Stiri sportive

ŞANSA Rapidului ! “99 la sută el este NOUL PATRON!”

UPDATE 20:07 / Contactat de FANATIK, Adrian Zamfir a negat informaţia privind numele noului investitor. "Personal, nu îl cunosc pe domnul Sorin Stănescu. Dacă doreşte să investească la Rapid,...
06.12.2013 | 18:22
SANSA Rapidului  99 la suta el este NOUL PATRON

UPDATE 20:07 / Contactat de FANATIK, Adrian Zamfir a negat informaţia privind numele noului investitor. “Personal, nu îl cunosc pe domnul Sorin Stănescu. Dacă doreşte să investească la Rapid, îl aştept cu braţele deschise!”, a declarat unul dintre acţionarii Rapidului.

Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu, acţionarii Rapidului, au negociat în ultima vreme vinderea acţiunilor către unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Bucureşti. Sorin Stănescu este proprietarul Institutului Pasteur  şi unul dintre cei mai influenţi afacerişti, dar şi suporter al echipei din Grant, sponsorizîndu-i pe giuleşteni, sub anonimat, de mai multe ori de-a lungul acestui campionat. Stănescu şi-a dat acordul de principiu să vină la Rapid, însă discuţia finală urmează să aibă loc zilele acestea.

Tratativele, începute după ce variantele Fathi Taher şi Stoica Gruia au intrat în stand-by, s-au intensificat după ce actualii acţionari au luat la cunoştinţă dorinţa lui Sorin Stănescu de a susţine financiar Rapidului. “Patronul institutului Pasteur a ajutat în dese rînduri echipa, tot el fiind acel sponsor anonim de care a scris FANATIK că a oferit echipei 20.000 de euro tuturor băieţilor dacă elimină Petrolul în Cupa României. Între cele două părţi există, în momentul de faţă, doar un acord de principiu, actele urmînd să se semneze dacă toate detaliile vor fi puse la punct. 99% Sorin Stănescu este noul patron al Rapidului! Însă nu o să fie singur, cu timpul va mai aduce afacerişti lîngă el”, au completat surse din cadrul clubului.

Actualii acţionari vor 1 milion de euro!

Încă un motiv pentru care Rapid urmează să-şi schimbe patronul este acela că actualii acţionari sînt decişi să plece în schimbul unei sume deja stabilite. “Zamfir şi Cristescu susţin că au investit un milion de euro şi că aceasta este suma contra căreia poate să vină oricine doreşte. Cei doi nu mai reuşesc să calmeze spiritele la club pentru că nu au bani suficienţi pentru ceea ce înseamnă Rapid şi, ca urmare, doresc să rămînă doar simpli suporteri”, au dezvăluit apropiaţi ai celor doi oficiali. Aceste dezvăluiri vin la cîteva ore după ce Viorel Moldovan şi elevii săi au făcut un protest inedit ca urmare a faptului că actuala conducere nu a plătit salariile la timp, deşi Zamfir promisese acest lucru dacă planul de reorganizare va fi aprobat de angajaţi.

 Cine este Sorin Stănescu?

Sorin Stănescu este un important om de afaceri al României şi fan al Rapidului din copilărie. Acesta controlează compania Farmavet, care în ultimii ani şi-a consolidat poziţia de lider în domeniul distribuţiei de produse de uz veterinar, firmă derulează afaceri de zeci de milioane de euro pe an. De asemenea, Stănescu este director general la Pasteur SA, o companie emblematică pentru activitatea de cercetare în domeniul medicinei veterinare din România. Apropiaţii îl caracterizează ca fiind un mare negociator şi o persoană care nu doreşte publicitate. “Îi place să stea în umbră, să conducă lucrurile din spate. Nu îi place să se evidenţieze sub nici o formă!“, au încheiat dezvăluirile pentru FANATIK apropiaţii lui Stănescu. Averea sa este estimată la 50 de milioane de euro, însă aproximarea este făcută doar pe spusele partenerilor de afaceri şi apropiaţilor, neexistînd informaţii concrete care să confirme această sumă.

sorin stanescu

 

Tags: