Sport

EXCLUSIV / Se VINDE Rapidul! 5.000.000 € pentru 51 % din acţiuni

Chiar dacă se află în liga secundă, Rapid este un club interesant pentru mulţi oameni de afaceri. Inclusiv din străinătate....
26.02.2016 | 00:00
EXCLUSIV  Se VINDE Rapidul 5000000 E pentru 51  din actiuni

Chiar dacă se află în liga secundă, Rapid este un club interesant pentru mulţi oameni de afaceri. Inclusiv din străinătate.

Conform surselor FANATIK.RO, Valerii Moraru, patronul giuleştenilor, a bătut palma cu un cetăţean german privind cedarea pachetul majoritar de acţiuni. “S-a semnat o opţiune de cumpărare, un precontract mai exact. Dacă totul decurge conform planului, sînt şanse mari ca Rapid să aibă alt patron. Omul interesant este din Germania, este acţionar la o echipă din Bundesliga şi la firma de automobile Volkswagen. Urmează să facă o infuzie de capital de cinci milioane de euro pentru 51 la sută din acţiuni. Treaba este cît de poate de serioasă”, au povestit sursele FANATIK.RO.

Va fi prezent la meciul cu Dunărea Călăraşi

Neamţul interesat de Rapid este la curent cu toate problemele clubului şi va fi prezent la primul meci al giuleştenilor din acest an de pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi, actualul lider din Liga 2, seria 1. “Afaceristul aşteaptă cu nerăbdare să asiste pe viu la un meci al alb-vişiniilor. Va lua loc la tribuna oficială a Stadionului Giuleşti dacă nu va interveni vreo problemă de ultim moment”, au spus sursele FANATIK.RO. Partida dintre Rapid şi Dunărea Călăraşi se va disputa la finalul săptămînii viitoare şi este foarte importantă pentru ambele echipe, care au ca principal obiectiv promovarea în Liga 1.

Moraru confirmă: “Da, sîntem în discuţii!”

FANATIK.RO a luat legătura cu Valerii Moraru, principalul finanţator al Rapidului, care a confirmat că sînt şanse mari ca o parte din acţiunile clubului să fie vîndute. “Eu nu m-am ascuns niciodată şi am declarat tot timpul că orice persoană este binevenită lîngă mine. Da, sînt în discuţii nu cu o persoană, ci cu trei. Urmează să se facă un audit. Deocamdată, este prea devreme să ofer un verdict. Dar sîntem pe drumul cel bun. Pot să spun că situaţia merge spre roz. Acest club va fi salvat. Nu am abandonat nici varianta listării clubului la bursă”, a spus Moraru pentru FANATIK.RO.

“Fanii să stea liniştiţi, Rapid nu intră în faliment!”

4 martie 2016 este data la care Valerii Moraru va prezenta noul plan de reorganizare a clubului în insolvenţă. Patronul alb-vişiniilor îi linişteşte pe suporteri şi îi anuntă că nu există riscul ca Rapid să intre în faliment. “Am văzut la televizor că domnul Burcă susţine că sînt şase mari să intrăm în faliment. Este total fals şi vreau să explic fanilor pe ce mă bazez. Treaba este foarte simplă. Planul va fi aprobat pe 4 martie pentru că Azuga Waters deţine peste 70 la sută din creanţe. Şi este nevoie de 50 la sută plus unu. Deci condiţia este îndeplinită. Le transmit suporterilor să stea liniştiţi, nu vom intra în faliment. Nu înţeleg de ce îşi tot dau cu părerea oameni care nu cunosc situaţia actuală de la Rapid. Încă o dată, mă repet, am ferma convingere că vom salva clubul. Asta este marea mea dorinţă. Şi voi reuşi”, a spus Moraru pentru FANATIK.RO.

20 de trofee a adunat Rapid în istoria de aproape 93 de ani: 3 titluri în Liga 1, 13 Cupe ale României şi 4 Supercupe ale României