Sport

EXCLUSIV! Răspunsul lui Piţurcă pentru Burleanu: “Rămîn!”

UPDATE 11 septembrie! 12:25. Victor Piţurcă rămîne selecţionerul României! Conform surselor FANATIK.RO, antrenorul l-a sunat în urmă cu puţin timp pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi...
11.09.2014 | 12:00
EXCLUSIV Raspunsul lui Piturca pentru Burleanu Ramin

UPDATE 11 septembrie! 12:25. Victor Piţurcă rămîne selecţionerul României! Conform surselor FANATIK.RO, antrenorul l-a sunat în urmă cu puţin timp pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi l-a anunţat că îşi păstrează funcţia de la naţională.

UPDATE 18.50 FRF e gata să-l lase pe Piţurcă să plece la arabi. Noul consilier al lui Răzvan Burleanu a anunţat că decizia finală îi aparţine lui Victor Piţurcă. Dacă selecţionerul vrea să plece neapărat, atunci FRF e gata să scadă din pretenţiile financiare. “Dacă vrea neaparat să plece, nu o să ne opunem! E o chestiune şi financiară, dar judecata poate fi şi afectivă. Dacă chiar vrea să plece, nu putem să-l ţinem legat cu o clauză”, a spus Andrei Vochin.

UPDATE 10.09 14:30 / Conform gsp.ro, selecţionerul l-a anunţat azi pe şeful FRF că în proporţie de 99 la sută continuă la naţională! Cei doi urmează să mai aibă o discuţie faţă în faţă în următoarele ore pentru a stabili detalii despre viitorul colaborării.

UPDATE 10.09 12:17 / Oficialii lui Al Ittihad nu au renunţat la acontarea lui Victor Piţurcă, chiar dacă preşedintele formaţiei arabe declara că nu este de acord să plătească suma cerută de FRF, iar din această cauză negocierile dintre părţi sînt sistate. În acest moment, arabii sînt dispuşi să plătească 500.000 de euro pentru rezilierea contractului lui Piţurcă, deşi clauza din contract se ridică la 1,4 milioane euro. Aseară, Burleanu era dispus să rupă contractul cu Victor Piţurcă pentru un 1 milion de euro, informează Gazeta Sporturilor.

UPDATE 21:50 / Nu mai există nicio şansă ca Victor Piţurcă să antreneze în Arabia Saudită! Anunţul a fost făcut chiar de oficialii clubului Al Ittihad.  “Ne-am răzgîndit, s-au întrerupt negocierile, ne reorientăm pentru că Victor Piţurcă are clauza prea mare. Nu-l mai vrem pe Victor Piţurcă, s-a terminat! Cu el ne înţelesem, dar cînd am venit pentru discuţiile finale ne-a spus că trebuie să achităm aproximativ un milion de euro la Federaţie. Problema nu au fost banii, ci faptul că voiam ca totul să fie clar de la început. Antrenorul nu ne-a spus la început despre clauza pe care o are în contract. Nu ne aşteptam la aşa ceva, a fost o surpriză”, Ibrahim Al Balwi, preşedinte Al Ittihad, la Sport.ro.

UPDATE 21.00: Victor Piţurcă va continua şi miercuri negocierile cu FRF şi reprezentanţii grupării saudite, sosiţi la Bucureşti. Cele două părţi nu au ajuns la un acord privind plata despăgubirilor pentru ruperea contractului cu FRF, în valoare de 1,425 milioane de euro.

UPDATE 18:15 / Consilierul FRF Andrei Vochin a confirmat informaţia oferită de FANATIK.RO. “Aşteptăm un răspuns de la domnul Piţurcă în această seară. Noi ne-am comportat corect cu dînsul, a fost o discuţie preliminară, e posibil să mai avem una. Dacă nu ne dă un răspuns ferm că rămîne, ne rezervăm dreptul să începem discuţiile cu alte persoane. Momentan, avem patru variante”, a spus Vochin la digisport.

UPDATE 17:00 / Selecţionerul naţionalei a plecat, după întîlnirea cu Răzvan Burleanu, la hotelul Intercontinental, unde va negocia cu oficialii arabi posibilităţile de a fi achitată clauza de reziliere, estimată la 1,4 milioane euro.

UPDATE 16: 46 / Victor Piţurcă a dezvăluit că în urma discuţiilor cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a rămas antrenorul echipei naţionale. “Întrebaţi-l pe domnul Burleanu dacă mai sînt antrenorul echipei naţionale. Eu cred că încă sînt”, a punctat, scurt, Piţurcă.

UPDATE 14:55 / Întîlnirea dintre Burleanu şi Piţurcă s-a încheiat! Surse federale au dezvăluit pentru FANATIK.RO că preşedintele FRF i-a transmis lui Piţurcă faptul că poate pleca doar dacă el sau arabii vor plăti minimum clauza de reziliere, de 500.000 de euro, iar răspunsul este aşteptat pînă marţi seară! Piţurcă a insistat la Răzvan Burleanu, în timpul discuţiilor, ca arabii să plătească doar cei 500.000 de euro, nu şi toate salariileaşa cum prevede contractul (VEZI MAI JOS FACSIMIL CU CONTRACTUL LUI PIŢURCĂ), idee cu care, de principiu, Burleanu este de acord, dar doreşte să obţină o sumă sensibil mai mare ca cea a clauzei de reziliere, de jumătate de milion de euro. Oficial, poziţia FRF este una de a continua colaborarea cu Piţurcă, tocmai pentru a le forţa mîna arabilor pentru a plăti clauza de reziliere! Vezi mai jos comunicatul FRF:

“Astăzi, 9 septembrie 2014, la sediul Federaţiei Române de Fotbal, a avut loc, la solicitarea selecţionerului echipei naţionale a României, o întîlnire a preşedintelui Federaţiei, domnul Răzvan Burleanu, cu domnul Victor Piţurcă. Întîlnirea a avut menirea de a clarifica situaţia la nivelul conducerii tehnice a echipei naţionale, în urma ofertei pe care domnul Victor Piţurcă o are din partea clubului Al-Ittihad. Federaţia Română de Fotbal doreşte să continue colaborarea cu antrenorul Victor Piţurcă, conform contractului aflat în derulare, în vederea asigurării condiţiilor optime pentru prima reprezentativă în preliminariile Euro 2016. Unitatea de grup şi continuitatea reprezintă două dintre cele mai importante atuuri ale echipei naţionale în acest moment şi considerăm că acestea sînt esenţiale în vederea obţinerii calificării la Campionatul European din Franţa, un deziderat pe care îl împărtăşim cu toţi suporterii “tricolorilor”.

Agenţia Mediafax a prezentat contractul încheiat de Victor Piţurcă cu FRF!

Ce sume încasează Piţi de la FRF:

– 10.000 de lei brut lunar, circa 5.500 lei lunar net

– 400.000 de euro net anual – indemnizaţie sportivă

– 300 euro / zi la fiecare meci disputat de România pe teren propriu, pentru fiecare zi a convocării (o acţiune durează circa 5-7 zile / meci)

– 500 euro / zi la fiecare meci disputat de România în străinătate, pentru fiecare zi a convocării (o acţiune durează circa 5-7 zile / meci)

– 500 euro / zi diurnă pentru fiecare deplasare în interes de serviciu, altele decît meciurile

– 350.000 de euro net – bonus de calificare la Euro 2016

– 2.000 de euro net pentru fiecar “rezultat pozitiv” în amicalele disputate de România cu echipele de pe locurile 1-10 din clasamentul FIFA, asta însemnînd, foarte probabil, inclusiv un rezultat de egalitate

– 1.000 de euro net pentru fiecar “rezultat pozitiv” în amicalele disputate de România cu echipele sub locul 10 în clasamentul FIFA, asta însemnînd, foarte probabil, inclusiv un rezultat de egalitate

–  600 euro abonament telefonic

pag-1pag-2pag-3

UPDATE 13:00 / Victor Piţurcă se află la această oră la sediul FRF unde urmează să discute cu preşedintele Răzvan Burleanu despre condiţiile rezilierii contractului de selecţioner al echipei naţionale! Surse federale susţin că discuţia va fi decisivă, Piţurcă urmînd a-i prezenta lui Burleanu oferta pe care de la Al Ittihad şi suma poe care arabii o oferă pentru a “rupe” contractul său cu FRF.

 PARIU FĂRĂ RISC de până la 150 Ron la Unibet! Fă-ţi şi tu un cont acum!

PARIU FĂRĂ RISC de până la 150 Ron la Unibet! Fă-ţi şi tu un cont acum!

UPDATE 11:40 / Am vb cu Piţi şi aseară. Prima opţiune a lui este echipa naţională. Toate zvonurile legate de biletele de avion şi aşa mai departe nu cred că sînt adevărate. Eu am vorbit cu el aseară şi încă analizează treaba. Are probabil întîlnire şi cu reprezentanţi de la clubul din afară. Să fii selecţionerul echipei naţionale şi să cîştigi cu cel mai serios adversar din grupă îi creşte şi lui valoarea şi respectul pentru ce a făcut. Pentru viitorul lui probabil că e o ofertă foarte bună. Sigur va avea o discuţie la Federaţia Română de Fotbal. Nu pleacă el cu scandal. Dacă se îndeplinesc mai multe criterii, inclusiv clauya de reziliere, trebuie să se închidă obligaţiile pe care le are. El nu va plăti un leu ca să plece, asta e sigur”, a spus Viorel Păunescu pentru sport.ro

UPDATE 11:00 / Presa din Arabia Saudită notează că Victor Piţurcă deja se pregăteşte de mutarea la Al Ittihad, aşa că a analizat lotul echipei.

Conform arabilor, selecţionerul României a luat fiecare jucător în parte şi l-a analizat, iar concluzia acestuia a fost că defensiva este cel mai slab punct al echipei, dorind astfel să schimbe o parte dintre jucători.

Mai mult, este menţionat faptul că arabii sînt în negocieri cu Vasco da Gama, din Brazilia, pentru aducerea lui Souza.

Victor Piţurcă este foarte aproape de a semna un contract cu Al Ittihad, una dintre cele mai puternice echipe din Arabia Saudită, clasată după trei etape pe locul 3 în clasament, cu 9 puncte în trei meciuri.

arab

UPDATE 10:35 / Presa din Arabia Saudită confirmă informaţia oferită de FANATIK.RO, oficialii lui Al Ittihad făcînd publice formularele pentru vizele lui Victor Piţurcă şi celor 5 colaboratori ai săi cu care selecţionerul doreşte să meargă la arabi: Eugen Neagoe, Grigore Sichitiu, Marius Dima, Vivi Răchită şi Ovidiu Costeşin.

-articles_39392_50532

-articles_39392_50533PITIpitiiii

Ilie Balaci a făcut un anunţ şoc la FANATIK SHOW! “Minunea Blondă” a dezvăluit că a văzut 6 bilete cu destinaţia Arabia Saudită, acolo unde Piţurcă ar urma să plece joi să antreneze Al Ittihad. 

FANATIK.RO a aflat cine sînt oamenii de încredere cu care Victor Piţurcă vrea să plece la Al Ittihad. Este vorba de Eugen Neagoe, Valeriu Răchită, Ovidiu Costeşin, Grigore Sichitiu şi Martin Tudor. Lista ar urma să se extindă şi cu un alt nume de la FRF, Dan Apolzan.

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, s-a întors luni în ţară , din Grecia, în jurul orei 14:30. Deşi la aeroport nu a mai dorit să dea nici o declaraţie jurnaliştilor care îl aşteptau, fostul tehnician al Stelei a stat aproape toată ziua pe telefoane cu şeicii de la Al Ittihad şi cu membrii staff-ului său. Surse din anturajul selecţionerului au dezvăluit pentru FANATIK.RO că arabii deja au rezolvat cele 6 vize pentru echipa lui Piţurcă.

Boldici nu va mai lucra cu Piţi

Totodată, după aproape zece ani de colaboare, Gabriel Boldici nu va mai lucra în cele din urmă cu Victor Piţurcă. În schimb, în noul staff va fi inclus Grigore Sichitiu. Fostul preşedinte al Rapidului este vorbitor de limbă arabă şi a mai activat în trecut în această zonă ca antrenor. El va fi cel care va intermedia relaţia de colaboarare a selecţionerului României cu şeicii lui Al Ittihad.

Răchită şi Neagoe îi sînt secunzi

Victor Piţurcă pleacă la arabi cu doi secunzi. Este vorba de Valeriu Răchită şi Eugen Neagoe. Răchită l-a susţinut mereu declarativ pe actualul selecţioner, fiind cunoscut ca un om de încredere al acestuia. Eugen Neagoe i-a mai fost secund lui Piţurcă la Steaua, Universitatea Craiova şi naţionala României.

Staff-ul lui Piţurcă la Al Ittihad

Victor Piţurcă- antrenor principal

Eugen Neagoe – antrenor secund

Valeriu Răchiţă – antrenor secund

Martin Tudor-  antrenor cu portarii

Grigore Sichitiu – vorbitor de limba arabă şi responsabil cu relaţiile dintre Piţurcă şi şeicii lui Al Itthad

Ovidiu Costeşin – team manager

Dan Apolzan- metodist