Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. “Sunt slabi sau sunt hoți?”. Verdictul dat de Ioan Igna după greșelile grave de arbitraj din Superligă. Video

Ioan Igna, fostul mare arbitru român, a dat verdictul după greșelile flagrante de arbitraj din campionatul românesc. Ce a spus despre Horațiu Feșnic.
28.04.2023 | 12:40
Exclusiv Sunt slabi sau sunt hoti Verdictul dat de Ioan Igna dupa greselile grave de arbitraj din Superliga Video
Ioan Igna, fostul mare arbitru român, a dat verdictul în privința arbitrilor români. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Arbitrajul românesc a scăzut radical în ochii oamenilor de fotbal din România după greșelile grave comise în play-off-ul SuperLigii, culminate cu deciziile eronate ale lui Horațiu Feșnic din partida Rapid – FCSB, scor 1-0. Ioan Igna, fost arbitru FIFA timp de 13 de ani, a vorbit despre nivelul arbitrajului din România.

„Arbitrii români sunt slabi sau sunt hoți?”. Verdictul lui Ioan Igna

Ioan Igna, fostul mare arbitru român care a condus meciuri la Campionatul Mondial din 1986, a venit cu explicații după greșelile grave de arbitraj comise în ultimele partide din fotbalul românesc. Fostul mare „central” consideră că arbitrii români nu sunt hoți și că marea problemă la derby-ul Rapid – FCSB a fost delegarea lui Horațiu Feșnic

ADVERTISEMENT

(n.r. arbitrii români sunt slabi sau sunt hoți?) Nu, nu sunt hoți. Cu siguranță, nu sunt pentru că am văzut greșeli când de o parte când de alta că meciurile le urmăresc. Nu sunt greșeli numai de o parte. De data asta spre exemplu greșeala care a fost? De delegare.

Cu cine luptă la ora actuală CFR Cluj? Cu Farul și cu Steaua (n.r. FCSB). Să știți că Feșnic este din Cluj și a jucat fotbal, a început fotbal la CFR Cluj. A jucat la juniori la CFR Cluj”, a declarat Ioan Igna, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Ioan Igna a arbitrat RFG – Scoția și Brazilia – Franța la Mondialul din 1986

În perioada 1970-1980, Ioan Igna a arbitrat la cel mai înalt nivel. De-a lungul carierei fostul „central” în vârstă de 82 de ani a arbitrat 13 jucători care au câștigat „Balonul de Aur”, cel mai râvnit trofeu individual din fotbal.

În 1986, Ioan Igna a participat la Campionatul Mondial, unde a arbitrat RFG – Scoția, scor 2-1, dar și Brazilia – Franța, scor 1-1, 3-4 la penalty-uri, unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale turneului final. Un an mai târziu, Ioan Igna a arbitrat returul finalei Cupei UEFA dintre Dundee United – IFK Goteborg, scor 1-1. Acestui meci i s-a adăugat partida Real Madrid – Napoli, scor 2-0 în Cupa Campionilor.

ADVERTISEMENT

În 1988, Ioan Igna a oficiat la Campionatul European desfășurat în Germania Federală, unde a condus semifinala RFG – Olanda, scor 1-2. În vârstă de 82 de ani, Ioan Igna s-a născut la Arad și a jucat ca fotbalist la echipe, precum UTA Arad, Știința/Poli Timișoara și Vagonul Arad, pe postul de mijlocaș sau fundaș.

Adrian Porumboiu, atac dur la adresa lui Horațiu Feșnic după Rapid – FCSB 1-0: „Dacă nu știi treaba asta stai acasă, băiatule!”

Gigi Becali a dezvăluit că Horațiu Feșnic și-ar fi cerut scuze după ce arbitrul a făcut praf derby-ul Rapid – FCSB. Adrian Porumboiu, fost arbitru român, l-a criticat dur pe „centralul” din Cluj pentru că nu a acordat cartonașul roșu la intrările lui Dragoș Grigore și Răzvan Onea.

ADVERTISEMENT

(n.r. prestația lui Feșnic) Jalnică! Nu e de arbitru FIFA. După un meci din ăsta trebuie să-și facă o analiză și pentru o perioadă lungă ar trebui să auto-suspende. Când ești arbitru FIFA nu ai cum să nu iei deciziile care sunt scrise în Regulile Jocului. Nu mai vorbesc de atacul lui Grigore. Nu pot să-mi dau seama cum să nu dai cartonaș roșu. Poate nu a văzut, dar din camera VAR se vede foarte clar. Trebuie să înțeleagă toată lumea că Regulile Jocului sunt făcute să protejeze jucătorii. 

Atacurile din spate la tendoane trebuie sancționate automat cu roșu. Dacă nu știi treaba asta Feșnic stai acasă băiatule sau cei care l-au delegat, corporatiștii de la FRF ocupați-vă de lucrurile care sunt foarte clare. Regulile Jocului sunt foarte clare. Să vezi astfel de lucruri îți vine greu să mai ai ceva de comentat. Sunt detașat de treburile astea, dar îți rămâne un gust amar când vezi asemenea spectacole în care arbitrii intră în rol. 

Nu știu dacă au fost două sau trei campionate care nu s-au luat pe aranjamente cu arbitrii. S-au cheltuit bani foarte mulți. Stau și mă întreb: ‘Când delegi un tânăr arbitru VAR pe Vidican. Sunteți nebuni la cap?’ Pune un arbitru cu experiență care are autoritate. Cum să-l cheme Vidican pe marele Feșnic. Pe Horațiu Feșnic l-am apreciat în multe situații, dar ce a arbitrat aseară e greu de crezut că se mai pot întâmpla astfel de faze”, a declarat Adrian Porumboiu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT