Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. S-a ”copt” FCSB? Cum s-a transformat slăbiciunea în punct forte: ”Parcă era CFR-ul care câștiga titluri. Revenirea lui a ajutat foarte mult!”. Video

Jocul FCSB-ului a fost lăudat de analiștii FANATIK SUPERLIGA, aceștia remarcând faptul că se apropie tot mai mult de cel practicat în sezoanele trecute de CFR Cluj.
16.05.2023 | 21:31
Exclusiv Sa copt FCSB Cum sa transformat slabiciunea in punct forte Parca era CFRul care castiga titluri Revenirea lui a ajutat foarte mult Video
Jocul FCSB-ului a fost lăudat de analiștii FANATIK SUPERLIGA, aceștia remarcând faptul că se apropie tot mai mult de cel practicat în sezoanele trecute de CFR Cluj. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Roș-albaștrii” s-au impus pe Arena Națională în fața ardelenilor datorită unui gol marcat de Florinel Coman și se află acum la mâna lor în lupta la titlu, după ce s-au apropiat la un singur punct de Farul și etapa viitoare vor avea meci direct la Ovidiu cu ”marinarii”.

Transformare radicală în jocul FCSB-ului

Seria de meciuri în care FCSB a câștigat practicând un fotbal mult mai așezat a fost remarcată de analiștii emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, iar transformarea este pusă pe faptul că echipa s-a maturizat.

ADVERTISEMENT

”FCSB parcă e CFR-ul de acum câțiva ani, dă gol și apoi se apară. Așa a câștigat CFR-ul campionatele. Cele mai multe pase cu CFR-ul, Compagno le-a făcut. Totul s-a schimbat de când a revenit Ovidiu Popescu în echipă.

El este un jucător care îl ajută foarte mult pe Șut, spre deosebire de Edjouma care era mai mult pe partea de atac. Nu mai rămâne Șut singur acolo în fața fundașilor centrali, expus la contraatacuri. Ovidiu Popescu e câine, revenirea lui a ajutat foarte mult”, a declarat Vivi Răchită. VEZI VIDEO AICI

ADVERTISEMENT

Robert Niță s-a arătat surprins de faptul că vicecampioana României a învățat să țină de rezultat când se află în avantaj și a dat ca exemplu partida pierdută în fața Farului pe Arena Națională, în sezonul regulat.

”Ai văzut când a intrat Compagno cum a ținut de minge? Au și potență fizică, pentru că îi ține 90 de minute, și au învățat să țină de rezultat. Păi cum au pierdut cu Farul? Aveau 1-0 și voiau să închidă meciul, să facă 2-0, acum nu mai fac asta. Ovidiu Popescu e un câștig, ajunge la finalizare”, a spus Niță, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Stoichiță, încântat de modul cum se apară FCSB

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, este de părere că toate aceste transformări din jocul celor de la FCSB vin și pe fondul unor temeri că ar putea rata din nou câștigarea titlului și din această cauză preferă să închidă jocul când au avantaj.

”Trebuie să te gândești ce trăiesc ei acum, mobilizarea care o au pentru a juca un astfel de fotbal, pentru că frica de rezultat îi face să fie extrem de concentrați și determinați și să nu mai încerce riscul unor execuții tehnice de mare efect. Atunci, cu riscul unor momente mai modeste, cu greșeli tehnice la fundașii centrali, apără rezultatul.

ADVERTISEMENT

În schimb, sunt mult mai atenți în tot ceea ce fac, mult mai determinați, mult mai agresivi. Steaua (n.r. – FCSB), de fapt, a început să facă o fază de apărare extrem de compactă. Participă toată lumea, iar asta este și frica de rezultat, și mirosul posibilității unei performanțe. Dacă te uiți, mobilitatea sistemului lor nu mai e 4-3-3, e 4-2-3-1, pentru că frica păzește pepenii.

Poezia s-a cam terminat la Steaua (n.r. – FCSB), o mai face Florinel Coman, Tavi Popescu când a intrat a făcut o fază pe partea stângă extraordinară. Ovidiu Popescu e mijlocaș în sensul pozitiv al cuvântului, joacă ambele faze”, a menționat Stoichiță, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT