Sport

Reacţie LPF: “Steaua care a pierdut cu Dinamo este ADEVĂRATA Steaua!”

UPDATE 16.12. Marius Mitran, directorul de comunicare al LPF a explicat că solicitarea lui Florin Talpan este imposibil de pus în practică. "Este absolut îngrijorător tot ce se întîmplă în...
23.12.2016 | 16:25
Reactie LPF Steaua care a pierdut cu Dinamo este ADEVARATA Steaua

UPDATE 16.12. Marius Mitran, directorul de comunicare al LPF a explicat că solicitarea lui Florin Talpan este imposibil de pus în practică. “Este absolut îngrijorător tot ce se întîmplă în fotbalul românesc. Steaua este Steaua şi ţine pe umeri fotbalul românesc. Este singurul club care mai reuşeşte să plătească pentru transferuri şi din acei bani ţine alte 10 cluburi.

Liga I fără Steaua ar fi un coşmar, nici nu vreau să ne gîndim. Trebuie să spunem că Steaua care a pierdut aseară cu Dinamo este adevărata Steaua. E imposibil ca noua echipă pe care Armata o face acum să fie primită acum în Liga I şi asta pentru că LPF nu are voie să înregistreze echipe departamentale”, a spus Mitran.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE. După ce CSA Steaua a cîştigat procesul cu Gigi Becali în ceea ce priveşte numele “Steaua”, juristul Florin Talpan a cerut ca echipa latifundiarului din Pipera să fie retrogradată.

“Decitia nu e definitivă, dar avînd în vedere probele şi tot ce am prezentat, şanse la ICCJ nu cred să aibă. Atîta timp cît în aceşti doi ani nu s-a dorit, şansele sînt minime, doi oamnei pot să ajungă la înţelegere doar dacă sînt de bună credinţă, dar buna credinţă nu există.

Eu văd ca CSA trebuie să aibă echipa în Liga 1, domnul s-a afiliat ilegal la FRF în mod ilegal, deci el trebuie retrogradat în Liga a 4-a, iar CSA Steaua să aibă echipa în Liga 1. Rog ca FRF şi LPF să se gîndească că trebuie să pună în aplicare cele două decizii ale ICCJ. Această echipă care va juca diseară cu Dinamo trebuie retrogradată”, a spus Talpan.

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

UPDATE Ora 13:30 / Iată comunicatul dat de Florin Talpan după oficializarea decizeii Curţii de Apel Bucureşti.

“Este o victorie binemeritată. Am muncit foarte mult pentru a cîştiga acest dosar. Sînt mulţumit că instanţa a ţinut cont de toate probele depuse la dosarul cauzei care duceau în mod evident la concluzia că există un singur club Steaua Bucureşti şi acesta este Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Nu pot exista mai multe cluburi cu denumirea Steaua Bucureşti sau Steaua. Nu am avut lîngă mine nici un sprijin din partea fostei conduceri a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, nici a actualei conduceri a clubului, şi nici a Ministerului Apărării Naţionale. Din contra, unele persoane, cu funcţii de conducere, mi-au pus piedici în apărarea intereselor instituţiei statului Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti în demersurile legale. Cu toate acestea, deşi încă nu voi numi aceste persoane care mi-au pus piedici, ministrul şi conducerea Ministerului le cunoaşte foarte bine din multitudinea de memorii pe care le-am înaintat atît ministrului, cît şi structurilor abilitate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi împotriva cărora nu a fost luată nici pînă în prezent nici o măsură. Sper ca noul ministru al Apărării să dispună măsuri împotriva tuturor celor care se fac responsabili. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost şi sînt alături de mine în demersul meu de a conserva brandul Steaua Bucureşti, care aparţine exclusiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, cel care l-a creat şi l-a dezvoltat şi sub egida căruia s-au obţinut performanţe interne şi internaţionale deosebite.

Pentru cei care îmi critică munca: le spun că mi-am făcut datoria şi am încercat să nu dezamăgesc milioane de suporteri stelişti. Pot să-i asigur pe aceştia că pot face mult mai mult pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua dacă aş avea posibilitatea să mă implic mai mult la nivel de conducere. Sper ca noul ministru al apărării naţionale să-mi aprecieze măcar de acum încolo munca şi să fie alături de mine în demersurile viitoare, pentru a apăra acest bun naţional al statului român. Brandul Steaua Bucureşti este un bun naţional, include denumirea Steaua Bucureşti şi Steaua, precum şi toate siglele utilizate, de-a lungul timpului, de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Steaua este un brand notoriu românesc, 100% de stat, cu un palmares invidiat de oricare dintre cluburile din lume la toate secţiile sportive. Suntem prea concentraţi pe noi înşine pentru a renunţa la drepturile obţinute de părinţii noştri şi la moştenirea copiilor noştri. Există, într-adevăr, o legătură puternică între CSA Steaua şi MapN: lupta pentru dreptate şi pentru drepturi. Unii o fac pe calea războiului, alţii o fac pe calea judiciară.

George Becali a încercat să preia în mod fraudulos echipa de fotbal ţinând o şedinţă a Adunării Generale a Asociaţiei şi supunând la vot o presupusă înfiinţare de către Asociaţie a unei Societăţi Comerciale, pentru a produce dividende, când, de fapt, singurul scop era înfiinţarea unei societăţi în care acesta să deţină tot controlul şi, practic, să-şi însuşească întreaga echipă de fotbal şi numele Steaua Bucureşti. Faptul că acest lucru s-a şi întâmplat, prin înlăturarea ca acţionar a Asociaţiei din cadrul Societăţii Comerciale, urmată în scurt timp şi de preluarea acţiunilor de către George Becali, arată reaua sa credinţă la înfiinţarea Societăţii Comerciale.

Pârâta intimată, SC FC Steaua Bucureşti SA, a încercat să inducă în eroare instanţele de judecată depunând la dosarul cauzei înscrisuri pe care nu au putut să le prezinte, la solicitarea instanţei, în original, în opinia mea fiind false. De exemplu Raportul 910 din 19 iunie 1998 ataşat de intimata pârâtă SC FC Steaua Bucureşti SA, are ataşat un statut al Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti, care la Art. 2 face trimitere la Ordonanţa 26/2000. Cum a fost posibil să se înainteze un Raport în anul 1998 şi să se ataşeze un Statut cu referire la anul 2000? În plus, pe acel Raport nu există semnătura ministrului Apărării. Există un „Da“ şi data, 27 iunie, dar nu există semnătura ministrului.

SC FC Steaua Bucureşti SA nu a primit niciodată palmaresul obţinut de CSA Steaua Bucureşti. În palmares intră victoriile, cupele, trofeele, medaliile, poziţiile în clasamente, fie naţionale, fie internaţionale, obţinute de sportivii, fotbalişti în cazul de faţă, care ştim foarte bine că au câştigat Cupa Campionilor în 1986, Supercupa Europei în 1987 şi alte competiţii. Aceştia au activat în cadrul CSA Steaua Bucureşti, palmaresul echipei de fotbal, al CSA Steaua, aparţine în exclusivitate, conform legii, CSA Steaua Bucureşti, făcând parte din patrimoniul acestui club.

FCSB SA şi-a însuşit pe nedrept acest palmares încă de la înfiinţarea societăţii. Această stare de fapt a dus la deprecierea aproape iremediabilă a imaginii şi blazonului Steaua Bucureşti atât pe plan intern, cât şi internaţional, prin acţiunile ruşinoase ale fostei conduceri a FCSB SA, dar şi ale creditorului George Becali, acţiuni care au culminat cu condamnări penale ale acestora.

Consider că FRF şi LPF nu ar fi trebuit să permită ca noua echipă SC FCSB SA să evolueze direct în prima divizie, ca o continuatoare a legendarei Steaua Bucureşti, ignorând hotărârile irevocabile ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2014. Mai mult, nici până în prezent nu au informat UEFA corect, acest for continuând să afişeze SC FCSB SA cu palmaresul care aparţine CSA Steaua Bucureşti. Sper ca ministrul apărării naţionale să dispună de urgenţă măsuri pentru destuirea tuturor celor care se fac vinovaţi, care au încercat să muşamalizeze problemele foarte grave prezentate de mine. Nu ar fi existat aceste probleme dacă fostul comandant George Boroi şi conducerea clubului şi unii şefi din cadrul direcţiei Ministerului Apărării Naţionale ar fi respectat prevederile actelor normative în vigoare. Sper ca FRF şi LPF să dispună de urgenţă măsuri“.

––––––––––––––––––––

21 decembrie, ora 23:00 / FANATIK.RO a luat legătura cu Florin Talpan, juristul CSA, care, însă, nu avea confirmarea oficială a deciziei.

“Vorbiţi serios? Am cîştigat? Doamne, ce veste mi-aţi dat! Haideţi, totuşi, să aşteptăm confirmarea oficială pe portalul Curţii”, a spus Talpan pentru FANATIK.RO