Sport

EXCLUSIV / RAPID. Vinde Moraru? Ofertă pentru preluarea clubului!

RAPID. Valerii Moraru a reuşit, pe ultima sută de metri, să redreseze formaţia feroviară, iar Rapid a devenit, din nou, o ţintă atractivă pentru oamenii de afaceri din România! Ultima ofertă...
04.02.2015 | 00:06
EXCLUSIV  RAPID Vinde Moraru Oferta pentru preluarea clubului
ADVERTISEMENT

RAPID. Valerii Moraru a reuşit, pe ultima sută de metri, să redreseze formaţia feroviară, iar Rapid a devenit, din nou, o ţintă atractivă pentru oamenii de afaceri din România! Ultima ofertă venită pe adresa clubului giuleştean, expediată de unul dintre afaceriştii cu ştate vechi în cadrul Rapidului, a arătat că brandul formaţiei din Grant rămîne în top.

RAPID. “Echipa va renaşte, Rapid nu are cum să moară! Vă asigur”. Vorbele, pronunţate de fiecare dată în faţa mass-mediei, aparţineau fostei glorii rapidiste, Nicolae Manea. Care era, de fapt, portavocea a sute de mii de fani, din toată lumea, care şi-au oferit susţinerea în cele mai grele ocazii cu acelaşi crez în gînd. La aproximativ 50 de zile de la dispariţia celui care a scris o mare parte a istoriei formaţiei giuleştene, Rapid învaţă să respire. Cu greu, dar pare să poată. Investiţiile financiare, puţine, dar făcute cu inteligenţă, dau o nouă imagine formaţiei giuleştene. Acest lucru a fost observat şi de oamenii de afaceri, Valerii Moraru avînd parte de o ofertă surprinzătoare din partea lui Dan Faţi, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa biroticii, a papetăriilor şi tipografiilor din România.

ADVERTISEMENT

1,5 milioane euro pentru Rapid

RAPID. Conform surselor FANATIK.RO, proprietarul celei mai mari firme de birotică din România şi susţinător cu ştate vechi al Rapidului, a făcut o ofertă concretă pentru preluarea grupării feroviare, suma pe care Moraru urma să o primească pentru cedarea acţiunilor fiind de 1,5 milioane euro! Chiar dacă i-a fost oferit un timp să se gîndească asupra ofertei, Valerii Moraru nu a răspuns pozitiv la intenţia lui Dan Faţi, patronul Rapidului refuzînd elegant propunerea. “Nu simt nevoia să vînd echipa, mă descurc şi singur! Am un plan în care am încredere. Vom ajunge să ne facem bugetul din jucătorii pe care îi vom vinde”, a fost explicaţia lui Moraru conform surselor noastre. Contactat de FANATIK.RO, patronul clubului din Giuleşti a dezvăluit că nu ia în calcul vînzarea grupării feroviare. “Nu îl cunosc pe Dan Faţi, dar aş respinge orice ofertă de cumpărare a Rapidului. Clubul nu este de vînzare!”, a spus Moraru.

Afacerea de milioane din garaj

RAPID. Fost acţionar al formaţiei din Grant în perioada în care George Copos deţinea pachetul majoritar, Dan Faţi este unul dintre cei mai apreciaţi investitor care a trecut pe la Rapid. În 2006, Faţi a renunţat la cele 7% din acţiuni în schimbul unei sume estimată la un milion euro în culisele clubului feroviar. Intersant este cursul lui Dan Faţi de la o investiţie de cinci milioane lei vechi la aproximativ 20 milioane euro, la cît este estimată în prezent averea omului de afaceri. În 1994, în timpul facultăţii, Dan Faţi a început dezvoltarea actualei afaceri într-un garaj din Constanţa alături de alţi doi colegi.

ADVERTISEMENT