Sport

EXCLUSIV / Naşul îşi face club de fotbal! Unde va activa

Mircea Sandu îşi va lansa azi compania de manageriat şi impresariat sportiv Best Business Sport. În portofoliul firmei fostului preşedinte al Federaţiei se vor afla jucători şi antrenori...
08.12.2014 | 09:07
Mircea Sandu,Daniel Prodan.
ADVERTISEMENT

Mircea Sandu îşi va lansa azi compania de manageriat şi impresariat sportiv Best Business Sport. În portofoliul firmei fostului preşedinte al Federaţiei se vor afla jucători şi antrenori celebri precum Constantin Gâlcă, Răzvan Lucescu, Daniel Niculae, Daniel Pancu, Emil Săndoi, Cristi Dulca, Sorin Cîrţu sau Flavius Stoican. Printre colaboratorii permanenţi ai companiei înfiinţate de Sandu se numără Grigore Sichitiu, care se va ocupa de scouting, teoria şi metodica antrenamentului, Adrian Pigulea şi Florin Iacob, agenţi de jucători, dar şi compania Sport Evolution Group, care este partener şi al FRF.

1rps_4572-660x400

Antrenorii tineri vor merge la perfecţionare în străinătate

FANATIK.RO a discutat cu Grigore Sichitiu, care a dezvăluit care sînt obiectivele principale ale Best Business Sport. “Acest proiect se va ocupa de protecţia antrenorilor şi jucătorilor. Îi vom reprezenta în toate litigiile naţionale şi internaţionale. Vom avea specialişti pe toate ramurile pentru a reprezenta fotbaliştii şi antrenorii. Păi cine îi apără acum? Este inadmisibil să avem 18 antrenori înlocuiţi în 17 etape. Apoi, ne vom ocupa de formarea tehnicienilor tineri, de pregătirea lor, îi vom trimite în cursuri de perfecţionare în străinătate. Ne vom ocupa cu formarea jucătorilor, le vom asigura tot ce au nevoie pentru a reuşi. Şi aici nu vom avea fotbalul în vedere. Ne interesează şi handbalul, baschetul, rugby-ul”, a spus Sichitiu. Pentru proiecte speciale, BBS va colabora cu fostul preşedinte al FR Handbal Cristian Gaţu, cu Mircea Paraschiv pentru rugby şi cu Pierre de Hillerin, pentru cercetare ştiinţifică.

ADVERTISEMENT

Vor să elimine TVA-ul din transferurile de jucători

Sichitiu a precizat că Best Business Sport va avea mai multe departamente, care urmează să fie completat cu foşti fotbalişti legendari ai României. Unul dintre aceştia va fi Daniel Prodan. De asemenea, echipelor le vor fi puse la dispoziţie jucători de peste hotare care vor fi formaţi la Academia BBS. „Vom aduce jucători tineri din străinătate, îi vom forma şi îi vom lăsa la echipe din România. Logic, vom înfiinţa o academie. Începînd cu 1 aprilie 2015 nu va mai exista exclusivitate pentru agenţii de jucători. Începînd cu acea dată, poate oricine să reprezinte un jucător sau un antrenor. Trebuie să adaptăm şi legislaţia financiară la cluburile din România pentru că sîntem singura ţară care plăteşte TVA la transferurile de jucători. Trebuie să rezolvăm toate aceste aspecte financiare”, a spus Sichitiu pentru FANATIK.RO.

grigore-sichitiu-este-posibil-sa-nu-raman-la-rapid-98767-1-600x400

Sandu, parteneriat cu City Insurance

Contactat de FANATIK.RO, Mircea Sandu a declarat că persoanele care activează în sport vor avea parte de asigurare, precizînd, totodată, va înfiinţa şi un club de fotbal. “Vom demara un program pentru a-i proteja pe cei care sînt în sport şi care nu au siguranţa zilei de mîine. În acest sens, avem deja un parteneriat cu City Insurance. Vom colabora cu Sport Evolution Group şi vom încerca dezvoltarea centrelor de copii şi juniori. De asemenea, vom înfiinţa şi un club de fotbal la care vor activa tineri de pînă în 18 ani. Acesta va activa la nivel de juniori. Avem mulţi foşti sau actuali fotbalişti care vor adera la Best Business Sport: Florin Răducioiu, Gâlcă, Stelea… Un lucru să fie clar, noi nu vom obliga pe nimeni să vină alături de noi. Vom oferi consultanţă doar celor care vor dori”, a spus Sandu pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

“Vom realiza un bilanţ după doi ani. Vom trage atunci linie şi vom vedea ce am realizat. Sînt convins că vom reuşi” (Mircea Sandu)

24 de ani a fost Mircea Sandu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, între 1990 şi 2014

177 de goluri a reuşit Mircea Sandu în cariera de fotbalist pentru Progresul, Sportul, Gloria Buzău şi echipa naţională

ADVERTISEMENT

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

Tags: