Fotbal intern

EXCLUSIV. Mama lui Neamţu: “Sper că Bătineanu va înfunda puşcăria!”

Ioana Ciubotă, mama lui Cristi Neamţu, fostul portar al Universităţii Craiova, decedat în februarie 2002 într-un spital din Cipru spune pentru FANATIK.RO că medicul lui Dinamo, Liviu Bătineanu...
08.05.2016 | 00:00

Ioana Ciubotă, mama lui Cristi Neamţu, fostul portar al Universităţii Craiova, decedat în februarie 2002 într-un spital din Cipru spune pentru FANATIK.RO că medicul lui Dinamo, Liviu Bătineanu este vinovat pentru moartea lui Ekeng aşa cum a fost vinovat şi pentru moartea fiului său.

Doamna Ciubotă, ce impresie v-au lăsat imaginile cu fotbalistul lui Dinamo prăbuşit pe teren, iar apoi decedat la spital?

– De cînd a murit fiul meu nu mai am puterea să mă uit la fotbal, dar am fost sunată aseară de apropiaţii mei şi m-am uitat la televizor. Cînd am văzut că este implicat din nou medicul Liviu Bătineanu am început să plîng fără încetare. Am plîns toată noaptea. Mi-am adus aminte de moartea fiului meu, Cristi.

Să înţeleg că doctorul Liviu Bătineanu…

– Vă rog să vă opriţi! Acest medic este un mincionos notoriu. Este un om care trebuia să înfunde puşcăria încă din 2002, dar l-a făcut scăpat Gigi Neţoiu. Bătineanu m-a minţit în faţă că a fost la locul accidentării lui Cristi, la teren, şi a făcut tot ce a fost posibil pentru a-l salva, atunci cînd l-a lovit la cap Şuleap. Însă nu a fost deloc aşa. Omul ăsta era la hotel la ora nefericitului eveniment. Au vrut să muşamalizeze tot şi chiar au reuşit. Eu am fost o femeie săracă şi nu m-am putut lupta cu ei. (n.r. – a început să plîngă)

“L-au transportat la spital cu autocarul echipei!”

De ce îl consideraţi vinovat pe Liviu Bătineanu?

– Pentru că este un medic fără scrupule. Este un mare mincinos şi vă spun din tot sufletul meu că a fugit la Bucureşti, cu Neţoiu, la Dinamo, special ca să scape de mine. Am vrut să îl bag în puşcărie după ce am aflat adevărul după cîţiva ani. Au venit la mine mai mulţi fotbalişti care se transfraseră de la Craiova şi mi-au spus cum au stat lucrurile. Mi-au spus că Bătineanu nici nu a fost la teren în momentul accidentării lui Cristi. Mi-au spus că fiul meu a fost transportat la spital, deşi fusese lovit la cap, cu autocarul echipei de fotbal. Nici măcar nu au chemat o salvare la teren. L-au întins pe două scaune ca pe un cîine sau mai bine spus ca pe un sac de cartofi. La teren era prezent doar un masor al echipei Universitatea Craiova. Jucătorii mi-au zis că le-a fost frică să îmi spună adevărul de la început. Au fost avertizaţi să nu discute cu mine, dar unii dintre ei mi-au făcut acele dezvăluiri după ce plecaseră de la Craiova.

Credeţi că Liviu Bătineanu minte şi în cazul morţii lui Ekeng?

– Absolut! Sper că acest nemernic o să se ducă în cele din urmă în puşcărie! Vreau ca poliţiştii, procurorii să îi caute actele profesionale, să vadă ce fel de pregătire are acest om. Pe mine m-a minţit de m-a rupt, iar copilul meu este în mormînt de 14 ani. Dacă el îi acorda primul ajutor, poate că băiatul meu ar fi fost şi acum în viaţă. Mă doare sufletul pentru soţia lui Ekeng pentru că ştiu prin ce trece acum această femeie. Bătineanu nu ar trebui să mai dea nici o declaraţie. Ar trebuie să spună adevărul. Medicii de la Floreasca l-au dat de gol.