) a declarat că nu a intenționat să-i facă nici un rău tânărului, susținând că victima se afla în stare de ebrietate, iar el a încercat să îl ajute în trafic. Mitici a mărturisit că, văzându-l pe trotinetist sub influența alcoolului, a încercat să-l imobilizeze, înainte de a arunca cu casca după el.

ADVERTISEMENT

Motociclistul susține că a fost lovit în spate de trotinetist

Mai mult, bărbatul acuzat de moartea tânărului susține că a apelat în acel moment tensionat Serviciul de Urgență 112, anunțând autoritățile de starea în care se afla tânărul de pe trotinetă. Numai că, în acel moment, tânărul a început să-l scuipe și să-l înjure, lovindu-l în spate, incident după care Mitici susține că a aruncat cu casca după ”rival”.

 ”În timp ce clientul meu stătea la semafor, a fost lovit în spate de către acest individ, cu intenţie, reproşându-i că de ce a turat motorul atunci când l-a depăşit. Clientul meu a încercat să îl oprească în trafic până ar fi venit Poliţia, chiar a sunat la 112. Şi a aruncat cu casca în intenţia de a-l opri.

ADVERTISEMENT

Văzându-l agitat şi cu un comportament specific unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, clientul meu fiind instructor moto a vrut să îl oprească pentru a nu fi un pericol pentru el sau pentru alţii. Recunoaşte că a fost un gest nesăbuit, că nu şi-a dat seama ce rezultat poate avea acel gest al său, nu a intenţionat în niciun moment să facă aşa ceva”, a declarat avocatul motociclistului, Marius Iorga.

Motociclistul a fost exclus din clubul moto din care făcea parte

Acuzatul Laurenţiu Trică Mitici, zis şi Americanu’, este un bărbat cu ștate vechi în comunitatea moto din România. A făcut parte din Clubul Black Tulip Bucharest MF, din care a fost, însă, exclus ieri, în urma accidentului provocat.

ADVERTISEMENT

Apropiații lui Laurențiu Mitici susțin că acuzatul a luat parte, de-a lungul timpului, la mai multe acțiuni caritabile și este un om liniștit, însă consideră că acesta trebuie să plătească pentru fapta sa, în urma căreia un om ș-a pierdut viața. Potrivit Codului Penal, motociclistul riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Din nefericire, numele lui Laurențiu Trică Mitici mai apare într-un caz asemănător în dosarele justiției. În 2019, la Judecătoria Sectorului 5 din Capitală, s-a deschis procesul de ”ucidere din culpă” pentru inculpatul Laurențiu Trică Mitici.

ADVERTISEMENT
motociclist
Pe site-urile de profil numele lui Laurențiu Trica Mitici mai apre într-un dosar de ucidere din culpă, deschis la Judecătoria Sectorului 5

Laurențiu Mitici mai are deschis un dosar de ucidere din culpă, din 2019

În acest caz, care seamănă izbitor cu incidentul de acum două zile, în care tot Laurențiu Mitici este inculpat, Mazdraghin Constantin este parte vătămată, iar parte civilă este Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, o societate de asigurări și Fondul de Protecție a Victimelor Străzii.

În dosarul deschis în 2019, următorul termen al instanței a fost fixat pe 6 septembrie anul curent, așa că sunt șanse mari ca Laurențiu Mitici să apară în fața judecătorilor în două dosare diferite, dar sub acuzația similiară de ”omor din culpă”.

ADVERTISEMENT