News

EXCLUSIV / SUPER DEZVĂLUIRE! El e fratele GEAMĂN al lui Neşu!

19 februarie 1983. În aceeaşi zi, la distanţă de 326 km, două mame dădeau naştere a doi băieţi al căror destin avea să se intersecteze mai mult decît bănuiau familiile bebeluşilor de la...
13.02.2015 | 00:01
EXCLUSIV  SUPER DEZVALUIRE El e fratele GEAMAN al lui Nesu
ADVERTISEMENT

19 februarie 1983. În aceeaşi zi, la distanţă de 326 km, două mame dădeau naştere a doi băieţi al căror destin avea să se intersecteze mai mult decît bănuiau familiile bebeluşilor de la acea vreme. Coincidenţele dintre cei doi încep cu prenumele Mihăiţă. Neşu  la Oradea, Pleşan la Moldova Nouă, bot în bot cu Serbia. “Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămîne anonim”, afirma Albert Einstein. Pe cei doi, Divinitatea i-a şi adus împreună. Cu tot cu asemănări perfecte simetrice, dar şi cu drame personale care i-au legat şi le-a oferit o prietenie specială.

“Am o relaţie cu totul specială cînd vine vorba despre Mihăiţă Neşu. Ne leagă prea multe lucruri, mult prea multe…”, este începutul dezvăluirilor făcute de Mihăiţă Pleşan pentru FANATIK.RO. Dăm filmul înapoi cu ani. Şase pămînteni, un infinit sufleteşti.  Ne întoarcem în 2009, cu mult timp înainte ca rîndurile scrise despre Neşu să poarte amprenta durerii nesfîrşite, cînd fundaşul dreapta îşi încuraja prietenul “geamăn” Mihăiţă Pleşan, accidentat la vremea respectivă. “Îi doresc să se refacă repede, Steaua are nevoie de el”, era mesajul trimis din Olanda de Mihăiţă Neşu. Tocmai petrecuseră un sezon împreună la Steaua. “Destinul ne-a adus alături şi în Ghencea, la naţională, am fost legaţi de foarte multe ori în carierele noastre”, completează acelaşi Pleşan.

ADVERTISEMENT

Cînd destinul loveşte crud

Anii au trecut. Un Mihăiţă, mutat între timp la Bucureşti, încearcă să îşi găsească ultimii ani din cariera de jucător peste hotare. Celălalt “geamăn”, Neşu, s-a retras la Oradea, unde îşi trăieşte durerea prin pasiunea pentru fotbal, analize video al adversarilor lui U Cluj şi prietenia cu George Ogăraru. “Orice aş spune eu acum, simt că nu aş putea să îl încurajez. Mihăiţă este unul dintre puţinii oameni pe care îi consider speciali şi îl ştiu ca fiind un caracter puternic. O să reuşească să treacă peste tot, am încredere”, este, în prezent, mesajul timid al lui Pleşan. Poate şi cu puţin reproş adus destinului că a făcut totuşi o diferenţă între drumurile celor doi. Unui Mihăiţă, Divinitate i-a pus, la jumătatea drumului şi într-un mod neaşteptat, un scaun cu rotile.

Confidenţă cutremurătoare! “Era să mor cînd s-a accidentat”

Conexiunea celor doi a mai lovit în 2011. Că a făcut-o într-un mod iremediabil pentru Mihăiţă Neşu, este cunoscut. Ceea ce nu se ştie e că în acelaşi timp, Mihăiţă, cel născut la 326 km distanţă de eroul modern al fotbalului românesc, era la pămînt cu psihicul şi fizicul. Era aproape de moarte! Exact în acelaşi timp! Detaliile sînt oferite de Pleşan pentru FANATIK.RO: “Nu am vrut să se afle acest eveniment. În momentul acelui eveniment cumplit din viaţa lui Mihăiţă Neşu, m-am accidentat şi eu! Din păcate, a lui a fost gravă. Nu se ştie, dar am fost la un pas de moarte în acelaşi moment, eram în Rusia la vremea respectivă. M-am lovit la cap, mi s-au pus multe copci şi mi s-a infectat locul, am fost infestat cu stafilococul auriu. Trei săptămîni nu m-am ridicat din pat, slăbisem 15 kg”. Cu cinci zile înainte de împlinirea a 32 de ani, viaţa “gemenilor” cunoaşte o nouă bifurcaţie. Într-un moment greu. Amandoi sînt însă obligaţi să nu cedeze. Să spere că destinul are un rol bine definit pentru ei  şi acela e pe culmile succesului! Pentru că viaţa lor, chiar dacă cei doi au cunoscut gloria pe gazon, este la jumătatea drumului.

ADVERTISEMENT

“Starea lui Mihăiţă Neşu este bună, mă bucur să îl ştim alături de noi. Aşteptăm analiza video a primului adversar pe care îl avem în retur”

George Ogăraru, antrenor U Cluj

“Destinul ne-a unit din copilărie, am fost colegi cam peste tot! Sînt născuţi în aceeaşi zi, acelaşi an, este o conexiune unică între mine şi el”

Mihăiţă Pleşan, “geamănul” lui Mihăiţă Neşu