Sport

EXCLUSIV / “MOR de FOAME, ajutaţi-mă domnu’ Burleanu!”

Stefan Acka, cel mai bun fotbalist al  dispărutei FC U Craiova, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că Adrian Mititelu l-a nenorocit nu numai psihic, dar şi financiar deoarece a ajuns la oara actuală...
29.04.2014 | 14:49
EXCLUSIV  MOR de FOAME ajutatima domnu Burleanu
ADVERTISEMENT

Stefan Acka, cel mai bun fotbalist al  dispărutei FC U Craiova, a dezvăluit pentru FANATIK.RO că Adrian Mititelu l-a nenorocit nu numai psihic, dar şi financiar deoarece a ajuns la oara actuală să nu mai aibă cu ce să se întreţină din cauza faptului că finanţatorul Ştiinţei nu i-a plătit salariile de mai bine de opt luni de zile şi că nu l-a lăsat liber de contract după ce a intrat în faliment. Totodată, fundaşul ivorian a făcut un apel disperat către Răzvan Bulreanu pentru a se implica personal să rezolve situaţia jucătorilor de la FC Universitatea.

Salut, Stefan, ce mai faci?

– Sînt acasă în Italia şi sufăr că nu am nici un ban. Nu am cu ce să mă întreţin nici pe mine şi, mai grav, nu am cu ce să îmi întreţin nici familia. Bine că m-ai sunat că vreau prin intermediul tău să îmi strig oful. Vreau ca toată lumea să înţeleagă şi să audă că noi, cei care am jucat pentru FC Universitatea, trăim un adevărat calvar.

ADVERTISEMENT

Dar parcă ai fost iniţial declarat liber de contract, ce s-a întîmplat?

– Aşa este, însă Mititelu a făcut apel, iar celor de la FRF le este frică să îl judece. Avocatul meu îmi tot spune că se judecă spătămîna viitoare, săptămâna viitoare, săptămîna viitoare, de au trecut mai bine de două luni de atunci.  Nu înţeleg de cei de la FRF trag atît de timp, nu se poate aşa ceva! Îl rog frumos pe noul preşednte al FRF, Răzvan Burlanu, să intervină personal să ne ajute pe noi, cei care am jucat la FC U. Nu mai am nici un ban, nu am cu ce să îmi întreţin familia, nu am cu ce să mă întreţin nici măcar pe mine, ajutaţi-mă domnu’ Burelanu! Nu vreau milă, vreu doar să le spuneţi celor de la comisie să judece cazurile noaste mai repede. Nu am văzut bani de la Mititelu de peste opt luni de zile.

“Mititelu m-a distrus psihic, şi-a bătut joc de mine

Cu Adrian Mititelu ai încercat să discuţi despre situaţia ta?

– Ce să mai vorbesc cu omul ăla? Vă rog să mă credeţi că m-am împrumutat de bani ca să îmi încarc telefonul să pot să îl sun în România, dar nici măcar nu a avut bunul simţ să îmi răspundă la telefon. M-a distrus psihic omul asta! Am încercat să discut cu fiul lui, dar nici Adiţă nu mă poate ajuta cu nimic. Nu înţeleg cum omul asta a putut să facă contracte la fotbalişti în vara trecută, aunci cînd a dat drumul la echipă, deşi ştia că nu are niciun ban, nu înţeleg! Cît am stat la Craiova, vă rog să mă credeţi, că unul dintre suporterii Universităţii, ştie el cine este, mi-a dat bani să îmi cumpăr adidaşi. Nu aveam bani nici măcar de adidaşi. Îi mulţumesc prin intermediul vostru pentru gestul făcut, iar lumea trebuie să afle prin ce am trecut noi acolo.

ADVERTISEMENT

Ce ai de gînd să faci ca să-ţi cîştigi existenţa?

– Vreau doar să muncesc, să joc fotbal, sînt tînăr. Nu vreau să mor de foame. Vreau să fiu declarat o dată pentru todeauna liber de contract, deoarece mi-am găsit echipă, dar nu pot juca la ea atît timp cît că nu sînt declarat  liber de contract. Nu vă pot da numele echipei, dar vă pot spune că nu e Dinamo. Cei de la Dinamo nu mi-au mai dat nici un telefon. Consider că dacă mă doreau cu adevărat , atunci măcar s-ar fi putut interesa de soarta mea.

“Am fost hăituţi de toată lumea

Din România ai mai fost sunat?

– Da! M-au sunat mai mulţi suporteri de la FC U. Vreau prin intermediul tău să le mulţumesc acestor suporteri pentru faptul că m-au iubit atît de mult în perioada în care eu am jucat la FC U, iar dacă Mititelu era un om conştient, nu retrăgea echipa din campionat ca să le răpească bucuria şi dragostea de a merge la meciuri acestor oameni. La Craiova m-am simţit cu adevărat fotbalist datorită suporterilor Ştiinţei, aşa cum îi mai spuneţi voi în România. Suporterii Universităţii Craiova vor rămîne veşnic în inima mea.

ADVERTISEMENT

Crezi că Universitatea ar fi putut să promoveze în Liga I

– Cu aşa suporteri minunaţi şi cu un patron cu bani, Universitatea Craiova cîştiga la pas seria a doua şi promovam în Liga I. Însă am fost hăituiţi de toată lumea şi ne-am antrenat doar prin coclauri şi pe terenuri de toată jena. Mie îmi pare rău că am venit la echipa asta cu inima deschisă, am venit să joc fotbal şi să îmi fac meseria. Însă numai eu ştiu prin cîte am trecut pe la Craiova, prin cîte peripeţii, nu are rost să vorbesc că îl fac şi mai rău de rîs pe Adrian Mititelu, dacă se mai poate aăa ceva…

 

 

Tags: