News

Exclusiv. Răspunsul MOL România după ce Nicușor Dan a anunțat că va cere despăgubiri de 1 milion de lei: ”Primăria nu ne-a notificat”

MOL România a reacționat după ce Nicușor Dan a anunțat că Primăria Municipiului București dă în judecată compania petrolieră pe motiv că nu și-a respectat contractul cu municipalitatea.
09.08.2022 | 19:56
Exclusiv Raspunsul MOL Romania dupa ce Nicusor Dan a anuntat ca va cere despagubiri de 1 milion de lei Primaria nu nea notificat
Nicusor Dan a anunțat că Primăria Municipiului București va da în judecată compania MOL România / Foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre / Hepta
ADVERTISEMENT

Filiala din România a companiei petroliere maghiare MOL a oferit o primă reacție, la solicitarea FANATIK, după ce Nicușor Dan a anunțat că Primăria Generală a Municipiului București va da în judecată lanțul de benzinării și va cere despăgubiri de 1 milion de lei.

Nicușor Dan acuză MOL că s-a sustras de la plata datoriilor către municipalitate

Nicușor Dan susține că va cere rezilierea contractului cu municipalitatea, semnat în 1995, după ce MOL a preluat compania Petroli România, care deținea lanțul de benzinării Agip.

ADVERTISEMENT

”Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, (…) părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis vânzare produse petroliere și comercializare alte produse.

Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (MOL Păcii, MOL Politehnică, Mol 1Mai, MOL Olteniței, MOL Timpuri Noi, MOL Rahova și MOL Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în MOL Colentina”, a anunțat Nicușor Dan printr-o postare pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

Edilul acuză MOL România a desfășurat fără drept, în locațiile respective, activități comerciale prin intermediul altor societăți.

”S-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, a concluzionat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

MOL România: ”Compania își respectă obligațiile care derivă din contract”

De cealaltă parte, reprezentanții MOL România susțin că nu au știut nimic despre intenția lui Nicușor Dan de a-i acționa în judecată, pentru că nu au primit nicio o notificare în acest sens din partea instituției conduse de acesta.

”Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune, menționată astăzi, pe Facebook, de către domnul Primar General.

ADVERTISEMENT

De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situația la care s-ar putea referi domnul Primar”, au explicat reprezentanții MOL România, la solicitarea FANATIK.

Aceștia au mai precizat că MOL România ”își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”.

MOL a deschis prima benzinărie din România în 1995

MOL, cea mai mare companie din Ungaria după cifra de afaceri, care activează în domeniul petrolier, și-a început extinderea regională în 1993, iar doi ani mai târziu s-a înființat compania MOL România, care a deschis și prima benzinărie sub acest brand.

În 1997, MOL România avea deja 12 stații, iar până la finalul anului inaugurează alte 9 benzinării. În 2014, compania anunță achiziționarea rețelei locale de benzinării Eni, deținătoarea brandului Agip, ajungând la 149 de unități în Constanța, Ilfov, Suceava, Timiș, Hunedoara, Iași și Bihor.

În 2018, MOL România a ajuns, în 2018, la 26.000 de angajați și la un profit de 1,1 miliarde de dolari. Activele companiei erau, în urmă cu 4 ani, de 16,24 miliarde dolari.

Compania maghiară a fost și în centrul scandalului scumpirilor de combustibil

În prezent, MOL România operează în peste 240 de stații, o parte dintre ele operând în regim de franciză. Practic, acestea sunt deținute de alte persoane juridice care obțin de la compania maghiară dreptul de a activa sub brandul MOL, condiția fiind să îndeplinească anumite standarde impuse de aceasta.

De la o astfel de stație s-a născut, în urmă cu câteva luni, și scandalul scumpirilor la combustibil, care a determinat mii de români să-și petreacă ore întregi la coadă la benzinării. Stația de la Beiuș, care a afișat prețuri de 11 lei/litru este operată de un partener MOL.

ADVERTISEMENT
Tags: