Fotbal intern

Rocada mare: stelistul Piţurcă la Dinamo, dinamovistul Rednic la Steaua!

Vara ar putea aduce două mutări bombă în Liga 1. FANATIK a scris în urmă cu mai mult de o lună despre pista ”Rednic la FCSB”, între timp se ”coace” marea rocadă: şi stelistul Piţurcă la Dinamo!
23.03.2018 | 14:27
Rocada mare stelistul Piturca la Dinamo dinamovistul Rednic la Steaua
ADVERTISEMENT

Unii se bat la titlu, alţii se luptă pentru primul loc în play-out. Două obiective diferite, două branduri, de fapt primele două branduri ale fotbalului românesc. Steaua lui Becali e la două puncte de liderul CFR Cluj, Dinamo patronat de Negoiţă a retrogradat în ”divizia Ilfov”, cu Chiajna, Colentina, Voluntari, şi vrea măcar aici să fie prima! Dar lucrul comun pentru ambele echipe în acest moment este că îşi pregătesc sezonul viitor. Iar culisele ţin de banca tehnică!

FANATIK.RO a dezvăluit EXCLUSIV în urmă cu mai bine de o lună ceea ce a apărut recent în presă. Da, Mircea Rednic este una dintre variantele lui Becali pentru preluarea echipei din sezonul viitor (vezi detalii). Informaţia a venit imediat după ce Rednic a fost demis de la Mouscron. Dinamo ratase play-off-ul, Negoiţă a avut o negociere scurtă cu Rednic, dar totul s-a împotmolit după ce tehnicianul i-a transmis că are o ofertă de 20.000 de euro lunar plus bonusuri de la o altă echipă din Liga 1! Inevitabil, ”Rednic la FCSB” a devenit SUBIECTUL.

ADVERTISEMENT

Strategia lui Becali: încă speră la titlu

Aşa că FANATIK.RO i-a contactat atunci şi pe Mircea Rednic, şi pe Gigi Becali, ale căror declaraţii au lăsat de înţeles că varianta ajungerii ”Puriului” la Steaua lui Becali nu este deloc ceva SF (vezi detalii). Fiecare a lăsat uşa deschisă, deşi ulterior au venit cu declaraţii de genul ”nu comentez mai mult” (Rednic) sau ”am antrenor, să-i acordăm mai mult respect lui Dică” (Becali). Sunt de înţeles amândoi. Rednic nu e genul Şumudică, chiar dacă şi lui îi place să bage ”strâmbe”, Becali încearcă, măcar declarativ, să-i acorde sprijin lui Dică, pentru că patronul încă speră la titlu.

Dică, fă ochii mari! Gâlcă a fost ”pa” cu tripla!

Gigi Becali a început să facă iar calcule de titlu după golul ”Bizonului” la Cluj. Chiar el a recunoscut că titlul era ”pa” fără remiza din ultima etapă. Înainte de Cluj, Becali era pesimist de multe ori în discuţiile cu apropiaţii. Chiar le-a spus că se gândeşte serios să nu mai continue cu Dică din vară chiar dacă acesta va lua titlul. Pentru că nu-i place cum joacă echipa la ce investiţii a făcut. Şi nu e ceva neobişnuit la Becali, care l-a trimis la plimbare şi pe Gâlcă după ce Costel a făcut tripla (titlu, Cupă, Cupa Ligii)! Gâlcă era la final de contract şi nu i s-a mai prelungit, Dică se află în aceeaşi situaţie. Aşa că nu ar fi vorba despre o demitere, ci despre o terminare a angajamentului. ”Rednic la Steaua lui Becali” este o variantă care se mestecă la Palatul lui Becali de la începutul lunii februarie!

ADVERTISEMENT

Piţurcă: ”Dinamo e cel mai mare club din România. Dacă merg la Dinamo, Becali nu mai ia titlul 5 ani!”

Nici Dinamo nu pare intrată într-o altă eră odată cu numirea lui Florin Bratu în locul lui Vasile Miriuţă şi a lui Ionel Dănciulescu ca director general, în locul lui Mutu. Par doar mutări de primăvară, pentru că Negoiţă, printre două lecturi în presă despre noutăţile în ceea ce priveşte vânzarea propriului club, încearcă marea lovitură: aducerea stelistului Victor Piţurcă pe bancă din sezonul viitor! Tehnicianul a lăsat clar de înţeles în tot mai desele sale intervenţii în media că nu ar refuza Dinamo.

Să aibă Dinamo un minimum financiar, să merg eu să fac un lot la Dinamo şi să nu se mai bage nimeni să plece jucători, să nu ştiu ce. Ia să vedem, mai câştigă Becali campionatul cu FCSB? Cinci ani dacă stau la Dinamo, cinci ani nu mai câştigă campionatul. Cum a făcut Gică Hagi. Dacă Gică Hagi a fost în stare să ia campionatul cu Viitorul, care e o academie de fapt… Dinamo, în acest moment, e cel mai mare club din Liga 1. Ei cu Craiova”, a declarat Piţurcă.

ADVERTISEMENT

Ce i-a cerut Piţurcă lui Negoiţă

Dacă Negoiţă i-a propus lui Rednic după despărţirea de Mouscron 15.000 de euro lunar, mână liberă la transferuri şi bonusuri de titlu şi cupă, în cazul lui Piţurcă lucrurile sunt puţin schimbate. FANATIK.RO a aflat că tehnicianul a avut o cerere extrem de importantă: vrea 25 la sută din transferul oricărui jucător pe care el îl aduce la Dinamo şi Negoiţă îl vinde ulterior! În rest, la fel ca şi în cazul lui Rednic, vorbim şi la Piţurcă despre mână liberă la transferuri, 20.000 de euro lunar, 50.000 pentru câştigarea Cupei României şi 150.000 pentru titlu în vara lui 2019!

Sunt două variante care se negociază în aceste săptămâni. Stelistul Piţurcă la Dinamo şi dinamovistul Rednic la Steaua ar putea însemna şi că fotbalul românesc merge pe calea profesionismului. Lasă deoparte sentimentalismele şi se gândeşte la performanţe. Cum ar arăta Liga 1 din toamnă cu Piţi la Dinamo şi ”Puriul” la FCSB? Bombă!

ADVERTISEMENT

”E posibil ca nea Piţi să o preia pe Dinamo! Şi dacă o va prelua mai mult ca sigur va investi şi banii dânsului pentru a ajuta echipa să se bată la titlu. El îşi doreşte foarte mult să revină în fotbalul românesc să antreneze şi cu siguranţă se va întoarce curând” – Gabi Torje

ADVERTISEMENT