Fotbal intern

Piţurcă, UMILIT de şeicii lui Ittihad! “Bagă-l în lot!”

Victor Piţurcă a schimbat din temelii regulile la Al Ittihad, imediat după ce a preluat echipa. Una dintre primele decizii ale antrenorului român a fost să îl excludă din lot pe căpitanul şi...
06.11.2014 | 00:00
Piturca UMILIT de seicii lui Ittihad Bagal in lot

Victor Piţurcă a schimbat din temelii regulile la Al Ittihad, imediat după ce a preluat echipa. Una dintre primele decizii ale antrenorului român a fost să îl excludă din lot pe căpitanul şi idolul echipei, Mohammed Noor, care a adunat aproape 500 de meciuri pentru clubul din Arabia Saudită. Şeicii nu au rezistat mult şi i-au impus lui Piţurcă să îl readucă la prima echipă.

 pit

Motivul excluderii din lot este faptul că Noor a întîrziat un sfert de oră la un antrenament. Atacantul lui Al Ittihad a văzut din tribună primul meci al clubului cu Victor Piţurcă pe bancă. Însă debutul lui Piţi la Jeddah a fost neconvingător, românul fiind învins pe teren propriu cu 0-1 de modesta Hajer.

pi

Înfrîngerea nu a fost deloc pe placul şeicilor, care au strîmbat din nas după meci. Mai mult, Piţurcă le-a redus numărul de zile libere jucătorilor de la 10 la doar două, avînd în vedere că sezonul va fi întrerupt pînă pe 1 decembrie, cînd Ittihad joacă în marele derby cu Al Hilal, antrenat de Laurenţiu Reghecampf. Această decizie i-a enervat la culme pe fotbaliştii lui Al Ittihad care îşi programaseră deja concedii pentru această perioadă.

hehe

Şi-au pierdut răbdarea după o săptămînă 

Şeicii şi-au pierdut rădbarea după înfrîngerea din campionat şi l-au somat pe Victor Piţurcă să îl ia în lot pe Mohammed Noor. “Bagă-l în lot! Nu se poate să rămînp exclus! E o legendă!”, a fost mesajul clar al şeicilor către Piţi, care s-a supus! Fostul selecţioner, avînd un contract de 5 milioane de dolari, s-a conformat şi la antrenamentul de marţi al echipei, Noor a fost reprimit la antrenamentele echipei. Presa arabă scrie că cei doi au încheiat conflictul şi şi-au dat mîna la finalul antrenamentului, iar arabii au făcut publică lista pasagerilor pentru cursa de Dubai, incluzîndu-l pe Noor, pentru a linişti fanii!

djdjdnoor

Pentru Al Ittihad urmează o perioadă de cantonament de două săptămîni în Qatar şi Emiratele Arabe Unite, unde vor juca două sau trei meciuri amicale, conform presei din Arabia Saudită. După pauza din campionat, primul meci al lui Al Ittihad va fi pe 1 decembrie, împotriva echipei lui Laurenţiu Reghecampf, Al Hilal.

noor

Al Ittihad a căzut de pe locul 1 pînă pe 4 în Arabia Saudită după ce a suferit două înfrîngeri în ultimele două etape. Situaţia nu este mai bună nici pentru Reghe, care a pierdut finala Ligii Campionilor Asiei cu Western Sydney şi în campionat ocupă locul 5, cu 4 puncte mai puţin decît al Ittihad, dar şi două meciuri mai puţin disputate.

reghe-piti-660x403

“Satană” la naţională, “mieluşel” la arabi

Victor Piţurcă nu a tolerat actele de indisciplină nici la echipa naţională. Sînt deja cunoscutele conflictele pe care Piţi le-a avut cu mai mulţi jucători ai echipei naţionale, însă în acest caz a fost de neînduplecat în ceea ce priveşte convocările.

adrian_mutu_piturca_04336700-660x400

Cel mai celebru conflict al lui Piţurcă la echipa naţională l-a avut cu Adrian Mutu. “Briliantul” l-a ironizat pe Victor Piţurcă după prima manşă a barajului pentru calificarea la campionatul mondial din 2014, 1-3 în Grecia, în luna noiembrie a anului trecut. Imediat după meci, Mutu a postat pe o reţea de socializare un mesaj ironic, “sigur ne calificăm”:

2013_11_18_sigur1_rsz_crp

Un alt conflict pe care l-a avut Piţurcă la naţională a fost cu fostul jucător al Rapidului, Cristi Săpunaru. Conflictul dintre cei doi a început în vara anului 2012, cînd Piţi a declarat că nu îl va mai convoca pe Săpunaru la echipa naţională pentru că ar fi refuzat să participe la turneul amical din Austria şi Elveţia:

“Pe Săpunaru nu îl mai iau în calcul la naţională. I-am spus la ultima acţiune că îl aştept în vară pentru turneul din Elveţia şi Austria, mi-a răspuns «nu ştiu, nea Piţi, eu mi-am luat bilete de vacanţă». Eu nu i-am zis nimic atunci, iar cînd l-au sunat oamenii din staff-ul meu acum, înainte de acţiune, nu le-a răspuns, deşi ştie numerele de telefon”, a spus Piţurcă în 2012.

Cristi Săpunaru i-a răspuns selecţionerului şi a declarat că nu va mai participa la acţiunile echipei naţionale atîta timp cît Victor Piţurcă a fost selecţioner:

Nu voi mai veni la echipa naţională cîtă vreme antrenor va fi Victor Piţurcă. E mai bine aşa pentru mine şi pentru familia mea. Nu pot lucra cu un asemenea om, care mereu a avut ceva cu mine. Nu am fost nici pre-convocat pentru turneul din Elveţia şi Austria şi nici convocat”, declarat Săpunaru în 2012.

494494-sapunaru-piturca

Victor Piţurcă a plecat de la echipa naţională la finalul lunii octombrie, după ce a obţinut 7 puncte din 9 posibile în actuala campanie de calificare. Noul selecţioner al naţionalei a fost ales Anghel Iordănescu.