Pariuri sportive

Exclusiv. Nu se mai plătesc temporar licențele și autorizațiile pentru jocuri de noroc! Gura de oxigen pentru pariori

09.04.2020 | 17:59
Exclusiv Nu se mai platesc temporar licentele si autorizatiile pentru jocuri de noroc Gura de oxigen pentru pariori
ADVERTISEMENT

Guvernul prelungeşte automat licențele de organizare și autorizațiile de exploatare a jocurilor de noroc. Potrivit proiectului OUG din 9 aprilie 2020, consultat de FANATIK, operatorii pot plăti taxele aferente în 5 zile de la încetarea stării de urgență, iar dacă aceasta se prelungește mai mult de 90 de zile, nu vor mai fi plătite deloc.

Vezi aici cele mai importante decizii luate de Guvern, unele dintre ele dezvăluite în exclusivitate de FANATIK, în urma analizării proiectului OUG:

ADVERTISEMENT
  • Exclusiv. Loteria bonurilor fiscale se suspendă! Decizia de ultimă oră luată de Guvern

  • Exclusiv. Obligativitatea depunerii declarațiilor fiscale pe 2019, anulată! Pe ce perioadă se aplică măsura luată de Guvern

  • Veste bună pentru companii! Statul rambursează TVA către firme, înainte de inspecția fiscală. Care sunt condițiile

  • Guvernul vrea să facă spirt medicinal din alcoolul confiscat! Măsura, luată prin OUG

  • Exclusiv. Adio, tichete de masă și alte sporuri! Dublă lovitură pentru bugetari, odată cu şomajul tehnic

Nu se mai plătesc licențele și autorizațiile pentru jocuri de noroc pe o perioada mai lungă decât starea de urgenţă

Potrivit proiectului Ordonanței de urgență pentru unele măsuri fiscal-bugetare care va intra în discuția Guvernului în ședința de joi, decizia de prelungire automată pentru 90 de zile a valabilitățiile licențelor de organizare și autorizațiilor de exploatare s-a luat  ”având în vedere faptul că licențierea și autorizarea de exploatare a jocurilor de noroc presupun prezența fizică a organizatorilor, precum și a personalului din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc”.

ADVERTISEMENT

Prin prelungire se evită astfel încălcarea normelor de distanțare socială impuse în cadrul stării de urgență. ”Operatorii din domeniu care doresc continuarea activității pot formula cereri pentru reautorizarea activității până cel mai târziu în 90 de zile de la data încetării stării de urgență”, prevede actul  normativ.

OUG 77/2009 care reglementează jocurile de noroc impunea companiilor din domeniu să obțină licențele de organizare la fiecare 10 ani, iar autorizațiile de exploatare a jocurilor de noroc în fiecare an.

ADVERTISEMENT

Pe lângă considerentele legate de sănătatea publică, ordonanța  impune și măsuri de susținere fiscală a acestui  sector economic, serios afectat de consecințele epidemiei de coronavirus.

Pe durata stării de urgență, obligațiile de plată a taxelor aferente licențelor de organizare, respectiv a autorizațiilor de exploatare a jocurilor de noroc tradiționale se suspendă”, se arată în articolul VIII al proiectului  de ordonanță.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile actuale pentru neplata taxelor de organizare și exploatare nu se aplică, dacă acestea sunt achitate în cel mult 5 zile lucrătoare de  la încetarea stării de urgență.

În situația în care starea de urgență se prelungește cu mai mult de 90 de zile, operatorii (…) nu datorează taxe de organizare, respectiv de exploatare a jocurilor de noroc pentru întreaga perioadă a stării de urgență”, mai prevede proiectul Ordonanței.

ADVERTISEMENT