News

Exclusiv. Războiul pentru moștenirea lui Dan Condrea, tranșat în tribunal. S-a stabilit câți bani vor primi copiii fostului patron de la Hexi Pharma

Moștenirea lui Dan Condrea, fostul patron al companiei Hexi Pharma, continuă să fie motiv de dispută între moștentorii acestuia. Copiii afaceristului au câștigat, recent, o sumă importantă de bani.
02.05.2022 | 16:56
Exclusiv Razboiul pentru mostenirea lui Dan Condrea transat in tribunal Sa stabilit cati bani vor primi copiii fostului patron de la Hexi Pharma
Dan Condrea, fost patron Hexi Pharma, a lăsat în urmă o moștenire pentru care se luptă copiii lui / Colaj foto: Fanatik / Sursă: Inquam Foto
ADVERTISEMENT

Cei doi copii ai lui Dan Condrea, fostul patron al companiei Hexi Pharma, vor primi o sumă importantă de la unul din asociații afaceristului, cu titlu de moștenire. Decizia a fost luată de magistrații de la Tribunalul București, la capătul a doi ani de procese.

Copiii lui Dan Condrea au dat în judecată o firmă înființată de tatăl lor

Magdalena-Camelia Condrea (12 ani), fiica patronului Hexi Pharma din căsătoria cu Laura Georgescu și David Condrea (6 ani), fiul pe care acesta l-a avut cu medicul Uliana Ochinciuc, au câștigat procesul cu Viorel Bobaru, fost asociat al tatălui lor.

ADVERTISEMENT

Conform judecătorilor, societatea Signum Service SRL, controlată în prezent de Bobaru, trebuie să le achite copiilor lui Dan Condrea, în calitate de moștenitori testamentari cu titlu universal, suma de 600.000 de lei. Banii reprezintă partea de avere a moștenitorilor lui Dan Condrea, conform testamentului lăsat de omul de afaceri care s-a stins din viață în anul 2016.

Societatea trebuie să-i achite reclamantului David Condrea și suma de 21.714,43 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

ADVERTISEMENT

Ce a scris Dan Condrea în testament

Omul de afaceri Dan Condrea a decedat pe 22 mai 2016, în timpul unor investigații legate de fraudă și diluare a dezinfectanților comercializați de compania sa, Hexi Pharma. Cu doar câteva zile înainte de accidentul mortal pe care și l-ar fi provocat de unul singur, el și-a modificat testamentul, lăsând întreaga avere, inclusiv firmele pe care le deținea sau la care era asociat, copiilor lui.

”Las fiicei mele Magdalena Condrea şi fiului meu David Condrea întreaga mea avere, în afară de cota legală care îi revine doamnei Uliana Ochinciuc.

ADVERTISEMENT

Toate cotele mele de participare la capitalul social al următoarelor şapte societăţi cu răspundere limitată, cu toate drepturile şi obligaţiile decurgând din deţinerea acestor cote de participare, instituind-o pe doamna Ochinciuc Uliana legatar cu titlu universal, conform dispoziţiilor art. 1056 Cod civil“, se arată în testamentul lăsat de Dan Condrea.

Companiile la care se face referire în document sunt: Hexi Pharma, Hexi Med, Signum Service, Health Services Company, Medical Cleaning, Ochmed și Hexi Farma, unde Condrea avea între 10% și 95% din participațiuni.

ADVERTISEMENT

După moartea lui Dan Condrea, asociatul a decis să preia întreaga companie

Signum Service SRL este o firmă care are ca obiect principal de activitate servicii de arhivare, inventariere și legătorie. Pe vremea când Dan Condrea trăia, societatea avea contracte cu multe din instituțiile statului.

Firma a fost înființată în 2009 de Dan Condrea (40%) și Marilena Nedeloiu (60%). Nedeloiu a fost unul din oamenii de încredere ai lui Condrea și administrator al companiei Hexi Pharma.

În 2011, Nedeloiu îi cedează 50% din firmă lui Dan Condrea, iar acesta îl numește în funcția de administrator pe Viorel Bobaru. În 2014, acesta intră oficial în firmă și preia părțile sociale de la Marilena Nedeloiu.

Pe 27 aprilie 2017, Bobaru convoacă adunarea generală a asociaților și constată că la data de 22 mai 2016 ”a intervenit decesul asociatului Dan Condrea”, care deținea 45% din firmă, la morții. În calitate de asociat majoritar, acesta aprobă continuarea funcționării societății și preluarea integrală a capitalului social al firmei.

”Capitalul social al societății este suma de 200 de lei, divizat în 20 de părți sociale care aparțin în proporție de 100% asociatului Viorel Bobaru”, se arată în decizia AGA.

În aceeași ședință, partenerul lui Dan Condrea constată că ”actul constitutiv al societății are clauze care nu prevăd posibilitatea continuării activității cu moștenitorii”.

Cifrele firmei s-au prăbușit după moartea lui Dan Condrea

După moartea lui Dan Condrea, cifra de afaceri a societății Signum Service SRL s-a prăbușit de la 2,35 milioane lei (în 2015) la 80.274 lei (în 2017), ulterior ajungând la zero. Ultimul bilanț de la Ministerul Finanțelor Publice arată că în 2020, firma avea o pierdere de 2.142 lei, datorii de peste 80.000 de lei și nici un angajat. De asemenea, capitalurile proprii au scăzut de la 2,21 milioane lei (în 2015) la 130.000 de lei (în 2020).

În noiembrie 2011, David Condrea și Uliana Ochinciuc – în calitate de legatar universal al testamentului – au chemat în instanță Signum Service SRL, pe Viorel Bobaru și pe soră lui vitregă, Magdalena-Camelia Condrea (reprezentată de mama ei).

Scopul acțiunii era de acordare a unor despăgubiri materiale, conform testamentului, de către societatea care i-a aparținut lui Dan Condrea. Decizia pe fond, favorabilă moștenitorilor legali, a fost luată de judecători pe 27 aprilie 2022, însă decizia poate fi atacată în 30 de zile de la comunicare.

ADVERTISEMENT