Sport

EXCLUSIV! S-a aflat contul SECRET al lui Gigi Becali! Cîţi BANI are!

GIGI Becali are un cont secret într-o bancă din străinătate! Informaţia a făcut vîlvă imediat cu atît mai mult cu cît latifundiarul din Pipera are "ascunsă" o sumă impresionantă de bani...
11.02.2015 | 12:20
EXCLUSIV Sa aflat contul SECRET al lui Gigi Becali Citi BANI are

GIGI Becali are un cont secret într-o bancă din străinătate! Informaţia a făcut vîlvă imediat cu atît mai mult cu cît latifundiarul din Pipera are “ascunsă” o sumă impresionantă de bani în contul bancar din străinătate!

* Conexiunea spirituală a patronului FCSB cu feţele bisericeşti din Grecia are şi substraturi financiare, el avînd mulţi bani depuşi în cea mai problematică ţară din UE

* Victoria partidului de stînga Syriza îl poate lăsa pe Becali fără nici un euro, pericolul falimentului sistemului bancar elen fiind foarte mare!

GIGI BECALI. Legăturile lui Gigi Becali cu prelaţii de la Muntele Athos şi cu Biserica Ortodoxă din Grecia au fost intens mediatizate de-a lungul anilor, acţiunile caritabile ale patronului FCSB ţinînd primele pagini ale ziarelor pentru o perioadă îndelungată.

GIGI BECALI. Pînă în momentul de faţă, acesta era singurul punct comun între Becali şi Grecia. Însă sursele FANATIK au dezvăluit că legătura dintre cele două părţi este mult mai strînsă, ţinuturile vechii Elade adăpostind un secret al „vlahului” – denumirea grecească a macedo-românilor – George Becali.

GIGI BECALI. Peste 6.000.000 euro

„Înainte de criza economică din Grecia, patronul Stelei şi-a făcut un cont special în Banca Naţională a Greciei, unde a depus, din ce ştim noi, aproximativ şase milioane de euro. Dar contul era alimentat periodic peste suma iniţială, Gigi a dorit să îşi păstreze o supapă în cazul în care se întîmplă ceva cu averea pe care o are în România. Suma totală nu poate fi ştiută cu exactitate, doar Gigi Becali are acces la acel cont”, a fost precizarea făcută de cei care colaborează în afaceri cu cel mai cunoscut deţinut de la Poarta Albă. Sebastian Bodu, fostul şef al ANAF, nu neagă existenţa unui eventual cont bancar în Grecia, aceasta fiind o practică des întîlnită a oamenilor de afaceri, dar îl avertizează pe Gigi Becali, prin intermediul FANATIK, că este timpul unor măsuri drastice.

Efectul Syriza

GIGI BECALI. Bomba începutului de an pe plan politic în Europa a fost detonată de victoria în alegerile parlamentare din Grecia a partidului de extremă stîngă Syriza, iar efectele pe care le va avea această opţiune a electoratului elen reprezintă încă o necunoscută. Cert este că noua forţă politică din fruntea Greciei va promova o puternică independenţă faţă de Uniunea Europeană, care poate duce pînă la ieşirea din zona euro. Iar repercusiunile negative pot fi resimţite de oamenii de afaceri de pretutindeni care încă nu şi-au încheiat conturile cu băncile din Grecia, unul dintre aceştia fiind Gigi Becali.

„Să îşi scoată banii!”

GIGI BECALI. Într-un dialog cu FANATIK, Sebastian Bodu, iniţiatorul celei mai mari colectări de taxe şi impozite din transferurile ilegale din fotbalul românesc, a declarat că el crede în existenţa unui cont bancar al lui Gigi Becali în Grecia. Fostul preşedinte al ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) a explicat motivele pentru care oamenii potenţi din punct de vedere financiar apelează la conturi în străinătate: „Este o practică des întîlnită în lumea oamenilor de afaceri. În primul rînd, încearcă să prevină un eventual faliment al băncilor din România, în străinătate sînt mai sigure. În al doilea rînd, dacă au afaceri în derulare în respectiva ţară, este mai util pentru ei să îşi deschidă un cont acolo, plăţile se fac mult mai uşor. Dacă nu şi-a închis contul din Grecia, ar fi momentul să o facă, mai ales că presupun că acel cont a fost deschis înainte de criza care a afectat Grecia. Cîştigarea alegerilor de către formaţiunea aceea de extremă stîngă poate să aducă repercusiuni grave pentru oamenii de afaceri străini, inclusiv falimentul băncilor”.

Legătura care trece prin bancă

Conexiunile între cele trei puncte din „afacerea” de faţă, Biserica Ortodoxă din Grecia – Banca Naţională a Greciei – Gigi Becali, sînt posibile şi datorită faptului că cele două instituţii elene sînt în strînsă legătură. „Cel mai mare sponsor şi susţinător al structurii clerice din Grecia este tocmai Banca Naţională. Ca şi în România, Biserica Ortodoxă din Grecia are un statut aparte faţă de impozitele şi regulile ţării. Multe din donaţiile pe care Gigi Becali le-a făcut au fost transferuri directe din bancă spre Biserică, deşi poate mulţi şi-au închipuit că patronul Stelei pleacă încărcat cu saci de bani şi îi oferă direct preoţilor de pe Muntele Athos”, au precizat sursele FANATIK din anturajul lui Gigi Becali. Varianta prezentată este confirmată şi de o declaraţie a patronului stelist pe cînd se afla în libertate şi era în conflict de interese cu Biserica Ortodoxă Română. „Cele două milioane de euro pe care le-am dat Arhiepiscopiei Bucureşti să le doneze preoţilor de la Muntele Athos. Le-am dat contul să facă transferul bancar. Nu-i iau eu, să îi doneze ei direct”, era declaraţia lui Gigi Becali în momentul conflictului.

Donaţiile de la Athos

GIGI BECALI. Sumele pronunţate în cercurile lui Gigi Becali cu privinţă la donaţiile pe care patronul Stelei le-a făcut către feţele bisericeşti de la Muntele Athos sînt uluitoare. Conform apropiaţilor, donaţiile sînt evaluate la şase-şapte milioane de euro. „Oamenii să se gîndească că doar mînăstirea Prodomu, locul de rugăciune al românilor din Grecia, l-a costat pe Becali aproximativ 400.000 euro, patronul Stelei fiind ctitor principal. Numai dacă luăm în calcul donaţiile dinaintea partidelor din Liga Campionilor, ajungem la sume greu de crezut. Bănuim, din ce am vorbit şi din evidenţa care a ajuns la noi, că s-au donat aproximativ şapte milioane euro pînă în prezent”, a fost suma pronunţată de sursele FANATIK.

730 de milioane de euro a reprezentat apogeul averii lui Gigi Becali, în anul 2008

49 de milioane de euro este actuala avere a patronului stelist, conform revistelor de specialitate

„Pe mine m-a ajutat un puşcăriaş, mi-a dat telefon şi mi-a zis: <<Bă Dănuţ, eu pe tine nu te las. Îţi dau 100.000 de euro, dacă îi termini îţi mai dau, pînă termini clinica>>. Un puşcăriaş cu suflet extraordinar” (Dan Puric despre Gigi Becali, după o donaţie)

„Se anunţă vremuri grele pentru băncile din Grecia, oamenii de afaceri din România ar trebui să gestioneze cu prudenţă preventivă situaţia” (Sebastian Bodu)