News

EXCLUSIV. Ronnie, FASCINAT de România: “Nu îmi imaginam asta!”

Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham au disputat primul dintre cele două meciuri demonstrative programate la Bucureşti. "Racheta" Ronnie s-a impus cu 5-4 la capătul unei dispute care a smuls multe...
22.11.2015 | 00:06
EXCLUSIV Ronnie FASCINAT de Romania Nu imi imaginam asta
ADVERTISEMENT

Ronnie O’Sullivan şi Stuart Bingham au disputat primul dintre cele două meciuri demonstrative programate la Bucureşti. “Racheta” Ronnie s-a impus cu 5-4 la capătul unei dispute care a smuls multe ropote de aplauze de la cei aproximativ 1000 de spectatori prezenţi la Circul Globus. Al doilea meci e programat duminică de la ora 20:00 în aceeaşi locaţie. 

De 5 ori campion mondial, Ronnie O’Sullivan este considerat cel mai talentat jucător de snooker din toate timpurile. Ajuns la 39 de ani, “Racheta” a adunat peste 8 milioane de lire din snooker şi a reuşit să cîştige 27 de turnee din circuitul World Tour. FANATIK.RO a stat de vorbă cu Ronnie O’Sullivan, care a fost impresionat de organizarea meciurilor demonstrative din România.

ADVERTISEMENT

– Ronnie, în primul rînd ce sfat i-ai da unui tînăr care vrea să se apuce de snooker?

– Să facă ceea ce ştie mai bine, în orice domeniu şi să înveţe de la cel mai bun. Dacă vrei să fii fotbalist, fii ca Messi, în toate privinţele. Dacă vrei să fii tenismen, fii ca Federer. Dacă vrei să fii jucător de snooker…nu fii ca Ronnie, copiază-l pe altul. (rîde)

 Cît de mult se antrenează un jucător profesionist?

– Nivelul de antrenament depinde. Dar, dacă vrei să fii profesionist, trebuie să te dedici 100% snookerului şi asta trebuie să fie prioritatea ta principală.

ADVERTISEMENT

– Ai fost surprins de entuziasmul pe care îl arată românii pentru snooker, biletele la meciurile demonstrative fiind epuizate foarte repede?

– Nu m-a surprins entuziasmul neapărat pentru că peste tot unde merg eu, unde merge Stuart (n.r. Stuart Bingham) sau orice alţi jucători de prim rang am fost primiţi cu entuziasm. În schimb, m-a surprins organizarea de la voi. E incredibil ce aţi reuşit să faceţi pentru acest eveniment. Nu mi-aş fi imaginat niciodată. Pentru asta joc snooker, să văd atîta bucurie la voi, atîta căldură din partea voastră. E incredibil.

ADVERTISEMENT

– Ce părere ai despre organizarea Campionatului European de Snooker în Bucureşti?

– Mă bucur mult că se va ţine aici. La ce organizare am văzut la voi sînt sigur că va fi unul dintre cele mai tari turnee din lume, peste Campionatul Mondial şi nu exagerez (gesticulează). Nu pari că mă crezi, dar îţi spun. Dacă veţi fi la fel de organizaţi ca şi acum, veţi avea parte de o competiţie fantastică, care se bate cu mondialul. Da, VOI FI aici în 2016.

– Ai anunţat că revii în circuit după o pauză de 6 luni de la Campionatul Mondial. Ce urmează pentru tine?

ADVERTISEMENT

– Da, a fost o perioadă dificilă pentru mine, însă revin pentru că nu mi-am pierdut plăcerea de a juca. De asta joc, pentru că îmi place şi e greu să stau departe de masa de snooker. Am avut o pauză de 6 luni luată după Crucible, însă voi reveni la Masters. Pînă atunci, vreau să joc la capacitate maximă cele două demonstrative de aici.

CV Ronnie O’Sullivan:

– Născut pe 5 decembrie 1975 (39 de ani)
– Poreclă: The Rocket
– De cinci ori campion mondial: 2001, 2004, 2008, 2012, 2013
– A cîştigat 27 de turnee de puncte
– Cea mai bună poziţie în clasamentul mondial: 1
– 794 de break-uri de peste 100 de puncte în carieră, record absolut
– A reuşit break-ul maxim, 147 de puncte, de 13 ori, record absolut
– 8,1 milioane de lire sterline cîştigate din snooker

 

 

 

ADVERTISEMENT